Grand Prix Ισπανίας: Μεγάλη νίκη και κορυφή στη βαθμολογία για Φερστάπεν (pics)

Το 1-2 στην Ισπανία έκανε η Red Bull με τον Μαξ Φερστάπεν να είναι ο μεγάλος νικητής. Ακολουθεί ο Σέρχιο Πέρεθ, ενώ την τελευταία θέση του βάθρου κέρδισε ο εκπληκτικός Τζορτζ Ράσελ και η Mercedes.

Ο Μαξ Φερστάπεν ύστερα από το Μαϊάμι βγήκε νικητής και στην Ισπανία, με τον teammate του Σέρχιο Πέρεθ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση του πόντιουμ. Η Red Bull έκανε το 1-2 στην Ιβηρική χερσόνησο και ανέβηκε στην κορυφή για το πρωτάθλημα των Οδηγών με 110. Άσχημα εξελίχθηκε ο αγωνας της Κυριακής στην ηλιόλουστη Βαρκελώνη για τον Σαρλ Λεκλέρ και τη Ferrari. O Μονεγάσκος ήταν ο ταχύτερος οδηγός στις κατατακτήριες του Σαββάτου (21/05) κέρδισε την pole position, αλλά στον αγώνα ο κινητήρας των Ιταλών τον πρόδωσε. Ο Λεκλέρ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια του και μόνο ο Κάλρος Σάινθ έφερε βαθμούς στην ομάδα.

Το βάθρο της Βαρκελώνης “έκλεισε” ο Τζόρτζ Ράσελ και η αναβαθμισμένη Mercedes W13 E Performance Η γερμανική ομάδα αρχίζει να έχει “σφυγμό” στη σκυτάλη του πρωταθλήματος, ωστόσο δε θέτει υποψιφιότητα για τον τίτλο, καθώς Ferrari και Red Bull θα “μονομαχήσουν”. Πίσω από τον Βρετανό ως τέταρτος βρέθηκε ο Ισπανός πιλότος και η μοναδική Ferrari του grid.

Τρομερή οδήγηση από τον επτάκις φορές Πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός συγκρούστηκε στον πρώτο γύρο της στροφής 4 με τον Κέβιν Μάγκνουσεν, μπήκε στα πιτς για να αλλάξει λάστιχα και βρέθηκε στην προτελευταία θέση. Όμως το ταλέντο του, τον οδήγησε στην 5η θέση, παρ’ όλο που ο ίδιος ήθελε να αποχωρήσει από την “μάχη” καθώς στους πρώτους γύρους πίστευε ότι δε θα βρεθεί στην 10άδα.

Μπότας, Οκόν, Νόρις, Αλόνσο και Τσουνόντα κέδρισαν τους υπόλοιπους βαθμούς στη Βαρκελώνη.

Αναλυτικά η κατάταξη:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.