Χάμιλτον: “Υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη Σαουδική Αραβία”

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και ειδικά αφού δύο τελευταίοι αγώνες πραγματοποιούνται στη Σαουδική Αραβία.

Ο Λιούις Χάμιλτον έχει ξεκαθαρίσει ότι στα τελευταία δύο Grand Prix θα φορέσει κράνος με τα χρώματα του ουράνιου τόξου για να στηρίξει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Μάλιστα οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Σαουδική Αραβία που υπάρχει ανισότητα τόσο μεταξύ των δύο φύλων όσο και σε θέματα ομοφυλοφιλίας.

Έτσι ο Βρετανός σχολίασε εκ νέου την κατάσταση που επικρατεί και ότι τα μηχανοκίνητα σπορ χρειάζεται να στηρίξουν περισσότερα για τα θέματα ισότητας.

Αναλυτικά:

“Όπως είπα και στον προηγούμενο αγώνα (στο Κατάρ), αισθάνομαι ότι σε αυτό το σπορ έχουμε την υποχρέωση για να μιλήσουμε, για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για συγκεκριμένα ζητήματα που βλέπουμε σε αυτές τις χώρες, ειδικότερα γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έχοντας τον απόλυτο σεβασμό προς όσους βρίσκονται εδώ, διότι με έχουν υποδεχθεί με ζέση, δεν μπορώ να υποκριθώ ότι γνωρίζω όσα γνωρίζει κάποιος που έχει μεγαλώσει σε αυτή την κοινότητα και έχει επηρεαστεί σημαντικά από συγκεκριμένους κανόνες αυτού του καθεστώτος.

Με ρωτάτε αν αισθάνομαι άνετα εδώ και θα μπορούσα να σας απαντήσω πως ναι, αισθάνομαι έτσι, όμως δεν είναι επιλογή μου να βρίσκομαι στην Τζέντα. Το άθλημα έχει κάνει την επιλογή να βρεθούμε στη Σαουδική Αραβία. Αν είναι σωστό η λάθος δεν έχει σημασία να το συζητήσουμε τώρα. Το σημαντικό είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Στον προηγούμενο αγώνα είδατε, για παράδειγμα, το κράνος που φόρεσα. Θα το φορέσω ξανά εδώ και θα το κάνω και στον επόμενο αγώνα.

Αν κάποιος έχει τον χρόνο και θέλει να το κάνει, ας διαβάσει τους νόμους σχετικά με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είναι τρομακτικοί. Υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα, οι γυναίκες μπορούν πλέον να οδηγήσουν, από το 2018 κι έπειτα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν φυλακισμένες γυναίκες επειδή είχαν οδηγήσει πριν από πολλά, πολλά χρόνια.

Πρέπει να υπάρξουν πολλές αλλαγές και πιστεύω ότι το άθλημά μας οφείλει να κάνει περισσότερα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας