Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός των Ελλήνων (28/07)

Η αναλυτική ανασκόπηση των ελληνικών συμμετοχών της Τετάρτης (28/07) στο Τόκιο.

Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου έδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλιο, με μία τρομερή κούρσα στα ημιτελικά της δικώπου! Η επίδοση του ελληνικού πληρώματος αποτέλεσε για λίγη ώρα Παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς λίγη ώρα μετά η Νέα Ζηλανδία έκανε στην 2η ημιτελική σειρά 6:47.41 και το κατέρριψε για 2η φορά μέσα στην ίδια μέρα! Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα αγωνιστούν στον τελικό της δικώπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/07, 03:30) με στόχο το βάθρο μετά τη σημερινή τους αψεγάδιαστη εμφάνιση.

Στο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του μονού, αν και πήρε εύκολα το πρώτο σετ από τον Γάλλο, Ουγκό Ουμπέρ. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης (6-2, 6-7, 2-6) έπαιξε η αλλαγή του μομέντουμ στο φινάλε του δεύτερου σετ, όταν και ο Έλληνας πρωταθλητής τραυματίστηκε.

Τελικώς ο τραυματισμός δεν ήταν τόσο σοβαρός όσο φάνηκε και ο Τσιτσιπάς αγωνίστηκε κανονικά στο μεικτό διπλό, με παρτενέρ τη Μαρία Σάκκαρη. Το ελληνικό δίδυμο πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» αποκλείοντας το καναδέζικο δίδυμο, Γκαμπριέλα Νταμπρόφσκι/Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ. Εκεί θα αντιμετωπίσει αύριο (29/07, 12:00) την Μπάρτι και τον Πιρς από την Αυστραλία.

Στην ιστιοπλοΐα, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής πλασαρίστηκαν στην 7η θέση μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ιστιοδρομιών στα 470 ανδρών. Το ελληνικό πλήρωμα κατετάγη 5ο και 6ο στις δύο ιστιοδρομίες, έχοντας συνολικά 11 βαθμούς ποινής.

Ο Ιωάννης Μιτάκης είναι πλέον 10ος στη γενική κατάταξη στα Finn αφού τερμάτισε 13ος στην 3η ιστιοδρομία και 6ος στην 4η (23 βαθμούς ποινής).

Στα 470 των Γυναικών, Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη βρίσκονται στην 13η θέση της κατάταξης, μετά τις δύο πρώτες κούρσες. Κακή η πρώτη κούρσα για τις Ελληνίδες (15η θέση), πολύ καλύτερες εμφανίστηκαν στην 2η ιστιοδρομία, καταλαμβάνοντας την 9η θέση.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης στα RS:X των Ανδρών, παρέμεινε στην 13η θέση μετά από 9 ιστιοδρομίες. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει 91 βαθμούς ποινής και κατετάγη 18ος, 19ος και 6ος σήμερα (28/07).

Τελειώνοντας με την ιστιοπλοΐα, η Κατερίνα Δίβαρη ανέβηκε στην 20η θέση της γενικής κατάταξης στα RS:X Γυναικών, έχοντας 130 βαθμούς ποινής μετά από εννέα ιστιοδρομίες. Η Ελληνίδα κατετάγη 23η, 15η και 18η στις σημερινές κούρσες.

Στο τζούντο η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέλαβε την 7η θέση στην κατηγορία των -70 κιλών. Όμως απογοητεύτηκε καθώς είχε θέσει στόχο ένα μετάλλιο. Στην Φάση των «32» απέκλεισε την Κινέζα, Σιαοκιάν Σουν, στη Φάση των «16» την Γαλλίδα, Μαργκό Πινό, αλλά ηττήθηκε στα προημιτελικά από την Ρωσίδα, Μαντίνα Ταϊμάζοβα, με αποτέλεσμα να συνεχίσει στα ρεπεσάζ. Εκεί η Τελτσίδου αντιμετώπισε την Γερμανίδα, Τζιοβάνα Σκοκιμάρο, γνωρίζωντας οριακά την ήττα, μένοντας εκτός διεκδίκησης χάλκινου μεταλλίου.

Εκτός ημιτελικών έμειναν οι δύο Έλληνες κολυμβητές που μετείχαν στα προκριματικά των 200μ. μικτή ατομική. Ο Ανδρέας Βαζαίος κάλυψε την απόσταση σε 1:58.84 και κατετάγη έβδομος στην πέμπτη σειρά και 24ος στο σύνολο, ενώ ο Απόστολος Παπαστάμος με 2:00.38 τερμάτισε τέταρτος στη δεύτερη προκριματική σειρά και κατέλαβε την 35η θέση στο σύνολο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.