Ράλι Ακρόπολις: Θεμέλια νίκης από τον Νεβίλ

Το Σάββατο ήταν η τρίτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και όπως αναμενόταν, ήταν η ημέρα που στο μεγαλύτερο βαθμό μπήκαν τα θεμέλια για τη νίκη

Ταχύτατος και αλάνθαστος ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai κέρδισε τρεις από τις έξι Ειδικές διαδρομές και προηγείται με διαφορά σχεδόν μισού λεπτού (27,9 δευτερόλεπτα) από τον δεύτερο Οτ Τάνακ.

Ο Εσθονός ξεκίνησε πολύ επιθετικά, κερδίζοντας με διαφορά την 8η ΕΔ, που είναι και η μεγαλύτερη του αγώνα, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του ομόσταβλού του. Στην προτελευταία ΕΔ της ημέρας ανέβηκε στην 3η θέση της κατάταξης ο Ντάνι Σόρντο με το τρίτο Hyundai i20 N Rally1 που τρέχει στον αγώνα και έκανε το «φουλ» για την κορεατική μάρκα.

Ο Σόρντο ωστόσο δεν είναι ασφαλής, καθώς λίγο πίσω του έχει τον Έλφιν Έβανς της Toyota. Ο Βρετανός κάνει σχετικά αθόρυβο αγώνα αλλά είναι ο μόνος που έχει μείνει για να κρατάει το λάβαρο της Toyota και στο τέλος της ημέρας απέχει μόνο 7,1 δευτερόλεπτα από την 3η θέση του βάθρου, την οποία σίγουρα θα διεκδικήσει την Κυριακή.

Ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ ήταν ένας από τους άτυχους της ημέρας αλλά ο ρυθμός του ήταν πολύ καλός και βρίσκεται στην 5η θέση, ωστόσο 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Ο νεαρός Γάλλος είναι το πρώτο από τα Ford Puma Rally1 που συναντάμε στην κατάταξη και το ένα από τα δύο που κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ημέρα. Το δεύτερο το οδηγεί ο Κρεγκ Μπριν και βρίσκεται στην 6 θέση της γενικής, πάνω από 1 λεπτό πίσω από τον Λουμπέ.

Ο Τακαμότο Κατσούτα δεν έχει αποφύγει τα λάθη αλλά τουλάχιστον έχει καταφέρει να φέρει το Toyota GR Yaris Rally1 στην 7η θέση στο τέλος της ημέρας. Αυτό είναι και το τελευταίο αυτοκίνητο της κορυφαίας κατηγορίας που βρίσκεται μέσα στην πρώτη 10άδα.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή (11-09) με τη διεξαγωγή τριών Ειδικών Διαδρομών, η τελευταία από τις οποίες είναι η Power Stage του αγώνα, που δίνει επιπλέον βαθμούς στους πέντε πρώτους οδηγούς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.