Τρίτο χρυσό για την Μίσι Φράνκλιν

Τον τίτλο της κορυφαίας κολυμβήτριας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου κερδίζει επάξια η Μίσι Φράνκλιν, μετά τη νίκη της στα 200μ. ύπτιο, που συνδυάστηκε μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ.

Τον τίτλο της κορυφαίας κολυμβήτριας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου κερδίζει επάξια η Μίσι Φράνκλιν, μετά τη νίκη της στα 200μ. ύπτιο, που συνδυάστηκε μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ. Η 17χρονη Αμερικανίδα κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιό της στους Αγώνες, εκ των οποίων τα τρία χρυσά (είχαν προηγηθεί τα 100μ. ύπτιο και τα 4Χ200μ. ελεύθερο, ενώ έχει πάρει επίσης χάλκινο στα 4Χ100μ. ελεύθερο) και φυσιολογικά θα πάρει ακόμη ένα αύριο, στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική.

Η Φράνκλιν, παγκόσμια πρωταθλήτρια πέρυσι στη Σανγκάη στο συγκεκριμένο αγώνισμα, πήρε από την αρχή «κεφάλι» στην κούρσα και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ενώ από το ξεκίνημα πήγαινε σε ρυθμό παγκοσμίου ρεκόρ. Το κατέρριψε τελικά, τερματίζοντας σε 2:04.06, και χάρισε στις ΗΠΑ τον πρώτο Ολυμπιακό τίτλο σε αυτό το αγώνισμα από το 1972. Οι Αμερικανοί είχαν πάρει τα πρώτα δύο χρυσά στα 200μ. ύπτιο (που συμπεριλήφθηκαν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα το 1968) και έκτοτε δεν είχαν ξανακερδίσει. Με τη νίκη της Φράνκλιν ανεβαίνουν στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων, φτάνοντας σε χρυσά την Ουγγαρία (3), αλλά με περισσότερα μετάλλια στο σύνολο (9 έναντι 3).

Η νεαρή Ολυμπιονίκης κλήθηκε αμέσως μετά την κούρσα να σχολιάσει το γεγονός ότι στο Λονδίνο έχουν καταρριφθεί αρκετά από τα παγκόσμια ρεκόρ που είχαν σημειωθεί τη διετία 2008-09, με τα τεχνολογικά εξελιγμένα μαγιό. «Είναι πολύ ωραίο που τόσοι κολυμβητές έχουν καταφέρει να καταρρίψουν ρεκόρ, ενώ πολύς κόσμος πίστευε ότι αυτό θα ήταν ανέφικτο. Θέλαμε όλοι να βελτιωθούμε και να αποδείξουμε ότι δεν χρειαζόμαστε τα (σ.σ. εξελιγμένα) μαγιό. Το μαγιό δεν κάνει τον κολυμβητή, ο κολυμβητής κάνει το μαγιό», ήταν τα λόγια της πρωταγωνίστριας του Λονδίνου.

Στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου ανέβηκαν η Ρωσίδα Αναστασία Ζούεβα και η έτερη Αμερικανίδα Ελίζαμπεθ Μπέιζελ, ενώ η Βρετανή Ελίζαμπεθ Σίμοντς, που ακολούθησε από κοντά τη νικήτρια στα πρώτα 100μ., έμεινε από δυνάμεις στο τέλος και τερμάτισε τέταρτη. Στην έκτη θέση έμεινε η Κίρστι Κόβεντρι από τη Ζιμπάμπουε, νικήτρια του αγωνίσματος στην Αθήνα και στο Πεκίνο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.