Φερστάπεν: “Η εμπειρία του Χάμιλτον δεν κάνει τη διαφορά”

Ο Μαξ Φερστάπεν σχολίασε την εμπειρία του Λιούις Χάμιλτον στη Formula 1, αλλά και τη διαφορά που υπάρχει σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο έμπειρος Λιούις Χάμιλτον δεν έχει μεγάλη διαφορά από τον ουσιαστικά “άπειρο” λόγω χρόνων στο άθλημα Μαξ Φερστάπεν. ο Ολλανδός σχολίασε και την εικόνα της Red Bull την προηγούμενη χρονιά, η οποία τον έφερνε συνέχεια τρίτο στην κατάταξη. Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν άρεσε στον πιλότο των “ταύρων” αλλά η εικόνα έχει αλλάξει καθώς φέτος οδηγεί ταχύτερο μονοθέσιο και τον έχει βάλει στην τροχιά του τίτλου.

Θυμίζουμε ότι ο Μαξ Φερστάπεν και ο Λιούις Χάμιλτον έχουν βαθμολογική διαφορά 8. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο τελευταία Grand Prix είναι κρίσιμα και ο τίτλος στη Formula 1 δεν έχει κριθεί ακόμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εμπειρία του Χάμιλτον στις μάχες τίτλου: “Είναι φυσιολογικό, όταν βρίσκεσαι σε αυτό το στάδιο της καριέρας σου, να είσαι καλύτερα προετοιμασμένος από όσο όταν ήσουν στην πρώτη ή δεύτερη σεζόν σου, όταν και ο Λιούις μαχόταν για τον πρώτο του τίτλο. Είναι μια φυσιολογική πρόοδος. Αλλά κι εγώ αισθάνομαι πολύ καλύτερα προετοιασμένος από τότε που μπήκα στη Formula 1. Και όχι, δεν νομίζω ότι αυτό κάνει μεγάλη διαφορά, διότι αν έκανε θα είχε φανεί ήδη μέσα στη χρονιά”.

Για τις μάχες με τον Χάμιλτον: “Οι μάχες μας με τον Λιούις ήταν γενικώς καλές για το σπορ. Έχουμε έναν νεαρό που μάχεται εναντίον του καθιερωμένου πρωταθλητή, πολλαπλού πρωταθλητή, και πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ συναρπαστικό. Και για μένα, στο τέλος της ημέρας, δεν έχει σημασία αν μάχεσαι με κάποιον συνομήλικό σου ή με έναν πρωταθλητή, διότι ξέρεις ότι και οι δύο είναι σπουδαίοι οδηγοί.

Κάποιος μπορεί να είναι πιο τυχερός, γενικώς, αν βρίσκεται σε ένα καλό αυτοκίνητο για περισσότερα χρόνια, αλλά αυτό δεν αφαιρεί το γεγονός ότι είναι σπουδαίος οδηγός. Προσπαθούμε πάντα να κερδίζουμε στις μεταξύ μας μάχες, φυσικά. Αλλά πιστεύω ότι μέχρι στιγμής ήταν πολύ cool η φετινή σεζόν”.

Για τη μάχη του πρωταθλήματος: “Ήταν μια σπουδαία χρονιά για εμάς. Είχαμε πολλές καλές στιγμές και την απολαύσαμε περισσότερο. Η περσινή ήταν πολύ βαρετή για μένα, διότι βασικά ήμουν μονίμως τρίτος. Οπότε δεν συνέβαιναν πολλά.

Δεν είναι αυτό που θέλεις όταν αγωνίζεσαι, αλλά συμβαίνει όταν μια ομάδα είναι τόσο κυρίαρχη. Γι’ αυτό νομίζω ότι γυρίσαμε τα πράγματα αρκετά καλά, βελτιώσαμε το αυτοκίνητο, και είναι πολύ εντυπωσιακό από την πλευρά μας ότι βρισκόμαστε μέσα σε αυτή τη μάχη για τον τίτλο. Θα προσπαθήσω να χαρώ τους δύο τελευταίους αγώνες. Δεν έχει σημασία που θα βρεθούμε, είχαμε μια αληθινά καλή χρονιά ως ομάδα”.

Για το πιθανότητα να υπάρχει νέα σύγκρουση με τον Χάμιλτον: “Δεν το σκέφτομαι αυτό. Δεν σκέφτομαι αν έχω περισσότερες επιλογές ή μεγαλύτερα περιθώρια. Απλώς θα αγωνιστώ και θα δώσω ό,τι καλύτερο έχω, όπως έκανα όλη τη χρονιά”.

Για την κεκτημένη ταχύτητα του Χάμιλτον: “Δεν πιστεύω, προσωπικά, σε κάτι όπως η κεκτημένη ταχύτητα και το χτίσιμο μιας δυναμικής. Πρέπει να αποδίδεις και να τα καταφέρνεις καλά σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο. Θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πάντα το βρίσκω δύσκολο να προβλέψω πώς θα είναι ακριβώς η κατάσταση. Όλα είναι στις λεπτομέρειες, αλλά σε ένα σιρκουί δρόμου μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα από όσα σε μια φυσιολογική πίστα. Πάντα προσπαθώ να κερδίζω τον αγώνα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να βρισκόμαστε ακόμα στην κορυφή μετά το Άμπου Ντάμπι”.

Για τις σκέψεις να επιλέξει φρέσκο κινητήρα στα δύο τελευταία GP: “Δεν έχουμε αυτό το peak ισχύος με έναν νέο κινητήρα, όπως το έχει η Mercedes. Ο κινητήρας μας είναι βασικά αρκετά σταθερός στην απόδοσή του, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Οπότε, το να κάνουμε κι εμείς μια τέτοια αλλαγή κινητήρα δεν θα μας προσφέρει και πολλά. Ξέρω τι έχω στη διάθεσή μου, από άποψη κινητήρων, και λογικά θα είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε με αυτούς”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.