Ο επικεφαλής της βαθμολογίας των οδηγών έμεινε πίσω από τον Σαρλ Λεκλέρ και τόνισε πως δεν περίμενε να μείνει πίσω από μια Ferrari.
Μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Πιάστρι δήλωσε: «Νομίζω ότι ο άνεμος άλλαξε πολύ τα πράγματα. Ακούγεται αξιολύπητο να τα ρίχνεις στον άνεμο, όμως άλλαξε εντελώς κατεύθυνση από το Q2 στο Q3 και αυτό σήμαινε ότι η αίσθηση σε αρκετές στροφές ήταν εντελώς διαφορετική. Ο πρώτος μου γύρος στο Q3 ήταν άθλιος, γιατί δεν το είχα συνηθίσει. Ο δεύτερος νόμιζα ότι ήταν αρκετά καλύτερος, όμως ήταν ακόμα πιο αργός. Είναι δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα υπό αυτές τις συνθήκες. Ίσως δεν ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε, όμως ένιωσα έκπληξη που δεν μπορέσαμε να είμαστε πιο γρήγοροι. Η δεύτερη θέση στην εκκίνηση είναι πάντως ένα θετικό αποτέλεσμα».
Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Ο Σαρλ ήταν γρήγορος όλο το διήμερο και σήμερα το πρωί ήταν πιο κοντά σε εμάς απ’ ό,τι περιμέναμε. Τα πράγματα άλλαξαν λίγο και έκανε πολύ καλή δουλειά. Μπράβο του, δεν περίμενα να είμαι δεύτερος πίσω από μία Ferrari».