Σύμμαχος ο καιρός για Κουφονήσι-Πήρε κεφάλι του Optimum3

Στο πιο ενδιαφέρον στάδιο μπαίνει πλέον το 50ο Ράλλυ Αιγαίου που το πρωί της Τετάρτης (24/7) άφησε πίσω του την Πάτμο κι άνοιξε πανιά για το Κουφονήσι , τελευταίο σταθμό για τον πολύχρωμο στόλο πριν τερματίσει το σαββατοκύριακο στο Σούνιο.

Στο πιο ενδιαφέρον στάδιο μπαίνει πλέον το 50ο Ράλλυ Αιγαίου που το πρωί της Τετάρτης (24/7) άφησε πίσω του την Πάτμο κι άνοιξε πανιά για το Κουφονήσι , τελευταίο σταθμό για τον πολύχρωμο στόλο πριν τερματίσει το σαββατοκύριακο στο Σούνιο.

Μετά τις δυο πρώτες ιστιοδρομίες το Optimum3 Aspida των Περικλή Λιβά και Νίκου Λάζου έχει αποκτήσει ένα σαφές προβάδισμα που του έχουν χαρίσει οι δυο συνεχείς νίκες ωστόσο όλα θα κριθούν στις δυο τελευταίες ιστιοδρομίες καθώς και σε αυτή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Κουφονήσι.
Ανάλογο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επιμέρους κατηγορίες στις οποίες προηγούνται στην μεν IRC το Apidalos Nafs με κυβερνήτη τον Παύλο Κούρκουλο και στη δε ORC Club το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού Sorocos με τους Δεληγιάννη Πελεκανάκη και Σουβαλτζή.

Τα 45 σκάφη αναχώρησαν από την Σκάλα της Πάτμου και με σύμμαχο τον καιρό ξεκίνησαν για τον αγώνα των 63 ναυτικών μιλίων . Τα σκάφη ξεκίνησαν όρτσα μέσα στον κόλπο της Πάτμου ενώ βγαίνοντας ανέβασαν ταχύτητες ,ταξιδεύοντας πολύ γρήγορα. Ο καιρός ήταν βόρειος-βορειοδυτικός με ένταση που κυμαινόταν στους 15 κόμβους και ενίοτε έφτανε τους 20. Αργότερα προβλεπόταν μία μικρή αύξηση στην ένταση, λίγο μετά το Ικάριο, αλλά χωρίς κάτι ανησυχητικό.

Οι ομάδες είχαν ανασυνταχθεί πλήρως και οι ιστιοπλόοι ξεκούραστοι ξαναρίχτηκαν στη μάχη με πολύ πιο φιλικό καιρό. Από εδώ και πέρα οι ιστιοδρομίες είναι κρίσιμες, διότι οι βαθμοί πλέον δεν θα είναι αρκετοί να ανατρέψουν τη γενική κατάταξη.

Γιορτή έκπληξη στην Πάτμο
Το βράδυ της Τρίτης , ο Δήμος  της Πάτμου επεφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη στους αγωνιζόμενους καθώς είχε διοργανώσει μουσικοχορευτική βραδιά με τοπική κουζίνα όπου κυριάρχησε το κέφι. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι ξένοι τουρίστες που  έγιναν ένα με τους ιστιοπλόους δοκιμάζοντας την ελληνική φιλοξενία.
Το Ράλλυ Αιγαίου -τα σκάφη του οποίου θα αρχίσουν αργά το βράδυ να καταπλέουν στο νέο προορισμό τους- θα παραμείνει στο Κουφονήσι μέχρι το Σάββατο 27 Ιουλίου όταν και θα αναχωρήσει για το τελευταίο σκέλος προς το Σούνιο. Την Παρασκευή στις 11:00 θα διεξαχθεί η τοπική παράκτια ιστιοδρομία απόστασης περίπου 20 νμ.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ  ΑΠΟ ΔΥΟ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΕΣ.
ORCi
OPTIMUM 3 – ASPIDA     NIKOLAOS LAZOS – PERIKLIS LIVAS   ΒΑΘΜΟΙ 2
SERENDIPITY      HATZIKYRIAKAKIS PANAGIOTIS     ΒΑΘΜΟΙ 5
PHOEBUS COSTEAS GEITONAS ALUMNI   FAEDON KYDONIATIS     ΒΑΘΜΟΙ 7
IRC
APIDALOS NAFS   KOURKOULOS PAVLOS   ΒΑΘΜΟΙ  4
DRAGON    VIRGINIA ETHNOPOULOU    ΒΑΘΜΟΙ 4
URSUS MINOR   NOUTSOS STELIOS   ΒΑΘΜΟΙ 6

ORC Club
SOROCOS    SOUVALTZIS – DELIGIANNIS – PELEKANAKIS   ΒΑΘΜΟΙ 3
AFRODITI-SOLARIS   VASILIS MILIOTIS      ΒΑΘΜΟΙ 3
ALKYON    GEORGIOS LOUNDRAS    ΒΑΘΜΟΙ 8


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.