Formula 1: Απολογήθηκε ο Πικέ για τη ρατσιστική επίθεση στον Χάμιλτον

Χάος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προκάλεσαν οι άσχημοι χαρακτηρισμοί του Νέλσον Πικέ, προς τον Λιούις Χάμιλτον. Ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής απολογήθηκε για τη συγκεκριμένη δήλωση.

Ο Λιούις Χάμιλτον δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τον Νέλσον Πικέ. Στη δημοσιότητα κυκλοφόρησε τη Τρίτη (28/06) ένα podcast στο οποίο ο άλλοτε παγκόσμιο πρωταθλητής χαρακτήρισε τον Βρετανό πιλότο της Mercedes με τη λέξη “νέγρος”. Η συγκεκριμένη δήλωσε είχε ειπωθεί πριν από ένα χρόνο ύστερα από τη σύγκρουση του Λιούις Χάμιλτον με τον αγαπημένο της κόρης του Κέλι Πικέ, Μαξ Φερστάπεν. Μάλιστα για το περιστατικό πήρε θέση ο ίδιος ο Χάμιλτον, η Mercedes, ο Τζορτζ Ράσελ, ο Σαρλ Λεκλέρ και η Formula 1 καταδικάζοντας το περιστατικό.

“Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα σχετικά με ιστορίες που εμφανίζονται στα media σχετικά με ένα σχόλιο που έκανα σε μία συνέντευξη πέρυσι. Αυτό που είπα δεν το αξιολόγησα σωστά και δεν υπερασπίζομαι τα λεγόμενά μου, όμως θέλω να διευκρινίσω πως ο όρος που χρησιμοποίησα, είναι ένας όρος στην καθομιλουμένη στα πορτογαλικά Βραζιλίας, χρησιμοποιείται ευρέως και ιστορικά ως συνώνυμο του “τύπος” ή “πρόσωπο” και δεν είχε ποτέ σκοπό να προσβάλει. Δε θα χρησιμοποιούσα ποτέ τη λέξη την οποία με κατηγορούν πως χρησιμοποίησα σε κάποιες μεταφράσεις. Καταδικάζω έντονα κάθε υπόνοια ότι η λέξη χρησιμοποιήθηκε από εμένα με σκοπό να υποτιμήσω έναν οδηγό λόγω του χρώματος του δέρματός του.

Ζητώ ολόψυχα συγγνώμη από οποιονδήποτε επηρεάστηκε, συμπεριλαμβανομένου του Λιούις, ο οποίος είναι ένας απίστευτος οδηγός, όμως η μετάφραση σε ορισμένα media που πλέον κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι σωστή. Οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στη F1 ή στην κοινωνία και είμαι στην ευχάριστη θέση να ξεκαθαρίσω τις σκέψεις μου από αυτή την άποψη”, ήταν η απολογία του Νέλσον Πικέ προς τον Λιούις Χάμιλτον.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Formua 1 και η FIA αναμένεται να απαγορεύσει την είσοδο στον 69χρονο πρώην οδηγό στα paddock εφόσον δε ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον επτάκις φορές πρωταθλητή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.