Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της Πέμπτης (29/7)

Σημαντική νίκη για την Εθνική ομάδα πόλο επί της Ιαπωνίας (10-9), η Άννα Κορακάκη την Παρασκευή (30/7) θα υπερασπιστεί το χρυσό της μετάλλιο, Σάκκαρη και Τσιτσιπά αποχαιρέτησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με ψηλά το κεφάλι.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών προκρίθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων έπειτα από τη νίκη με 10-9 επί της Ιαπωνίας. Το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα είναι στην πρώτη θέση του Α’ ομίλου με πέντε βαθμούς όπως και η Ιταλία.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έμειναν εκτός του ολυμπιακού τουρνουά τένις. Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες τενίστες ηττήθηκαν στον προημιτελικό με 4-6, 6-4, 6-10 από τους Αυστραλούς Τζον Πιρς και Άσλεϊ Μπάρτι και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην μεγαλύτερη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Ντούσκος πέρασε στον τελικό του απλού σκιφ. Μάλιστα ο πρωταθλητής από τα Γιάννενα κατέκτησε την πρώτη θέση στη 2η ημιτελική σειρά του αγωνίσματος με επίδοση 6:41.61.

Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου κατέλαβαν την πέμπτη θέση στον τελικό της δικώπου. Με επίδοση 6:57.11, η οποία δεν του επιτρέπει να παλέψουν για ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

Η Αννέτα Κυρίδου στο απλό σκιφ έμεινε εκτός τελικού καθώς τερμάτισε 6η και στην τελευταία θέση της 1ης ημιτελικής σειράς με χρόνο 7:40.81. Θα παλέψει για τις θέσεις 7-12.

Η Άννα Κορακάκη έκανε το πρώτο βήμα για τον τελικό των 25μ. σπορ πιστόλι. Η δις Ολυμπιονίκης με επίδοση 294/300 στις βολές ακριβείας είναι στην 2η θέση και απομένει ακόμη ένας προκριματικός γύρος.

Η μικτή ομάδα κολύμβησης κατετάγη την 11η θέση με 3:44.77, η επίδοση αυτή αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ για τους Απόστολος Χρήστου, Κώστας Μερετσόλιας, Άννα Ντουντουνάκη και Νόρα Δράκου.

Η Ευαγγελία Ψάρρα αποχαιρέτησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η αθλήτρια της τοξοβολίας ηττήθηκε από την Εν Τσία Λιν μετά την ήττα στη φάση των “64”.

Ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής στην ιστιοπλοΐα έφτασαν στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την 3η ιστιοδρομία στην 3η θέση και την 4η στην 15η θέση, έχοντας συνολικά 14 βαθμούς ποινής.

Στην 9η θέση της γενικής κατάταξης στα Laser Radial Γυναικών, με 75 βαθμούς ποινής, υποχώρησε η Βασιλεία Καραχάλιου, μετά την ολοκλήρωση της 8ης ιστιοδρομίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 9η στην 7η κούρσα και 26η στην 8η.

Ο Ιωάννης Μιτάκης έφτασε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης των Finn με 44 βαθμούς ποινής. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε 11ος στην 5η ιστιοδρομία και 10ος στην 6η.

Εκτός του αγώνα μεταλλίων στα RS:X ανδρών έμεινε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, ο οποίος κατετάγη 11ος με 110 βαθμούς ποινής, μετά την διεξαγωγή των σημερινών ιστιοδρομιών, ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 7ος στην 10η, 8ος στην 11η και 4ος στη 12η κούρσα.

Οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη υποχώρησαν στην 17η θέση της γενικής κατάταξης στα 470 γυναικών με 39 βαθμούς ποινής.

Η Κατερίνα Δίβαρη ολοκλήρωσε στη 19η θέση της γενικής κατάταξης, με 204 βαθμούς ποινής, την παρουσία της στα RS:X γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα που θα συνεχίσει στον τελικό, αφού στη 10η ιστιοδρομία τερμάτισε 19η, στην 11η ήταν και πάλι 19η και στην τελευταία και 12η κούρσα ήταν 23η.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.