Βελέντζας: «Χρειάζεται άμεση στήριξη από την Πολιτεία στα σωματεία»

Ανησυχία για την έλλειψη στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την Πολιτεία, παρά τις σχετικές εξαγγελίες, εκφράζει με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Παναγιώτης Βελέντζας.

Ανησυχία για την έλλειψη στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την Πολιτεία, παρά τις σχετικές εξαγγελίες, εκφράζει με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Παναγιώτης Βελέντζας.

Ο προπονητής του Απόστολου Χρήστου (αλλά και του μικρότερου αδελφού του, Γιάννη) τονίζει ότι χρειάζονται άμεσες και ξεκάθαρες ρυθμίσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιούργησε στα σωματεία η σχεδόν τρίμηνη παύση των δραστηριοτήτων τους, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.
 
«Αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αναφορικά με την στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των σωματείων που αποτελούν την κοιτίδα και το κύτταρο του αθλητισμού στη χώρα. Υπήρξαν εξαγγελίες της κυβέρνησης για την στήριξη των σωματείων, αλλά δεν βλέπω καμιά ενέργεια μέχρι στιγμής» ανέφερε ο Βελέντζας και συνέχισε: «Προτείνω άμεσα την οικονομική στήριξη του κράτους προς τα σωματεία και την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφορικά με τα ενοίκια που καλούνται να πληρώσουν οι σύλλογοι στα εθνικά και δημοτικά κολυμβητήρια. Πρέπει να γίνουν σημαντικές ρυθμίσεις. Τα σωματεία επαναλειτουργούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν άμεσα να έχουν στην διάθεσή τους όλα τα παιδιά που υπήρχαν στις ακαδημίες τους. Είναι αδύνατον να μπορούν να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους εάν δεν διαφοροποιηθούν και μειωθούν τα ενοίκια που πληρώνουν στο Κράτος και στους Δήμους. Η επόμενη μέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρειάζεται άμεση στήριξη από την Πολιτεία».
 
Σε ό,τι αφορά τους αθλητές του, που έχουν επιστρέψει στο νερό και προσπαθούν να επανέλθουν σε καλή κατάσταση, ο έμπειρος προπονητής δήλωσε: «Ο Απόστολος και ο Γιάννης συμπλήρωσαν τέσσερις εβδομάδες προπονήσεων και όλα βαίνουν ικανοποιητικά. Υπάρχει ένα πλάνο επαναφοράς των πρωταθλητών σε καλή κατάσταση, αντοχή και επαφή με το νερό. Σιγά-σιγά θέλουμε να τους επαναφέρουμε στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν την πανδημία. Κυρίαρχος στόχος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί φέτος με διαφορετικό τρόπο, σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης