Πανταλέων: “Γουστάρω να είμαι στον Παναθηναϊκό, αν ξανάρθουν δυσκολίες πάλι εδώ θα είμαι”

Ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Πανταλέων μίλησε αποκλειστικά στο novasports.gr για την επιστροφή των “πράσινων” στην κατάκτηση τίτλων και το πρώτο τρόπαιο που κέρδισε το Τριφύλλι μετά από δέκα χρόνια. 

Ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Πανταλέων μίλησε αποκλειστικά στο novasports.gr για την επιστροφή των “πράσινων” στην κατάκτηση τίτλων και το πρώτο τρόπαιο που κέρδισε το Τριφύλλι μετά από δέκα χρόνια. 

Ο captain του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που πέρασε με το σύλλογο και στην επιλογή του να μείνει στην ομάδα, στην αγωνιστική “αναγέννηση” της ομάδας βόλεϊ, στη συμβολή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη, αλλά και στο… όνειρο του πρωταθλήματος! 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωτήρης Πανταλέων στο novasports.gr: 

Για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και την επιστροφή στους τίτλους: 

“Η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό είναι μια δικαίωση για τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε και μια ελπίδα να συνεχίζει να βρίσκεται ο σύλλογος στο υψηλό επίπεδο που έχει φτάσει αυτή τη στιγμή και να αφήσει τις δύσκολες στιγμές μια και καλή”. 

Για όσα άλλαξαν και έφτασε ο Παναθηναϊκός στο σημείο να πρωταγωνιστεί: 

“Έχει αλλάξει το αγωνιστικό επίπεδο του Παναθηναϊκού. Έχουμε παίξει τρία ματς με τον Ολυμπιακό και έχουμε πάει και τα τρία ματς στο τάι μπρέικ. Αυτό δείχνει ότι οι ομάδες είναι κοντά στο αγωνιστικό κομμάτι. Μπορεί να απέχουμε λίγο στο θέμα του μπάτζετ, όμως οι ομάδες είναι κοντά αγωνιστικά. Πολύ κοντά. Αυτό έχει αλλάξει. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί. Ανεβάζεις το αγωνιστικό σου επίπεδο και ανταγωνίζεσαι τις ομάδες που είναι στα υψηλά στρώματα και στη διεκδίκηση των τίτλων”. 

Για το αν είναι ακόμα “απαγορευμένη λέξη” το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό:

“Το πρωτάθλημα δεν πρέπει να είναι απαγορευμένη λέξη για κανένα φίλαθλο του Παναθηναϊκού. Αυτό λέει η ιστορία του και αυτό πρέπει να είναι. Υπάρχουν πολλές ομάδες. Εκτός από εμάς και τον Ολυμπιακό, υπάρχει η Σύρος και ο ΠΑΟΚ  που είναι σε υψηλό επίπεδο και θεωρώ ότι θα γίνει ένα πολύ ωραίο κλείσιμο της χρονιάς στα πλέι οφ με αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου και ελπίζω να συνεχίσουμε να είμαστε το ίδιο καλοί και ακόμα καλύτεροι”. 

Για την επιλογή του να μείνει στον Παναθηναϊκό στα δύσκολα χρόνια: 

“Προσωπικά δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου πάνω από το σύλλογο, όποια και αν ήταν η κατάσταση. Ήμουν στον Παναθηναϊκό, γιατί γούσταρα να είμαι στον Παναθηναϊκό. Ήταν δύσκολα, πολύ δύσκολα, αλλά και εγώ και ο Ανδρεόπουλος και όσοι ήταν στα δύσκολα χρόνια, το κάναμε γιατί αγαπάμε το σύλλογο. Και αν ξαναέρθουν δύσκολα χρόνια, πάλι εδώ θα είμαστε”. 

Για το αν σκέφτεται το τέλος της καριέρας του: 

“Κάθε μέρα σκέφτομαι σαν αθλητής. Όταν πλησιάζει το τέλος μιας καριέρας σκέφτεσαι τα επόμενα βήματα και τι θα κάνεις, αν θα μείνεις στο χώρο. Εγώ ειλικρινά δεν μου έχει περάσει αυτή η σκέψη από το μυαλό. Ακόμα και τώρα που μιλάμε, σκέφτομαι την αυριανή προπόνηση. Όταν θα έρθει αυτή η ώρα, θα το σκεφτώ…”

Για τη βοήθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τη συμβολή του στην “αναγέννηση” της ομάδας βόλεϊ: 

“Ο πρόεδρος  μας έδωσε μια χείρα βοηθείας σχεδόν δύο χρόνια πριν και όταν ο σύλλογος ήταν σε μια οριακή κατάσταση. Ήρθε μας βοήθησε και οικονομικά, κρατήσαμε την ομάδα στην Α1 και από εκεί ξεκίνησε η αναγέννηση του Παναθηναϊκού. Αξίζει αυτόν τον τίτλο, αξίζει να πιστωθεί την προσπάθεια να κρατηθεί όλος ο Παναθηναϊκός σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, τον ευχαριστούμε και ευχόμαστε να συνεχίσει να το κάνει γιατί το έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός, το έχει ανάγκη ο κόσμος. Θέλει να ζήσει καλές στιγμές, στιγμές που έχουν συμβεί στο παρελθόν, γιατί έχει στερηθεί αρκετά ο κόσμος τα τελευταία χρόνια”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.