Volleyleague 2022-23: Νέο σύστημα διεξαγωγής, σερβίς 22 Οκτωβρίου

Στο ...πατροπαράδοτο και περισσότερο κατανοητό σύστημα κατάκτησης του πρωταθλήματος μέσω πλέι οφ για τις θέσεις 1-4, προχώρησε η Λίγκα αφού είδε ότι το προηγούμενο format δεν είχε την προσδοκούμενη κορύφωση.

Το νέο πρωτάθλημα θα …σερβιριστεί στις 22 Οκτωβρίου. Αλλαγή έχουμε και στο Λιγκ Καπ.

Αναλυτικά: 

Το νέο σύστημα διεξαγωγής 

Στην Α φάση θα αγωνιστούν οι 10 ομάδες. Θα γίνουν συνολικά 18 αγωνιστικές με το σύστημα ένας προς όλους. Οι 18 αγωνιστικές της Α φάσης θα είναι χωρισμένες σε δύο γύρους. Κάθε ομάδα θα δώσει συνολικά 18 αγώνες, 9 εντός έδρας, 9 εκτός έδρας. 

* Στην Β φάση οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση μετά την 18η αγωνιστική. 

* Οι 4 πρώτες ομάδες θα παίξουν σε πλέι οφ. Τόσο οι ημιτελικοί (1-4) όσο και οι τελικοί (1-2) που θα κρίνουν τον πρωταθλητή θα παιχτούν στις 3 νίκες. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας με την υψηλότερη βαθμολογία και θα ακολουθήσουν εναλλάξ αναμετρήσεις στην έδρα κάθε ομάδας. 

*Οι ομάδες που θα πλασαριστούν στην 5η και στην 6η θέση μετά την 18η αγωνιστική θα παίξουν μεταξύ τους για την 5η θέση που οδηγεί στο Βαλκανικό Κύπελλο ή υπό προϋποθέσεις στα Κύπελλα Ευρώπης. 

*Οι ομάδες που θα πλασαριστούν στις θέσεις από 7η έως 10η θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα. Θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους από την Α΄φάση. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα μείνουν στην κατηγορία και δύο θα υποβιβαστούν στην Pre League. 
Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2022-23 

Στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς θα συμμετάσχουν οι τρεις νεοφώτιστες ομάδες στην κατηγορία και ο ΟΦΗ που τερμάτισε στην 7η θέση της σεζόν 2021-22. Θα γίνει κλήρωση που θα προκύψουν δύο ζευγάρια τα οποία θα δώσουν διπλούς αγώνες για την πρόκριση στη Β΄φάση. Πιθανότατα και οι δύο αγώνες κάθε ζευγαριού να γίνουν σε κοινή έδρα για να αποφευχθούν μεγάλες μετακινήσεις αλλά αυτό θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 2 Αυγούστου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.