Χάμιλτον: “Περήφανος για Ράσφορντ, Σάντσο και Σακά”

Ο Λιούις Χάμιλτον υποστήριξε δημοσία τους τρεις ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας, οι οποίοι τις τελευταίες ώρες δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις λόγω του χρώματος του μέσα από τα social media.

Θέση για ένα ακόμα ρατσιστικό θέμα πήρε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο πιλότος της Mercedes έχει συνδέσει το όνομα του με το κίνημα “black lives matter” και ήταν αναμενόμενο ότι θα έκανε δημόσια δήλωση για τα σχόλια που έχουν δεχθεί οι Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκαγιό Σακά.

Ο Χάμιλτον υπογραμμίζει ότι η κοινωνία έχει πολλή δουλειά ακόμα και ότι “αηδιάζει” από τα σχόλια που έχουν δεχθεί οι τρεις ποδοσφαιριστές της Αγγλίας.

Παράλληλα δήλωσε ότι είναι περήφανος τόσο για τα “τρία λιοντάρια” όσο και για τους Ράσφορντ, Σάντσο και Σακά.

“Πήγαιναν για να εκτελέσουν τα πέναλτι ανησυχούσα. Κάθε αθλητής νιώθει την πίεση να αποδώσει, αλλά όταν ανήκεις σε μια μειονότητα και εκπροσωπείς τη χώρα σου, η εμπειρία έχει πολλά επίπεδα. Η επιτυχία είναι σαν διπλή νίκη, αλλά μια αστοχία είναι διπλή ήττα όταν συνοδεύεται από ρατσιστικές επιθέσεις.

Ήθελα τόσο πολύ να κερδίσουμε, όπως όλοι σας, αλλά για μένα ήταν κάτι πολύ περισσότερο από την κατάκτηση μόνο του Euro, ήταν μια γενικότερη εικόνα. Ωστόσο, η αηδιαστική συμπεριφορά λίγων δείχνει πόση πολλή δουλειά χρειάζεται ακόμα. Ελπίζω αυτό να ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την αποδοχή.

Πρέπει να δουλέψουμε για μια κοινωνία που δεν απαιτεί από τους μαύρους παίκτες να αποδεικνύουν την αξία τους ή τη θέση τους στην κοινωνία μόνο μέσω της νίκης. Στο τέλος, ο καθένας της αγγλικής ομάδας πρέπει να είναι πολύ περήφανος για το κατόρθωμά του και για τον τρόπο με τον οποίο μας εκπροσώπησε.

Σας παρακαλώ, εγκαλέστε όσους βλέπετε να γράφουν ρατσιστικά σχόλια στο διαδίκτυο. Προκαλέστε τους να δουν τον ανθρωπισμό προς όλους, ανεξαρτήτως του χρώματός του δέρματός τους. Είμαι σούπερ περήφανος για το πόσο μακριά έφτασε η Αγγλία. Είμαι σούπερ περήφανος για τον Μάρκους Ράσφορντ, τον Τζέιντον Σάντσο, τον Μπουκαγιό Σακά και για όλη την ομάδα», ήταν το μήνυμα του Χάμιλτον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.