Οι υποψηφιότητες των βραβείων Laureus

Δείτε ποιες είναι αυτές!

Η… κυριαρχία που «επέβαλαν» πέρυσι στη Φόρμουλα Ένα ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση των τίτλων σε οδηγούς και κατασκευαστές, είχε ως αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν στις υποψηφιότητες για τα βραβεία Laureus, οι νικητές των οποίων θα αποκαλυφθούν το διάστημα Μάρτιος-Μάιος 2023. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολλανδός στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη φορά στην καριέρα του, καθώς ολοκλήρωσε τη χρονιά με 15 νίκες, ενώ οι «κόκκινοι ταύροι» επικράτησαν συνολικά σε 17 γκραν πρι.

Έτσι, ο 25χρονος «πιλότος» συμπεριλαμβάνεται στους υποψηφίους για το βραβείο του αθλητή της χρονιάς, το οποίο κατέκτησε πέρυσι, ενώ η αυστριακή ομάδα είναι μεταξύ αυτών που διεκδικούν τον τίτλο της ομάδας της χρονιάς.

Εκτός από τον Φερστάπεν, το βραβείο για τον αθλητή της χρονιάς διεκδικούν οι -συμπαίκτες στην Παρί Σεν Ζερμέν- Λιονέλ Μέσι και Κιλιάν Μπαπέ, οι οποίοι τέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό του πρόσφατου Μουντιάλ, ο Ράφα Ναδάλ με τους 22 τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ του τένις, ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ, Μόντο Ντουπλάντις, και ο πρωταθλητής NBA με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στεφ Κάρι.

Από την πλευρά της, η Red Bull θα δώσει «μάχη» για το βραβείο της ομάδας της χρονιάς με την εθνική ποδοσφαίρου της Αργεντινής, η οποία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, την εθνική ποδοσφαίρου γυναικών της Αγγλίας που κατέκτησε το τρόπαιο στο EURO του 2022, την ανδρική ομάδα ράγκμπι της Γαλλίας που επικράτησε στο πρωτάθλημα Six Nations, τη Ρεάλ Μαδρίτης που πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League και της La Liga, καθώς και τους πρωταθλητές NBA, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Εκτός από τον Φερστάπεν, το βραβείο Laureus για τον αθλητή της χρονιάς έχουν κατακτήσει στο παρελθόν κι άλλοι σπουδαίοι οδηγοί της Φόρμουλα Ένα και συγκεκριμένα οι Λιούις Χάμιλτον, Σεμπάστιαν Φέτελ και Μίκαελ Σουμάχερ. Όσον αφορά τις ομάδες της Φόρμουλα Ένα που στο παρελθόν απέσπασαν τη συγκεκριμένη διάκριση, αυτές είναι τρεις και συγκεκριμένα οι Mercedes, Brawn GP και Renault.

Στο μεταξύ, υποψήφιες για το βραβείο της αθλήτριας της χρονιάς είναι η Τζαμαϊκανή πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια των 100 μέτρων, Σέλι-Αν Φρέιζερ Πράις, η Αμερικανίδα Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν, η οποία… συνδύασε τον παγκόσμιο τίτλο στα 400 μέτρα με εμπόδια με παγκόσμιο ρεκόρ, η Αμερικανίδα κολυμβήτρια, Κέιτι Λεντέκι, η οποία έφτασε τα 22 χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, η Ισπανίδα άσος της Μπαρτσελόνα και δις κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας», Αλεξία Πουτέγιας, η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του αλπικού σκι, Μικαέλα Σίφριν, και η Πολωνή τενίστρια και Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, Ίγκα Σβιάτεκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.