Εξώδικο Γιαννακόπουλου και ΚΑΕ στα «ΝΕΑ»

Εξώδικο στην εφημερίδα «Τα Νέα» απέστειλε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αφορμή τα όσα γράφτηκαν στην εφημερίδα μετα την επίθεση στο δημοσιογράφο Σωτήρη Βετάκη.

Εξώδικο στην εφημερίδα «Τα Νέα» απέστειλε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αφορμή τα όσα γράφτηκαν στην εφημερίδα μετα την επίθεση στο δημοσιογράφο Σωτήρη Βετάκη.

Αναλυτικά:
“Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απέστειλε την κάτωθι εξώδικο πρόσκληση- δήλωση και διαμαρτυρία κατά της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και του διαδικτυακού τόπου «tanea.gr»  με αφορμή δημοσίευμα της 29ης Μαρτίου 2014, που με απαράδεκτο, συκοφαντικό και αήθη τρόπο αποπειράται να εμπλέξει την ΚΑΕ και τον Πρόεδρο αυτής κ. Δημήτριο Γιαννακόπουλο στο δυστυχέστατο πρόσφατο περιστατικό επίθεσης εις βάρος του δημοσιογράφου Σωτήρη Βετάκη.
 
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
 
1)    Της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που εδρεύει στην Κηφισιά, επί το 14ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

2)    Του Δημητρίου Γιαννακόπουλου του Παύλου, κατοίκου Κηφισιάς Αττικής.
ΚΑΤΑ
1)    Της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», όπως νόμιμα εκπροσωπείται και εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μιχαλακοπούλου, αριθμός 80.

2)    Του Διευθυντή Σύνταξης της ανωτέρω εφημερίδας.

3)    Του διαδικτυακού τόπου «tanea.gr», όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

4)    Παντός αρμοδίου διαχειριστή – ιδιοκτήτη των ανωτέρω μέσων, φυσικού ή/και νομικού προσώπου.

5)    Παντός άλλου υπευθύνου.

———————————————————————–
 
 Προς μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε γνώση του από 29/03/2014 δημοσιεύματος, αναδημοσιευθέντος δια του τρίτου των καθ’ ων στο διαδίκτυο, δια του οποίου η ΚΑΕ ΠΑΟ και ο Πρόεδρος αυτής Δημήτρης Γιαννακόπουλος υπέπεσαν αθύρματα απρόκλητης συκοφαντικής δυσφημήσεως σε τόσο ευρύ κύκλο προσώπων, γεγονός που μεγεθύνει τη ζημία ημών ως άμεσα παθόντων από τη διάδοση τέτοιων συκοφαντικών και καθ’ όλα ψευδών ισχυρισμών.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο και το όλο πνεύμα και τις σαφέστατες αναφορές αυτού, οι εξωδίκως δηλούντες παρουσιαζόμαστε προκλητικά και πέρα από κάθε λογική να «ωθούμε» ή να βρισκόμαστε πίσω από επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και δη του συντάκτη του πρώτου καθ’ ου Σωτήρη Βετάκη.
 
Χαρακτηριστικό της αήθους επίθεσης που δεχόμαστε και της τερατώδους συσχέτισης της εταιρείας μας και του Προέδρου προσωπικά με τέτοια κατάπτυστα περιστατικά βίας είναι και το σχόλιο που εντοπίζεται κάτω από το κείμενο στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας: «Τελικά όποιος πάει κόντρα στον Τράκη. αυτά παθαίνει. 4ος στον κατάλογο». Το ανωτέρω αποτελεί πρόδηλη απόδειξη του πώς φωτογραφίζετε την ομάδα και τον ίδιο το δεύτερο των εξωδίκως δηλούντων ως ηθικών αυτουργών της άνανδρης αυτής επίθεσης και πώς αυτό εξελήφθη από το αναγνωστικό κοινό των εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών σας.
 
Μάλιστα όλη αυτή η αδικαιολόγητη και πέραν πάσης έννοιας δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας αναφορά λαμβάνει χώρα παρά τη γνώση σας πως η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ευθέως, επισήμως και επωνύμως δια εγγράφων επιστολών της έχει με πάσα εντιμότητα εκφράσει τις όποιες διαφωνίες της με το ύφος και την τακτική αντιμετώπισης διαφόρων γεγονότων βάσει δημοσιευμάτων σας, θεωρώντας αυτόν το μόνο τρόπο επίλυσης ζητημάτων που προκύπτουν. Είναι δυνατόν-διερωτάται κάθε σώφρων άνθρωπος- να επιλέξει οποιοσδήποτε να πλήξει δια της βίας κάποιον με τον οποίο διαφωνεί, αφού πρώτα έχει κοινοποιήσει με κάθε διαφάνεια και δημοσιότητα, ενυπόγραφα και μετά πλήρους γνώσεως τις ενστάσεις του;
 
Δια της παρούσης σας τονίζουμε πως ουδεμία φυσικά σχέση έχουμε αμφότεροι οι εξωδίκως δηλούντες με τα όσα αφήνετε σαφέστατα να εννοηθούν περί εμπλοκής μας με το καταδικαστέο συμβάν εις βάρος του συντάκτη σας.
Για τους λόγους αυτούς διαμαρτυρόμαστε έντονα για την παραπάνω   αδικαιολόγητη και αντίθετη στο νόμο και την καλή πίστη συμπεριφορά σας και σας προκαλούμε να παύσετε να μας προσβάλετε διατυπώνοντας ψευδείς, συκοφαντικές καθόλα «ειδήσεις», ομοίου ή ανάλογου περιεχομένου, προσβλητικές της προσωπικότητας της ΚΑΕ ΠΑΟ και της οικογένειας Γιαννακόπουλου, να αφαιρέσετε αυτό, όπως και τα σχόλια που το συνοδεύουν, καθώς και να δημοσιεύσετε σε εμφανές σημείο αντίστοιχο του ανωτέρω δημοσιεύματος, επανορθωτικό άρθρο στο οποίο θα αποκαθίσταται η αλήθεια, άλλως σας δηλώνουμε ότι θα ενεργήσουμε δικαστικά εναντίον σας για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας και θα υποχρεωθείτε στην καταβολή κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας μας, απορρέουσας από τη στάση σας αυτή.
 
Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε άλλου δικαιώματός μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει στους ανωτέρω νόμιμα την παρούσα, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, επιτασσόμενος συγχρόνως να την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.
                                
                                                                                                                              Αθήνα, 31 Μαρτίου 2014


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.