Σάινθ: “Ο πατέρας μου δε με πίεσε να ασχοληθώ με τα μηχανοκίνητα”

Ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ αναφέρθηκε στην επιλoγή της Fomrula 1 αντί για τα Ράλι, αλλά και στον πατέρα του ο οποίος προτιμούσε ο γιός του να παίζει ποδόσφαιρο ή τένις.

Σύμφωνα με μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πιλότος της Scuderia Ferrari αναφέρθηκε στην Formula 1, στον πατέρα του Κάρλος Σάινθ, αλλά και στο ποδόσφαιρο και το τένις.

Αναλυτικά:

Για τον Κάρλος Σάινθ και το Ράλι: “Παρότι ήμουν πολύ κοντά στον πατέρα μου, δεν καταλάβαινα πολλά για τα Ράλι γιατί δεν μπορούσες να τα δεις και πολύ στην τηλεόραση. Έφευγε για δύο ή τρεις εβδομάδες και δεν μπορούσα να δω τι έκανε, ενώ με τη Formula 1 μπορούσα να την παρακολουθώ στην τηλεόραση από τα 9 χρόνια μου”.

Για την Formula 1: “Εντέλει, το karting ήταν πιο κοντά στη F1 από ό,τι τα ράλι, διότι ήταν ένα μονοθέσιο σε μια πίστα και με άμεσο συναγωνισμό, οπότε η καριέρα μου πάντοτε όδευε προς τη Formula 1”.

Για την απόφαση του να ασχοληθεί με την Formula 1 και όχι τα Ράλι: “Η απόφαση ήταν κατά 90 τοις εκατό δική μου και κατά 10 τοις εκατό μόνο επηρεάστηκε από την οικογένειά μου. Είμαι βέβαιος ότι αν δεν είχα γεννηθεί με τα γονίδια και το ταλέντο του πατέρα μου και της οικογένειάς μου, περιτριγυρισμένος από αγωνιστικά αυτοκίνητα και από αυτή την ατμόσφαιρα, θα ήταν δυσκολότερο για μένα να ερωτευτώ τους αγώνες. Δεν έχει σημασία αν είναι τα ράλι ή η F1, διότι έβλεπα τους αγώνες της Formula 1 με τον μπαμπά μου”.

Για την γνώμη του πατέρα του και τα υπόλοιπα σπορ: “Ο πατέρας μου δεν με πίεσε ποτέ να ασχοληθώ με τους αγώνες. Για την ακρίβεια, ήταν χαρούμενος που έπαιζα ποδόσφαιρο ή τένις ή όλα τα άλλα σπορ στο σχολείο, και δεν μίλησε ποτέ για το ενδεχόμενο να γίνω επαγγελματίας οδηγός στους αγώνες ή στο karting”.

Για την Formula 1 και την πίεση που άσκησε στον πατέρα του να τον βοηθήσει: “Εγώ τον πίεσα να με βοηθήσει να ακολουθήσω αυτή την καριέρα, οπότε ήταν προσωπική επιλογή. Και ενθαρρύνω τους γονείς των μελλοντικών γενεών να διασφαλίσουν ότι δεν θα πιέσουν τα παιδιά τους να κάνουν κάτι. Πρέπει τα παιδιά να είναι η κινητήρια δύναμη, και να ακολουθούν τις δικές τους επιθυμίες και τη δική τους καριέρα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.