Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός των Ελλήνων

Σημαντική διάκριση για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος προκρίθηκε στους "16" του μονού στο ολυμπιακό τουρνουά τένις. Αξιόλογη εμφάνιση έκανε η εθνική μας ομάδα που ήρθε ισόπαλη με την Ιταλία (6-6).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) επί του Φράνσις Τιαφοέ και προκρίθηκε στους “16” του ολυμπιακού τουρνουά τένις. Στην επόμενη φάση θα αναμετρηθεί την Τετάρτη (28/7) με τον Γάλλος Ούγκο Ιμπέρ, ο οποίος κέρδισε με ανατροπή τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς με 2-1 σετ ( 4-6, 7-6(5), 7-5).

Όσον αφορά την Μαρία Σάκκαρη δεν ήταν το ίδιο τυχερή καθώς αποκλείστηκε από την Ελίνα Σβιτόλινα με 2-1 σετ (7-5, 3-6, 4-6).

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης παραμένει αήττητη στο Α’ όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά πόλο. Το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα ήρθε ισόπαλο με την Ιταλία (6-6). Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης επικράτησαν με 10-9 επί του μεγάλου φαβορί της Ουγγαρίας.

Άτυχος ήταν ο Απόστολος Χρήστου, ο Έλληνας αθλητής της κολύμβησης πραγματοποίησε μια αξιόλογη εμφάνισΗ στα 100μ. ελεύθερο. Τερμάτισε έκτος στην 7η προκριματική σειρά 48.50, αλλά αποκλείστηκε για έξι εκατοστά του δευτερολέπτου από τους ημιτελικούς και κατετάγη 18ος.

Από την πλευρά του Δημήτρη Μάρκου, ο 20χρονος τερμάτισε 5ος στην 2η προκριματική σειρά των 800 μέτρων ελεύθερο, αφού κάλυψε την απόσταση σε 7:58.68, και κατετάγη 26ος.

Στην ιστιοπλοΐα ο Δημήτρης Μιτάκης είναι στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης των Finn αφού δέχθηκε ποινή 17 βαθμών. Ο πρωταθλητής στην πρώτη κούρσα ολοκλήρωσε τον αγώνα τέταρτος και στη δεύτερη στην 13η.

Η Βασιλεία Καραχάλιου στα Laser Radial Γυναικών υποχώρησε από την δεύτερη θέση στην έβδομη ύστερα από ποινή 48 βαθμών. Στην 5η και την 6η ιστιοδρομία κατετάγη 21η.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάλεψε μέχρι το τέλος για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά. Όμως ηττήθηκε με 4-3 σετ από τον Γιούνγκσικ Ζέουνγκ.

Στη φάση των “32” σταμάτησε το όνειρο για τον Αλέξη Ντανατσίδη. ο αθλητής του τζούντο αποκλείστηκε από τον Βαλουά Φορτιέ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.