Άνεμος ο Φέτελ

Τρίτη pole position για τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην εφετινή σεζόν, καθώς ήταν ο ταχύτερος στην Σανγκάη. Δεύτερος ο Μπάτον, τρίτος ο Χάμιλτον.

Τρίτη pole position για τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην εφετινή σεζόν, καθώς ήταν ο ταχύτερος στην Σανγκάη. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου και δεν άφησε τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου να πιστέψουν πως μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ήδη από τα δυο πρώτα Grand Prix της σεζόν.

Στη δεύτερη θέση της εκκίνησης θα βρεθεί ο Τζέισον Μπάτον, ενώ στην τρίτη ο Λιουίς Χάμιλτον. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Νίκο Ρόσμπεργκ και Φερνάντο Αλόνσο. Στην έκτη θέση η δεύτερη Ferrari με τον Φελίπε Μάσα. Οι κατατακτήριες δοκιμές σημαδεύτηκαν από την εγκατάλειψη του Πετρόφ, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα και θα εκκινήσει από τη δέκατη θέση.

Οι ομάδες επέλεξαν στην πρώτη περίοδο δυο είδη ελαστικών, τα μαλακά και τα σκληρά με τους πιλότους να προσπάθειες του Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι από την αρχή εντυπωσιακές. Ο Γερμανός κατέβαζε συνεχώς τον χρόνο του, ενώ το δυσάρεστο για τη Red Bull ήταν ο αποκλεισμός του Γουέμπερ από την συνέχεια. Οι Κοβαλάινεν, Τρούλι, Ντ’αμπρόσιο, Γκλοκ, Λιούτσι, Καρθικέγιαν, ήταν οι πιλότοι που δεν πήραν μέρος στον δεύτερο γύρο των δοκιμών.

Από το δεύτερο σκέλος εγκατέλειψαν οι Σούτιλ, Πέρες, Κομπαγιάσι, Μπαρικέλο, Μαλντονάτο και Χάιντφελντ. Επίσης, ο απογοητευτική ήταν η εμφάνιση και του Σουμάχερ, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση, ενώ ο Χάμιλτον είχε τον ταχύτερο χρόνο με τη McLaren να δείχνει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση για τον τρίτο αγώνα της σεζόν.

Στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών, ο Φέτελ πάτησε γκάζι και κατάφερε να κάνει το 3Χ3 στις pole position της εφετινής σεζόν. Ο Γερμανός πιλότος θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει την τρίτη του νίκη στον αγώνα της Κυριακής, που θα τον θέσει πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου, βάση και της εικόνας που παρουσιάζουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Αναλυτικά η κατάταξη των οδηγών:
1 Φέτελ – Red Bull 1:33.706
2 Μπάτον – McLaren 1:34.421
3 Χάμιλτον – McLaren 1:34.463
4 Ρόζμπεργκ – Mercedes GP 1:34.670
5 Αλόνσο – Ferrari 1:35.119
6 Μάσα – Ferrari 1:35.145
7 Αλγκουερσουάρι – Toro Rosso 1:36.158
8 Ντι Ρέστα – Force India 1:36.190
9 Μπουέμι – Toro Rosso 1:36.203
10 Πετρόφ – Renault
11 Σούτιλ – Force India
12 Πέρεζ – Sauber
13 Κομπαγιάσι – Sauber
14 Σουμάχερ – Mercedes GP
15 Μπαρικέλο – Williams
16 Χάιντφελντ – Renault
17 Μαλντονάντο – Williams
18 Γουέμπερ Red – Bull
19 Κοβαλάινεν – Lotus
20 Τρούλι – Lotus
21 Ντ’ Αμπρόσιο – Virgin
22 Γκλοκ – Virgin
23 Λιούτσι – Hispania Racing
24 Καρθικέγιαν – Hispania Racing


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.