Σοβαρός κίνδυνος ν’ ακυρωθεί το Παγκόσμιο ιστιοπλοΐας

Σύννεφα προέκυψαν σχετικά με την διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας σκαφών κατηγορίας PLATU 25.

Σύννεφα προέκυψαν σχετικά με την διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας σκαφών κατηγορίας PLATU 25. Αν και απομένουν λιγότερο από 3 μήνες για την διεξαγωγή της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης (σ.σ. θα γίνει από 29 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2015 στο Σαρωνικό), τα προβλήματα είναι πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά.

Κορυφαίο πρόβλημα αυτό των συμμετοχών, που είναι ελάχιστες μέχρι στιγμής, κάτι που όπως είναι φυσικό δημιουργεί και τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στην Οργανωτική Επιτροπή και στον διοργανωτή Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς.

Δίχως έσοδα από τις συμμετοχές και αγωνιστικό ενδιαφέρον η Οργανωτική Επιτροπή γνωρίζει, ότι ακόμα και τα βασικά έξοδα διεξαγωγής του πρωταθλήματος είναι αμφίβολο αν θα καλυφτούν. Οι σημερινές οικονομικές συγκυρίες και συνθήκες στην χώρα μας καθιστούν δύσκολο την εύρεση χορηγών αν και το Δ.Σ. του ομίλου εξετάζει μέχρι τελευταία στιγμή εναλλακτικές λύσεις.

Οι προσπάθειες για μια πετυχημένη διοργάνωση από τον Ι.Ο. Πειραιώς ξεκίνησαν πολλούς μήνες πριν σχεδόν με την ανάληψη του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή ο όμιλος επένδυσε τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό για την στελέχωση του αγώνα, όσο και στην επικοινωνία του πρωταθλήματος. 

Στις προσπάθειες του ομίλου αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει δημιουργηθεί αποκλειστικού web site, facebook, twitter καθώς και γραφείο τύπου. Δυστυχώς παρ’ όλη την προσπάθεια του διοργανωτή ομίλου, δε φαίνεται να υπάρχει αντίστοιχη διάθεσή από τους ιδιοκτήτες των σκαφών να δεσμευτούν στην συμμετοχή τους. 

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις ο διοργανωτής Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς είναι υποχρεωμένος να βάλει μια καταληκτική ημερομηνία προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή τα ελληνικά και ξένα σκάφη, αλλά και για ν’ αντιδράσει έγκαιρα και υποστηρικτικά η Διεθνής Ομοσπονδία και η κλάση Platu 25.

Η τελική ημερομηνία λήξης των συμμετοχών είναι η Τετάρτη 10η Ιουνίου 2015 και ανάλογα με τις συμμετοχές θ’ ανακοινωθεί και το αν θα διεξαχθεί το World Championship PLATU 25, ή το αν θ’ ακυρωθεί η διοργάνωση. 

Η εξέλιξη αυτή κάθε άλλο παρά επιθυμητή είναι τόσο για την κλάση όσο και για τον ΙΟΠ, αλλά κρίνεται απαραίτητη με βάση τις ως τώρα ενδείξεις συμμετοχών. Ο στόχος του Ι.Ο. Πειραιώς παραμένει η επιτυχημένη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και με βάση αυτόν τον στόχο θα συνεχίσει να δουλεύει και τις επόμενες μέρες ελπίζοντας να έχει άμεση ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες και αθλητές της κλάσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.