Στέφανος Ντούσκος: Το τριπλούν, τα ταπεράκια της μαμάς Μαρίας και η ιατρική…


Όταν στα 12 σου χρόνια παίρνεις για πρώτη φορά μέρος σε αγώνα τριπλούν στο σχολείο του στα Γιάννενα και κατακτάς χρυσό μετάλλιο τότε το μόνο που μπορείς να περιμένεις από τον εαυτό σου είναι ότι ο δρόμος σου προς τον πρωταθλητισμό θα είναι στρωμένος με χρυσάφι. Τρανό παράδειγμα ο νέος Έλληνας πρωταγωνιστής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος. «Ήταν ένα υπερκινητικό παιδί σε σημείο τέτοιο που έλεγα στον πατέρα του «βγάλτον έξω να κάνει κάτι γιατί θα τρελαθούμε», δεν κρατιόταν με τίποτα στο σπίτι« λέει χαρακτηριστικά η μοναδική γυναίκα της οικογένειας Ντούσκου, μαμά Μαρία Ξυνογάλου.

Συναντήσαμε την οικογένεια Ντούσκου με την Λίλα Κουντουριώτη και την υπόλοιπη τηλεοπτική ομάδα, στην μονοήμερη παραμονή μας στα Γιάννενα στο πλαίσιο των εκπομπών «Lila goes Tokyo». Οικογένεια ελληνική, απλή, ταπεινή. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η απλότητα και η ταπεινότητα του νέου χρυσού Ολυμπιονίκη. Μας άνοιξαν το σπίτι τους, μας ετοίμασαν τα περίφημα μπισκότα της μαμάς Μαρίας, απολαύσαμε την Γιαννιώτικη φιλοξενία.

Ο 24χρονος δίμετρος γίγαντας Στέφανος Ντούσκος, παγουράς (Γιαννιώτης δηλαδή) στην καταγωγή δεν ξεκίνησε αθλητισμό στη λίμνη όπως οι περισσότεροι συνομίληκοί του. Το πρώτο άθλημα που ασχολήθηκε στο σχολείο ήταν το τριπλούν. Εκεί μεγαλούργησε για λίγες όμως εμφανίσεις, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Τα κουπιά τα πρωτοέπιασε σε ηλικία 16 ετών. Το 2012 συγκεκριμένα μπήκε για πρώτη φορά σε βάρκα στα Γιάννενα. Έναν χρόνο αργότερα στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων ανέλαβε την καθοδήγησή του ο κόουτς Τάσος Παλαιοπάνος.

Το όνειρό του Στέφανου ήταν απλό. Ήθελε να φορέσει το Εθνόσημο, να πάρει την τσάντα με τα ρούχα της Εθνικής ομάδας, να φοράει τα «γαλανόλευκα». «Πάντα μου άρεσε να ακούω τον Ελληνικό ύμνο» λέει ο δίμετρος πλέον Στέφανος.

Φοιτητής της Ιατρικής την οποία λόγω της ενασχόλησής του με την κωπηλασία έχει …παγώσει. «Αθλίατρος ή ορθοπεδικός θα γίνω» τονίζει με σιγουριά.  

Η οικογένεια ήταν αυτή που στήριξε τον Στέφανο στις δύσκολες κυρίως στιγμές. Ιδιαίτερα η μαμά Μαρία ήταν αυτή που είχε αναλάβει να…ταίζει τον μικρό αλλά κυρίως τον μεγάλο Στέφανο. «Ευτυχώς που λείπει στις προπονήσεις της Εθνικής γιατί με τόσο κρέας που τρώει δεν θα τα βγάζαμε πέρα» λέει χαριτολογώντας η πάντα χαμογελαστή Μαρία που έχει να φροντίσει άλλους τρεις άνδρες εκτός του Στέφανου. Μπαμπάς και οι δύο μικρότεροι αδελφοί του χρυσού Ολυμπιονίκη συνθέτουν το παζλ της ανδροκρατούμενης οικογένειας Ντούσκου.

Αδυναμία του Στέφανου; Τα μπισκότα και τα γλυκά της μαμάς Μαρίας. Τα ταπεράκια με τις λιχουδιές της μαμάς έκαναν θραύση σε όλες τις προετοιμασίες και τους αγώνες. Με αυτά και με πολύ ιδρώτα κατέκτησε τα ξημερώματα της 30ης Ιουλίου τον κόσμο. Με αυτά θα συνεχίσει, απλός και ταπεινός, τον δρόμο της καταξίωσης του στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Ο απλός Στέφανος Ντούσκος, ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος, ο Έλληνας Στέφανος Ντούσκος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.