Τσουνόντα και Ρικιάρντο στην AlphaTauri και το 2024

Ο Ιάπωνας Γιούκι Τσουνόντα και ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο θα συνθέσουν το δίδυμο οδηγών αγώνων της AlphaTauri (και) για το 2024, με τον Νεοζηλανδό Λίαμ Λόσον να εκτελεί καθήκοντα αναπληρωματικού οδηγού στην ιταλική ομάδα.

Ο 23χρονος Ιάπωνας, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην AlphaTauri το 2021, έχει εντυπωσιάσει την ομάδα με το «αναμφισβήτητο φυσικό ταλέντο και τη συνεχή βελτίωσή» του, καθώς και την «ικανότητα να ενσωματώνεται στην ομάδα». Ο Τσουνόντα θα έχει και τη νέα σεζόν «ομόσταυλο» τον 34χρονο Ρικιάρντο, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα… πιτ με σπασμένο χέρι, αλλά εντυπωσίασε τους ανθρώπους της ομάδας, όταν «έτρεξε» στα γκραν πρι της Ουγγαρίας και του Βελγίου πριν την καλοκαιρινή διακοπή. Η AlphaTauri ανακοίνωσε ότι «η προσωπική στάση και η αγωνιστική εμπειρία του Ρικιάρντο θα είναι πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία το 2024». Υπενθυμίζεται ότι ο “Honey Badger” αγωνίστηκε στην ιταλική ομάδα το 2012 και το 2013, όταν ονομαζόταν Toro Rosso, και έκτοτε έχει πανηγυρίσει οκτώ νίκες στη Φόρμουλα Ένα (σ.σ. επτά με τη Red Bull και μια με τη McLaren).

Από την πλευρά του, ο 21 ετών Λόσον έχει πραγματοποιήσει τρεις πολύ καλούς αγώνες στη Φόρμουλα Ένα, αντικαθιστώντας τον Ρικιάρντο, και πήρε μάλιστα τους πρώτους βαθμούς της καριέρας του την περασμένη Κυριακή (17/9) στη Σιγκαπούρη, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση οδηγού αγώνων στην AlphaTauri για την επόμενη χρονιά.

Ο Ρικιάρντο συνεχίζει τη «μάχη» για να επανακάμψει σε πλήρη φυσική κατάσταση και, ενώ είναι απίθανο να «τρέξει» στον επόμενο αγώνα, το γκραν πρι του Κατάρ (8/10), το πλάνο παραμένει να επιστρέψει σε κάποιο σημείο της τρέχουσας σεζόν, αλλά μόνο όταν νιώσει έτοιμος. Έτσι, ο Λόσον θα συνεχίσει να αντικαθιστά τον Αυστραλό στο διάστημα που αναρρώνει, ενώ το 2024 ο Νεοζηλανδός, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο νεώτερος οδηγός στο γκριντ, θα επικεντρωθεί στις δοκιμές και τον προσομοιωτή, ενώ θα δίνει το «παρών» σε όλους τους αγώνες της Φόρμουλα Ένα ως αναπληρωματικός.

Μετά την ανανέωση των Τσουνόντα και Ρικιάρντο από την AlphaTauri, μόνο μια θέση οδηγού αγώνων παραμένει… κενή στη Φόρμουλα Ένα για το 2024 και αυτή είναι η θέση του «πιλότου» πλάι στον Άλεξ Άλμπον στη Williams. Αυτή τη στιγμή ο Αμερικανός Λόγκαν Σάρτζεντ είναι ο «ομόσταυλος» του Ταϊλανδού Άλεξ Άλμπον και παλεύει για να αποδείξει στους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας ότι αξίζει μια δεύτερη σεζόν στη Williams.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας