Το πιο ιστορικό Ράλλυ Αιγαίου ξεκινά… (video)

Με τις τιμές που του αξίζουν στα 50α γενέθλιά του, το Ράλλυ Αιγαίου «ανοίγει πανιά» την Παρασκευή 19 Ιουλίου από τον Φαληρικό όρμο.

Με τις τιμές που του αξίζουν στα 50α γενέθλιά του, το Ράλλυ Αιγαίου «ανοίγει πανιά» την Παρασκευή 19 Ιουλίου από τον Φαληρικό όρμο. Περισσότερα από 44 σκάφη ανοιχτής θαλάσσης θα πάρουν μέρος στην επέτειο του μισού αιώνα ζωής που έκλεισε η πιο πετυχημένη διοργάνωση ανοιχτής θαλάσσης στην Ελλάδα δίνοντας ακόμη πιο γιορταστικό τόνο στον φετινό αγώνα και δίνοντας το μήνυμα ότι η ελληνική ιστιοπλοΐα αντέχει και στη φουρτούνα της κρίσης. Περίπου 400 ναυτικά μίλια θα διανύσουν τα αγωνιζόμενα σκάφη πολλά εκ των οποίων προέρχονται από την ελληνική περιφέρεια.

Πρώτος σταθμός η αρχοντική Σύρος, όπως και στο 1ο Ράλλυ Αιγαίου το 1964. Στη συνέχεια ο πολύχρωμος στόλος θα πλεύσει στην κατανυκτική Πάτμο ενώ ο τρίτος σταθμός του 50ου Ράλλυ θα είναι το ακατέργαστο Κουφονήσι. Εκεί έχει προγραμματιστεί μια Inshore ιστιοδρομία πριν τα σκάφη δώσουν την τελευταία τους μάχη για τη νίκη στο σκέλος προς τον τερματισμό στο Σούνιο.

Κατά την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 17  Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του διοργανωτή ΠΟΙΑΘ
ο πρόεδρος του Ομίλου Γιάννης Μαραγκουδάκης τόνισε μεταξύ άλλων :
“…Η διοργάνωση ξεκίνησε από την επιθυμία των ιστιοπλόων του κέντρου να γνωρίσουν τα νησιά μας, να έλθουν σε επαφή με τους νησιώτες και να δοκιμάσουν τις ιστιοπλοϊκές ικανότητές τους  διαπλέοντας την ιστορική αυτή θάλασσα των προγόνων μας, το Αιγαίο. Έτσι φθάσαμε στη σημερινή επέτειο των 50 χρόνων, έχοντας πραγματοποιήσει 120 επισκέψεις στα νησιά με 1700 συμμετοχές σκαφών και έχοντας  διανύσει με πανιά μια απόσταση όση η περίμετρος της Γης….»

Σύμμαχοι στην άρτια διοργάνωση φέτος τα παγωτά ΕΒΓΑ που είναι ο κύριος χορηγός του  50ου Ράλλυ Αιγαίου. Την εταιρεία εκπροσώπησε  στην Συνέντευξη Τύπου η κυρία Ράνια Λυνάρδου, διευθύντρια marketing  η οποία τόνισε «.. Φέτος συναντιόμαστε ξανά και ανυπομονούμε να συνταξιδέψουμε, να χαρούμε την θάλασσα του Αιγαίου και την  εμπειρία της ιστιοπλοΐας, με μια νότα γλυκιάς γεύσης και απόλαυσης των παγωτών ΕΒΓΑ..»
Επίσης τα ΕΛΤΑ τιμώντας  τα 50 χρόνια του Ράλλυ Αιγαίου εκδίδουν ειδικά συλλεκτικά προϊόντα φιλοτελισμού μεγάλης αξίας και για την συνεργασία αυτή με τον ΠΟΙΑΘ και το Ράλλυ Αιγαίου ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Κωνσταντίνος Μελαχροινός, τόνισε :
“…Τα ΕΛΤΑ, τιμώντας αυτή την παράδοση, πήραν την απόφαση φέτος να ταξιδέψουν μαζί σας στο Αιγαίο, ως επίσημος Υποστηρικτής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του 50ου Ράλλυ Αιγαίου και για το λόγο αυτό δημιουργούν σειρά φιλοτελικών και συλλεκτικών προϊόντων. Στόχος μας, να τιμήσουμε τον μεγαλύτερο και παλαιότερο αγώνα ανοικτής θάλασσας της χώρας μας ».

Τέλος στην συνεργασία  με την NOVA και την κάλυψη του 50oυ Ράλλυ Αιγαίου αναφέρθηκε η  διευθύντρια προγράμματος της NOVA, κ.  Αγάπη Κεφαλογιάννη η οποία με την σειρά της τόνισε :
«.. σήμερα σε συνθήκες δύσκολες για την χώρα το Ράλλυ Αιγαίου αποτελεί μέσο ανάδειξης των αξιών των πραγματικών νικητών της ζωής. Εμείς μέσα από τα κανάλια Novasports θα είμαστε δίπλα σας να σας παρακολουθούμε και θα στηρίζουμε τις προσπάθειες σας..».
 
Η συνεργασία της NOVA με τον Ράλλυ Αιγαίου ξεκινάει  την Πέμπτη 18 Ιουλίου με μία εκπομπή αφιέρωμα στα 50 χρόνια της διοργάνωσης, ενώ το καθημερινό τηλεοπτικό ραντεβού θα είναι στις 22.00 στο Novasports1 & Novasports1 HD καθώς και στο WEB TV
Αναλυτικά το πρόγραμμα  του 50ου Ράλλυ Αιγαίου είναι το εξής:
Παρασκευή 19/7 18:00 1η Ιστιοδρομία Φάληρο- Σύρος (91νμ)
Κυριακή  21/7  21:00 Τοπική γιορτή-Απονομή επάθλων νικητών 1ης ιστιοδρομίας
Δευτέρα 22/7  10:00 2η Ιστιοδρομία : Σύρος -Πάτμος (87νμ)
Τρίτη 23/7  21:00 Τοπική γιορτή -Απονομή επάθλων νικητών 2ης Ιστιοδρομίας
Τετάρτη 24/7 10:00 3η Ιστιοδρομία : Πάτμος-Κουφονήσι (63νμ)
Παρασκευή 26/7 11:00 Inshore ιστιοδρομία (15-25 νμ)
21:00 Τοπική γιορτή -Απονομή επάθλων 3ης και Inshore ιστιοδρομιών
Σάββατο  27/7  18:00 4η Ιστιοδρομία Κουφονήσι -Σούνιο (94νμ)
Δευτέρα 29/7  21:00 Απονομή επάθλων στους νικητές του φετινού αγώνα – Δεξίωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.