Ιανόνε κατά WADA: “Θετικός στην κοκαΐνη; Όλα καλά”

Ο Αντρέα Ιανόνε "ξέσπασε" στα social media, για τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στους κανονισμούς της WADA.

Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι ο αναβάτης της Aprilia, Αντρέα Ιανόνε για το πρωτάθλημα της MotoGP έχει τιμωρηθεί από την αθλητική δικαιοσύνη επειδή βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Αυτό συνέβη στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας τον Νοέμβρη του 2019, όταν ανιχνεύθηκε στον Ιταλό, μικρή ποσότητα κοκαΐνης. Η Aprilia μαζί με τον Ιανόνε έκαναν τα πάντα προκειμένου να πείσουν το δικαστήριο ότι η ποσότητα ναρκωτικής ουσίας που ήταν ελάχιστη υπήρχε σε κάποιο φαγητό.

Μερικούς μήνες μακριά από τις πίστες λόγω του αποκλεισμό του, που αποτελεί βαριά τιμωρία τόσο για τον αθλητή, όσο και για την ομάδα, η οποία είχε δημιουργήσει μια εξαιρετική μηχανή για το πρωτάθλημα. 

Γνωστοποιείται ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο συγκεκριμένους κανονισμούς της WADA, σχετικά με την διαδικασία ντόπινγκ. Με βάση τις τροποποιήσεις οι οποίες αναφέρουν ότι ένας αθλητής που βρεθεί θετικός σε ηρωίνη ή κοκαΐνη κ κάνναβη θα θεωρείται πρακτικά άρρωστος και θα έχει μια διαφορετική αντιμετώπιση.

Άρα οι τιμωρίες που θα επιβάλλονται στους παίκτες θα είναι πιο ήπιες σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και με την περίπτωση του Αντρέ Ιανόνε. Αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά από ψηφοφορία και καθοριστικό ρόλο έπαιξε το ψυχολογικό κομμάτι των νοσούντων, αυτό είναι και το κομμάτι που αναφέρουν όλοι οι αθλητές που είναι χρήστες και αναγκάζονται να δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις του αθλητικού δικαστήριο. 

Με τον Ιανόνε να κάνει το δικό του σχόλιο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Όλο και πιο απίστευτα πράγματα! Θετικός στην κοκαΐνη; Όλα καλά! Την ίδια ώρα οι αθώοι τιμωρούνται με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό. Ευχαριστώ πολύ». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.