GP Αζερμπαϊτζάν: Πρώτη νίκη Φερστάπεν στο Μπακού, καταστροφή για τη Ferrari (pics+vids)

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής στο Μπακού με τον Σέρχιο Πέρεθ να ακολουθεί. Σπουδαία εμφάνιση για τις Mercedes με τους Τζορτζ Ράσελ και Λιούς Χάμιλτον να κάνουν το 3-4. Καταστροφή και δύο εγκαταλείψεις για τη Ferrari.

Όλα τα είχε το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν. Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull νίκησε για πρώτη φορά στο Μπακού και παρέμεινε πρωτοπόρος της βαθμολογίας μεγαλώνοντας και άλλο τη διαφορά του από τον Σαρλ Λεκλέρ. Δεύτερος ο Σέρχιο Πέρεθ και στην τρίτη θέση του βάθρου ο Τζορτζ Ράσελ με την Mercedes. Πίσω από τον νεαρό Βρετανό ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκει σταδιακά τον παλιό καλό του εαυτό. Ο επτάκις φορές πρωταθλητής οδήγησε εξαιρετικά, έκανε αρκετές προσπεράσεις και βρέθηκε μια ανάσα από το δεύτερο του βάθρου για φέτος.

Αντίθετα μια απογοήτευση στο στρατόπεδο της Ferrari με τα μονοθέσια F1-75, τα οποία αποχώρησαν νωρίς από τον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν. Αρχικά ο Κάρλος Σάινθ εγκατέλειψε στον 9ο γύρο του αγώνα λόγω μηχανικού προβλήματος. Ο Σαρλ Λεκλέρ έμεινε μόνος του στην πίστα να παλέψει για τους Ιταλούς όμως στο 20ο γύρο μια βλάβη στον κινητήρα ανάγκασε τον Μονεγάσκο να αποχωρήσει για δεύτερη φορά φέτος από αγώνα της Formula 1.

Άσχημα εξελίχθηκε η μέρα για τους Στρολ, Μάγκνουσεν και Ζου. Οι τρεις προαναφερθέντες πιλότοι αποχαιρέτησαν το Αζερμπαϊτζάν χωρίς βαθμούς καθώς και εκείνοι αποχώρησαν από τη μάχη νωρίς.

Οι Γκασλί, Φέτελ, Αλόνσο, Ρικιάρντο, Νόρις και Οκόν ολοκλήρωσαν την πρώτη 10άδα και μάζεψαν πόντους για τις ομάδες τους.

Αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.