Η Alpine παρουσίασε το μονοθέσιο για το 2023 (pics, vid)

Η BWT Alpine F1 Team αποκάλυψε στο Λονδίνο το μονοθέσιό της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023.

Το όνομά του είναι A523 και η εταιρεία ελπίζει ότι μ΄ αυτό θα βελτιώσει την πέμπτη θέση το 2021 και την τέταρτη το 2022 στους κατασκευαστές.

Το A523 παρουσιάστηκε ως μια σημαντική εξέλιξη από το A522, με ριζική εξέλιξη κατά τους χειμερινούς μήνες σε βάσεις στο Ένστοουν του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Βιρί-Σατιγιόν της Γαλλίας.

Το χρώμα του αυτοκινήτου έχει γι΄ άλλη μια φορά ένα εντυπωσιακό σχέδιο, που συνδυάζει τα εμβληματικά χρώματα του Alpine Blue με το ροζ του κύριου συνεργάτη BWT.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Groupe Renault, Λούκα ντε Μέο και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine, Λοράν Ρόσι, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για να παρουσιάσουν το μονοθέσιο και να επαναλάβουν τις φιλοδοξίες και τη στρατηγική πίσω από την παρουσία της Alpine στη Formula 1.

Η ομάδα αποκάλυψε επίσημα το νέο της ζευγάρι οδηγών, με τον Εστεμπάν Οκόν -στην τέταρτη χρονιά του ομάδα- να πλαισιώνεται από τον συμπατριώτη του Πιερ Γκασλί, ο οποίος ανακοινώθηκε ως οδηγός Alpine τον περασμένο Οκτώβριο. Οι δυο τους είναι φίλοι για πάρα πολλά χρόνια, καθώς μεγάλωσαν στη Νορμανδία και συναντήθηκαν για πρώτη φορά ως επίδοξοι πιλότοι σε ηλικία εννέα ετών.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Ότμαρ Σζναφνάουερ, ξεκίνησε τη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα, την οποία βοήθησε να φτάσει στην τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών του 2022. Ο Σζναφνάουερ πλαισιώθηκε από τον τεχνικό διευθυντή Ματ Χάρμαν, ο οποίος περιέγραψε τη σχεδιαστική φιλοσοφία της ομάδας για τη βελτίωση του A523, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι βάσεις στο Ένστοουν (πλαίσιο) και Βιρί-Σατιγιόν (μονάδα ισχύος) συνεργάστηκαν για να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα του «πακέτου».

Ο Τζακ Ντούχαν γίνεται ο επίσημος εφεδρικός οδηγός της ομάδας, χωρίς να παραιτηθεί από το πρωτάθλημα της FIA Formula 2. Ο Οκόν και ο Γκασλί οδήγησαν το A523 για πρώτη φορά τη Δευτέρα, την επίσημη ημέρα των γυρισμάτων της ομάδας στο Σίλβερστοουν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.