“Μένω μέχρι τέλους στη Red Bull”

Ο Μάρκ Γουέμπερ εξέφρασε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του πιλοτάροντας μέχρι τότε το μονοθέσιο της Red Bull.

Ο Μάρκ Γουέμπερ εξέφρασε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του πιλοτάροντας μέχρι τότε το μονοθέσιο της Red Bull.

Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε πόσο κοντά έφτασε στην αποχώρηση από το άθλημα πριν από μερικά χρόνια. Ο 34χρονος Αυστραλός, του οποίου το συμβόλαιο με την ομάδα λήγει στο τέλος του έτους, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ενόψει του τουρκικού γκραν πρι, ότι έχει τρεις επιλογές για το 2012 και πως η τελική απόφαση είναι δική του.

«Να μείνω εδώ, να σταματήσω ή να οδηγήσω κάπου αλλού, το οποίο είναι ενδεχομένως απίθανο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γουέμπερ και συνέχισε: «Είναι φανερό ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς αισθάνομαι για τα πράγματα και θα δούμε πώς θα αισθανόμαστε αργότερα μέσα στη χρονιά. Θα μπορούσα να έχω σταματήσει πριν από δύο, τρία χρόνια, αλλά δεν το έκανα. Συνέχισα να προχωρώ. Τα αποτελέσματα ήταν καλά τα δύο τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να είναι καλά τώρα».

Ο Αυστραλός εντάχθηκε στη Red Bull το 2007 και στις πρώτες δύο χρονιές του στην ομάδα κατετάγη 12ος και 11ος στο πρωτάθλημα οδηγών, αντίστοιχα, ωστόσο στις δηλώσεις του αναφερόταν ξεκάθαρα στη δύσκολη διετία (2005-06) που πέρασε στην Γουίλιαμς. Οι δημοσιογράφοι τον πίεσαν με τις ερωτήσεις τους για το θέμα και μεταξύ άλλων συμπλήρωσε: «Ξέρουμε το παράθυρο στην καριέρα μου, όπου το σκεφτόμουν (σ.σ. να αποχωρήσω). Δεν συνέβη, ήρθα στη Red Bull και έχουμε κάνει μερικά σπουδαία πράγματα μαζί. Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν και ελπίζω να κάνουμε κι άλλα σπουδαία πράγματα».

Ο Γουέμπερ ήταν πέρυσι ένας από τους «πιλότους» που διεκδίκησαν τον τίτλο, τον οποίο τελικά κατέκτησε ο «ομόσταυλός» του, Σεμπάστιαν Φέτελ, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο Άμπου Ντάμπι, και έγινε ο νεώτερος παγκόσμιος πρωταθλητής. Δεδομένου ότι ο Γερμανός μετράει δύο νίκες και μια δεύτερη θέση στα πρώτα τρία γκραν πρι, εκκινώντας ισάριθμες φορές από την «pole position», ενώ, από την άλλη, η τρίτη θέση του Γουέμπερ στην Κίνα ήταν η πρώτη άνοδός του στο βάθρο από τον περασμένο Νοέμβριο και τον αγώνα στην Βραζιλία, έχει αναπτυχθεί η φημολογία ότι ο Αυστραλός μπορεί να αλλάξει ομάδα την επόμενη χρονιά ή να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε ότι αφήνει ανοιχτές τις επιλογές του και οι άνθρωποι της Red Bull είναι χαρούμενοι με αυτό.

«Δεν έχουμε κάνει τόσες πολλές συζητήσεις ακόμη, αλλά προφανώς στους επόμενους δύο μήνες τα πράγματα θα αρχίσουν… Πραγματικά δεν είναι μεγάλο θέμα» δήλωσε ο Γουέμπερ και συνέχισε: «Συνειδητοποιούμε πόσα πολλά καλά πράγματα έχουμε κάνει μαζί και υπάρχουν καλές πιθανότητες να κάνουμε ξανά μερικά πολύ καλά πράγματα στο μέλλον. Το αν αυτό τελειώνει φέτος ή αν θα συνεχίσω την επόμενη χρονιά δεν εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα θα είναι εντάξει. Εξαρτάται από το πως νιώθω. Υπάρχουν πολλά πράγματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια, τα οποία ήταν μεγάλες και εντυπωσιακές στιγμές, επομένως ελπίζω ότι θα μπορέσω να προσθέσω κάποιες σ΄ αυτές τα επόμενα χρόνια».

Προτού ενταχθεί στην Red Bull, ο Γουέμπερ δεν είχε πανηγυρίσει νίκη, με το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι εκείνη τη στιγμή στην καριέρα του να είναι η τρίτη θέση στο γκραν πρι του Μονακό το 2005. Μάλιστα, τη διετία 2005-2006 κατετάγη 10ος και 14ος, αντίστοιχα, στο πρωτάθλημα οδηγών με το μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο της Γουίλιαμς. «Απλά δεν το διασκέδαζα προτού έρθω εδώ» θυμήθηκε, για να καταλήξει: «Στη Γουίλιαμς ήταν μια σκληρή μάχη για μένα. Σ΄ εκείνο το σημείο έπρεπε να επαναρχίσω κατά έναν τρόπο την καριέρα μου και αυτό “δούλεψε” πολύ καλά. Επομένως, προφανώς πήρα τη σωστή απόφαση εκεί και από τότε έχω πάρει τα πράγματα βήμα-βήμα, που ήταν ο σωστός τρόπος για τη νοοτροπία μου προς τη δουλειά και πιθανότατα ταιριάζει αρκετά καλά και στη Red Bull».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.