Ζαντίνο & Declare οι νικητές του αγώνα «Αρμενίζοντας για το παιδί»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 14η χρονιά ο αγώνας «ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθησίας των μελών του για την παιδική ηλικία.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 14η χρονιά ο αγώνας «ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και της ευαισθησίας των μελών του για την παιδική ηλικία.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος περισσότερα από 30 σκάφη, χωρισμένα σε δύο κατηγορίες, τα orc ( αγωνιστικά ) και τα Club ( κρουαζιέρας ). Το πρόγραμμα προέβλεπε το Σάββατο 13 Ιουνίου μία παράκτια ιστιοδρομία με διαδρομή Φάληρο – Φλέβες – Φάληρο, συνολικής απόστασης 21 ναυτικών μιλίων, η οποία διεξήχθη με άριστες καιρικές συνθήκες. 

Τα σκάφη ξεκίνησαν από τον Πειραιά με Βορειοανατολικούς ανέμους έως 25 μίλια και φτάνοντας στο σημείο στροφής αντιμετώπισαν την άπνοια και ελαφρύ νότιο άνεμο που δυσκόλεψε πολύ τα πληρώματα να ολοκληρώσουν την στροφή και να βάλουν πλώρη ξανά προς το Μικρολίμανο , όπου λίγο αργότερα ξανά Βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως έως 25 μιλίων έσπρωξαν τα σκάφη στον τερματισμό. Την Κυριακή που το πρόγραμμα είχε δύο τριγωνικές διαδρομές ο καιρός ήταν αποκλειστικά για κωπηλασία, αφού όλη η περιοχή του Σαρωνικού έμοιαζε σαν μία τεράστια λίμνη. 

Τελικά η επιτροπή αγώνων έδωσε εκκίνηση στα σκάφη, παρόλη την άπνοια και τα πληρώματα ( ένας άνδρας και μία γυναίκα ) κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ένα τρίγωνο του πρώτου αγώνα, πριν η μπουκαδούρα, δηλαδή ο ελαφρύς Νότιος άνεμος που που δημιουργείται από την διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ θάλασσας & στεριάς γεμίσει τον Σαρωνικό και σπρώξει τα σκάφη στον τερματισμός της μίας και μοναδικής ιστιοδρομίας της ημέρας. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, με δύο κούρσες νικητής στην κατηγορία ORC ήταν το σκάφος ZANTINO με κυβερνήτη την Δέσποινα Ρενιέρη και πλήρωμα τον Παναγιώτη Στρούζα, ενώ την κατηγορία CLUB κέρδισε το σκάφος DECLARE με κυβερνήτη την Δήμητρα Καραμήτσου και πλήρωμα τον Βασίλη Νικηφόρο. 

« ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ » ΠΟΙΑΘ Τηλ : 201 4123357 e-mail : info@horc.gr Site : www.horc.gr Η απονομή επάθλων του αγώνα που έχει σαν στόχο την υποστήριξη του γνωστού κοινωφελούς οργανισμού ( ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ), έγινε την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο νεοκλασικό κτίριο του ΠΟΙΑΘ και συγκεκριμένα στην μοναδική αίθουσα ΑΙΓΑΙΟΥ, παρουσία των αθλητών που συμμετείχαν, προσκεκλημένων τους καθώς και εκπροσώπου της χορηγού εταιρείας κινητής τηλεφωνίας WIND που παράδωσε το ποσόν της χορηγίας προς το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Οι αγωνιζόμενοι έδωσαν ραντεβού για το 2016, ώστε να προσφέρουν ξανά με τις ιστιοπλοϊκές τους ικανότητες προς τα παιδιά το έχουν ανάγκη. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ORC I 1. ΖΑΝΤΙΝΟ ( Δ. Ρενιέρη & Π. Στρούζας 2. COYTE ( Ρ. Καλαβάση & E. Fisher ) 3.CLEOPATRA ( Α. Μπαγλατζή & Ν. Νικολόπουλος ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ CLUB 1. DECLARE ( Δ. καραμήτσου & Β. Νικηφόρος ) 2. ALMYRA ( Ε. Μαυράκη & Ε. καντζαβέλος ) 3. HARA ( Χ. Κωνσταντινίδου & Γ. θεοδωσίου ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.