Παρθενική νίκη για τον Κίμι Αντονέλι με τη Mercedes στο Grand Prix της Κίνας. Ο Ιταλός πιλότος σε ηλικία 19 ετών και 202 ημερών έγινε ο δεύτερος νεαρότερος νικητής στην ιστορία της Formula 1 μετά τον Μαξ Φερστάπεν. Στη δεύτερη θέση ο Τζορτζ Ράσελ με το άλλο μονοθέσιο της Mercedes και για το 1-2 της ομάδας. Τρίτος ο Λιούις Χάμιλτον με τη Ferrari. Πρόκειται για το πρώτο βάθρο του επτάκις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή με τα «κόκκινα».
Πίσω από τον Χάμιλτον ο Σαρλ Λεκλέρ, οι δύο οδηγοί των Ιταλών έδωσαν αρκετές μάχες κατά τη διάρκεια του αγώνα για τη θέση του βάθρου. Την πρώτη δεκάδα των βαθμών έκλεισαν οι Μπέρμαν, Γκάσλι, Λόσον, Χάτζαρ, Σάινθ και Κολοπίντο.
Καταστροφικό τριήμερο για την McLaren, τόσο ο Λάντο Νόρις, όσο και ο Όσκαρ Πιάστρι αποσύρθηκαν από τον αγώνα της Σανγκάης με προβλήματα στα μονοθέσια. Μάλιστα οι δύο οδηγοί δεν πήραν ούτε θέση στο grid. Άτυχος ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, αφού περίπου 10 γύρους πριν από το τέλος εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος. Τέλος τον αγώνα δεν ολοκλήρωσαν ούτε οι Αλόνσο, Στρολ, Μπαρτολέτο και Άλμπον.
Δείτε την κατάταξη:
