Κράτησε εύκολα τα σκήπτρα στις γυναίκες η Κίνα

Την απολύτως προβλεπόμενη κατάληξη είχε η υπόθεση-πρωτιά στο ομαδικό γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Την απολύτως προβλεπόμενη κατάληξη είχε η υπόθεση-πρωτιά στο ομαδικό γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η κυρίαρχη δύναμη του αθλήματος, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίνα και νούμερο 1 των αγώνων στο Ρίο, στέφθηκε 1η Ολυμπιονίκης νικώντας στον τελικό τη Γερμανία με 3-0. Από τη βραζιλιάνικη πόλη πάντως, φεύγουν εξίσου χαρούμενες και οι δύο ομάδες. Οι Κινέζες φυσικά για το τρίτο χρυσό μετάλλιο στα ισάριθμα events του ομαδικού, ενώ  οι Γερμανίδες διότι, όχι μόνο ανέβηκαν πρώτη φορά στο βάθρο, αλλά προχώρησαν μέχρι τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Κίνα έφτασε τις 14 συνεχόμενες πρωτιές στις γυναίκες στον θεσμό και τις 15 συνολικά. Μόνο ένα χρυσό μετάλλιο της έχει …ξεφύγει σε όλα τα αγωνίσματα και ήταν το 1988, στην είσοδο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Τότε την 1η θέση στο διπλό γυναικών (με Κινέζες αντίπαλες στον τελικό) είχαν πάρει οι Κορεάτισσες Χουν Γιουν Χούα/Γιαν Τζουν Για. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ιαπωνία, η οποία στο ματς για τις θέσεις 3-4, νίκησε 3-1 τη Σιγκαπούρη.

Μετά τους τελικούς του 2008 με τη Σιγκαπούρη και του 2012 με την Ιαπωνία η Κίνα ήταν αδιαφιλονίκητο φαβορί και απέναντι σε κορυφαία ευρωπαϊκή δύναμη. Η Γερμανία μπορεί να έχει δύο …Κινέζες στη σύνθεσή της, αλλά δεν γινόταν ν’ απειλήσει. Κατέκτησε μόλις ένα σετ κι από κει και πέρα η Κίνα επιβλήθηκε στους τρεις αγώνες, όπως έκανε σε όλη την πορεία της στο ταμπλό, όπως έκανε και στους προηγούμενους δύο τελικούς ομαδικού σε Πεκίνο και Λονδίνο. Χρειάστηκε κάτι περισσότερο από 1 ώρα. Προπονητής της εθνικής ομάδας είναι ο πρώην «χρυσός» Ολυμπιονίκης Κονγκ Λινγκουί, ενώ στον πάγκο της Γερμανίας είναι η Ζίε Σοπ παλιά πρωταθλήτρια με τα χρώματα της χώρας, που επίσης προέρχεται από την Κίνα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Κίνα-Γερμανία 3-0:
Λι Σιάοσια-Χαν Γινγκ 3-0 (11-9, 11-3, 11-7)
Λιου Σιβέν-Πετρίσα Σόλγια 3-0 (11-3, 11-5, 11-4)
Ντινγκ Νινγκ/Λιου-Σαν Σιαονά/Σόλγια 3-1 (11-6, 11-5, 9-11, 11-7)  

«Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Ευχαριστούμε θερμά τον προπονητή μας, τους συνεργάτες μας, όλους αυτούς που μας βοήθησαν να κάνουμε πραγματικότητα και αυτό το όνειρο. Δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ, η μία αθλήτρια ενθάρρυνε την άλλη και βγήκε πολύ καλό αποτέλεσμα. Είναι τέλειο αυτό που ζούμε», δήλωσε η Λιου Σιβέν, που αγωνίστηκε μόνο στο ομαδικό και κατέκτησε το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα της.
Στον «μικρό» τελικό συναντήθηκαν δύο φιναλίστ τελικών στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ιαπωνία (2η το 2012) έκαμψε την αντίσταση της Σιγκαπούρης (2ης το 2008) με 3-1 και ανέβηκαν στο βάθρο για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Στο Λονδίνο το κατάφεραν με τρίτη παίκτρια της Σαγιάκα Χιράνο, στο Ρίο συμπλήρωνε την ομάδα η νεαρή Μίμα Ίτο.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σιγκαπούρη-Ιαπωνία 1-3:
Γιου Μενγκγιού-Άι Φουκουχάρα 3-2 (4-11, 11-5, 11-3, 4-11, 11-5)
Φενγκ Τιανβέι-Κασούμι Ισικάουα 0-3 (10-12, 6-11, 7-11)
Ζου Γιχάν/Γιου-Μίμα Ίτο/Φουκουχάρα 1-3 (11-9, 9-11, 1-11, 12-14)
Φενγκ-Ίτο 0-3 (9-11, 4-11, 6-11)

* Έπειτα από το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Λι Σιάοσια ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή της από την εθνική ομάδα.

* Η Μίμα Ίτο έγινε η νεότερη Ολυμπιονίκης στην ιστορία του αθλήματος (συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων)! Πανηγύρισε την 3η θέση με την Ιαπωνία σε ηλικία 15 ετών και 300 ημερών! Το σχετικό ρεκόρ κατείχε η Κινέζα Γκούο Γιε, που όταν στην Αθήνα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό γυναικών με συμπαίκτρια τη Νιου Ζιανφένγκ, ήταν 16 ετών 1 μήνα αι 3 ημερών.

* Το μετάλλιο της Γερμανίας είναι γενικά το πρώτο για ευρωπαϊκή χώρα στο ομαδικό γυναικών Ολυμπιακού τουρνουά και συνολικά το δεύτερο σε όλα τα αγωνίσματα! Το πρώτο είχε έρθει στη Σεούλ το 1988 και ήταν επίσης χάλκινο από τις Γιουγκοσλάβες Γιάσνα Φάζλιτς/Γκορντάνα Περκούσιν στο διπλό γυναικών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.