Ραφαήλ Κουμεντάκης στο Novasports.gr: «Τι 13 και τι 43 πόντοι, εμείς το τρεμπλ θέλουμε…»

Ο «Ράφα» του Ολυμπιακού ...ανακρίνεται από τον Παντελή Λώλη αμέσως μετά τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο.

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη πριν από 30 χρόνια. Έβγαλε τις πρώτες του υποδοχές με τον Εθνικό στο κλειστό της πόλης, ακολουθώντας τα βήματα του συντοπίτή του, Μάριου Γκιούρδα. Τρεις σεζόν ήταν αρκετές για να ανοίξει τα φτερά του για την Ιταλία. Έπαιξε στην Πολωνία, δοκίμασε στην Γαλλία, έκανε 2 φορές το ταξίδι Θεσσαλονίκη-Πειραιά αλλάζοντας τις φανέλες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Έγινε πρωταθλητής, Κυπελλούχος αλλά όπως κάθε παίκτης που σέβεται την καριέρα του, ήθελε να έχει στο βιογραφικό του το κάτι παραπάνω. Ένα ευρωπαϊκό δηλαδή.

Χθες λοιπόν στο ΣΕΦ τα κατάφερε. Μετά από 13 χρόνια σκληρής δουλειάς, αμφισβήτησης από πολλούς, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, περί ου ο λόγος, μπήκε στο κλειστό κλαμπ των Ελλήνων παικτών που έχουν ευρωπαϊκή διάκριση. Το όνομά του περνάει στην ιστορία ως ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στον 2ο και πιο σημαντικό τελικό με την Μακάμπι. Είχε 13 πόντους με 10/14 επιθέσεις (71% αποτελεσμαστικότητα), 1 άσσο, 2 μπλοκ και 73% ποσσοστό στην υποδοχή. Κάλλιστα δηλαδή θα μπορούσε να είναι και ο MVP σύμφωνα με τα στατιστικά του. Πιπέρι στο στόμα σε όποιον του το πει. Ο «Ράφα» μετά την κατάκτηση του τροπαίου …ανακρίθηκε από τον Παντελή Λώλη για το Novasports.gr παρουσία δεκάδων φίλων του Ολυμπιακού που του ζητούσαν επίμονη selfie…

Το πρώτο είναι το πιο γλυκό τελικά αν και δεν έχεις γευτεί δεύτερο για να το συγκρίνουμε;

Θα έρθει και το δεύτερο και τότε θα μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Όμως τώρα που με ρωτάς, σίγουρα με τόσο κόσμο γύρω μου να μας δίνει αγάπη, είναι σίγουρα το πιο γλυκό. Είναι μαγικές στιγμές που ζούμε αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το Κύπελλο. Μας περιμένει το Κύπελλο, το πρωτάθλημα και θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με τρεμπλ. Αυτός είναι ο στόχος και αυτόν θα κυνηγήσουμε.

Πως αντιμετωπίζεις αυτή την …επίθεση αγάπης που δέχεσαι από τους φίλους του Ολυμπιακού;

Ειλικρινά τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Ελπίζω να τους προσφέραμε ικανοποίηση με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου μετά από 18 χρόνια. Θα υπάρχει και συνέχεια όμως. Πρέπει να είναι σίγουροι για αυτή την ομάδα.

Προσωπικά αποτελεί δικαίωση για σένα αυτή η κούπα;

Κοίταξε, είναι η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα που κατακτώ και ελπίζω ότι δεν θα είναι και η τελευταία. Νιώθω φανταστικά, δεν μπορώ ειλικρινά να σου μεταφέρω τα συναισθήματα που με διακατέχουν αυτή τη στιγμή.

Λοιπόν. Ο Ολυμπιακός χάνει από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό στο «Μελίνα Μερκούρη». Ο Κουμεντάκης πιστεύει μετά από αυτή την ήττα ότι 15 Μαρτίου θα πανηγυρίζει ευρωπαϊκό τίτλο στο κατάμεστο ΣΕΦ;

Εμείς κυνηγάμε κάθε μπάλα. Μέχρι να πέσει και η τελευταία μπάλα κάτω εμείς ελπίζουμε και ιδρώνουμε. Αυτό κάναμε και με τον Παναθηναϊκό. Δεν το παρατήσαμε. Ξέρουμε τι ομάδα έχουμε και που φτάνουν οι δυνατότητες μας.

Οι τελικοί με την Μακάμπι φάνηκαν πιο εύκολοι από τα ντέρμπι των ημιτελικών με τον Παναθηναϊκό. Ισχύει;

Αυτό εγώ δεν μπορώ να στο πω. Κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιατερότητες του και κρύβει παγίδες και δυσκολίες.

Πάντως ο Κουμεντάκης έγραψε ιστορία στον τελικό. Πρώτος σκόρερ με 13 πόντους…

Αυτό το …γράφει η ιστορία δεν με ενδιαφέρει πραγματικά και δεν θέλω να το ακούω καν. Δεν θα κοιτάξω ποτέ αν ήταν 13 ή 43 οι δικοί μου πόντοι. Είμαι τόσο ευτυχισμένος με την κατάκτηση της κούπας από την ομάδα. Τα προσωπικά επιτεύγματα κάθε παίκτη περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Πρώτα η ομάδα και ας ακούγεται κλισέ αυτό.

Ο τελευταίος πόντος πάντως σε βρήκε πρώτα στις αγκαλιές των συμπαικτών σου και μετά στη συντροφιά της οικογένειας σου και των φίλων σου από τον Εθνικό…

Η οικογένεια μου είναι πάντα δίπλα μου. Και εννοείται ότι η οικογένεια Δαλακούρα, ο Ανέστης, ο Κώστας είναι πλέον οικογένεια μου και είμαι χαρούμενος που πανηγυρίζω αυτόν τον τίτλο μαζί τους.

Τελικά άξιζε τόσα χρόνια αναμονής για αυτή την κούπα;

Νομίζω ότι ήρθε την κατάλληλη στιγμή.

Που θα ήθελες να την αφιερώσεις;

Την αφιέρωνω πρώτα στην ομάδα μου. Σίγουρα την αφιερώνω στην οικογένειά μου αλλά και σε ανθρώπους οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές. Με στήριξαν και συνεχίζουν να με στηρίζουν και τους ευχαριστώ. Μου δείχνουν το σωστό δρόμο και είμαι ευγνώμων. Και εννοείται δεν μπορώ να μην την αφιερώσω στους φίλους του Ολυμπιακού σε όλον τον κόσμο. Να είναι καλά και να συνεχίζουν να μας στηρίζουν…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.