Red Bull: Φερστάπεν τρανός την οδηγεί στη κορυφή

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι πλέον ένας ώριμος οδηγός και μοιάζει έτοιμος να αναλάβει την "εξουσία" του αθλήματος. Έχει αποδείξει εδώ και καιρό πως αυτός είναι το μέλλον αλλά πλέον θέλει να το κάνει και πράξη. Και η υπομονή τελείωσε. Θέλει εδώ και τώρα τον τίτλο. Γράφει, ο Νίκος Λούρδας

Ο Μαξ Φερστάπεν, οδηγεί τη κούρσα του πρωταθλήματος και μαζί του “κουβαλάει” και τη Red Bull, σε μια προσπάθεια να χαλάσουν τη “μοναρχία” της Mercedes που κρατάει εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια. Ο νεαρός Ολλανδός, μοιάζει απόλυτα έτοιμος να πετάξει από το “θρόνο” τον Λιούις Χάμιλτον και η φετινή αγωνιστική περίοδος φαίνεται πως είναι η κατάλληλη για τον εκλεκτό της βρετανικής ομάδας.

Ο Φερστάπεν βρίσκεται στη πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών ενώ σε μόλις 9 αγώνες έχει καταφέρει να πάρει 5 καρό σημαίες. Πρόσφατα μάλιστα, έφτασε και τα 50 πόντιουμ στη καριέρα του. Θυμίζουμε, είναι μόλις 23 ετών. Αποδεικνύει συνεχώς λοιπόν, πως αυτή τη φορά μπορεί να το κάνει. Έχει “πετάξει” στην άκρη την παιδιαρίστικη συμπεριφορά που είχε κάποτε και πλέον είναι ένας ώριμος οδηγός. Ένας οδηγός που ξέρει τι θέλει. Ένας οδηγός που έχει αυτοπεποίθηση και πλάνο. Έχει όλα τα προσόντα και τη ψυχολογία για να νικήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή όχι σε έναν αγώνα αλλά σε όλη τη σεζόν.

Στο πρόσωπο του, η Red Bull βλέπει κάτι που έχει χρόνια να αντικρίσει. Από το 2014 και το τελευταίο πρωτάθλημα της, ψάχνεται. Αλλά τώρα, μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα, μετά από άπειρα λάθη και ανορθογραφίες, έχει τη σωστή συνταγή. Συστατικό αυτής, αποτελεί φυσικά ο Φερστάπεν. Ο νέος Φέτελ της Red Bull. Από το 2010 έως το 2013, η ομάδα κέρδισε τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα με μπροστάρη τον Γερμανό. Κάτι τέτοιο, ονειρεύεται να βιώσει και με τον Ολλανδό. Και μάλλον δεν είναι μακριά αυτό το όνειρο…

Η καριέρα του Φερστάπεν μόλις έχει ξεκινήσει και οι προδιαγραφές που έχει φτάνουν τον ουρανό. Όλοι μας τον φανταζόμαστε να “καλπάζει” τα επόμενα χρόνια και να είναι αυτός “ο βασιλιάς της ασφάλτου”. Άλλωστε, ο Λιούις Χάμιλτον διανύει το τέλος της δικής του καριέρας και ο δρόμος προς τη κορυφή η αλήθεια είναι πως είναι ανοιχτός. Αν υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή που μπορείς να ποντάρεις ότι θα φτάσει τα επιτεύγματα του Χάμιλτον, τότε αυτός είναι μονάχα ο Φεστάπεν.

“Ακόμα κι εγώ είμαι λίγο έκπληκτος για το πώς εξελίχθηκε ο σημερινός αγώνας. Δεν το περίμενα έτσι”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός μετά τη δεύτερη νίκη του στην Αυστρία.

Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο Φερστάπεν δεν έχει και το καλύτερο μονοθέσιο του κόσμου. Κάτι που φυσικά έχει τη τύχη να διαθέτει ο Χάμιλτον. Επομένως, το έργο του είναι πιο δύσκολο και κάθε διάκριση του, είναι μεγαλύτερη απ’ ότι ίσως φαίνεται. Ακόμα και ο ίδιος, δεν το εμπιστεύεται πλήρως το μονοθέσιο του. Και το έχει δηλώσει πολλές φορές. Αλλά έχει μάθει πλέον να προσπερνάει τέτοια προβλήματα. Και αυτό, τον κάνει μεγάλο οδηγό. Φέτος (όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια), μας έχει αποδείξει και πάλι πως αυτός είναι το μέλλον, ο νέος βασιλιάς του αθλήματος. Αλλά αυτή τη χρονιά υπάρχει μια διαφορά. Έχει αφήσει στην άκρη τις αποδείξεις και κατεβαίνει σε κάθε Grand Prix για να πάρει τη νίκη, κατεβαίνει για να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν θέλει άλλο να περιμένει. Θέλει εδώ και τώρα τον τίτλο. Και θα τον πάρει….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.