Μία νίκη μακριά από τον τίτλο

Μετά από μια συναρπαστική νίκη με... 3-0, ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις επιτυχίες του απέναντι στον Ηρακλή και βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού τίτλου του.

Μια ανάσα από την κατάκτηση του (τρίτου συνεχόμενου) τίτλου βρίσκεται ο Ολυμπιακός ο οποίος κατάφερε να κερδίσει με 3-0 και στον δεύτερο τελικό της Volleyleague ΟΠΑΠ 2010-2011 που φιλοξενήθηκε στο κλειστό της Μίκρας.
Οι ερυθρόλευκοι του Γιάννη Καλμαζίδη προηγούνται πλέον με 2-0 στις νίκες, χρειάζονται άλλη μία για να διατηρήσουν τα σκήπτρα και θα έχουν την πρώτη ευκαιρία την ερχόμενη Δευτέρα στο κλειστό του Ρέντη (19.00, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ αν χρειαστεί 4ο ματς αυτό θα διεξαχθεί την Τετάρτη και πάλι στο κλειστό του Ρέντη, αλλά με την παρουσία κόσμου).

Η νίκη των πρωταθλητών, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς σχεδόν όλη η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από το βράδυ της Πέμπτης έχοντας συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, ωστόσο κατάφεραν και αντεπεξήλθαν κι αυτής της δυσκολίας.

Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε πολύ καλύτερα, καταφέρνοντας με το καλημέρα να προηγηθεί με 1-4 και λίγο αργότερα με 3-8, αλλά ο Ηρακλής με τα σερβίς του Κανέλλου μείωσε γρήγορα σε 6-8 με τον Ολυμπιακό πάντως να έχει σταθερά το προβάδισμα στο σκορ.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο (12-13), αλλά αυτή ήταν και η τελευταία του αναλαμπή καθώς ο Ολυμπιακός ξέφυγε εκ νέου (13-16 με άσο του Τζούριτς, 15-20 με μπλοκ Ντεσπέιν σε Γκόρτσανιουκ) κατακτώντας με ευκολία το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ η κατάσταση ήταν πολύ πιο ισορροπημένη, αφού από την αρχή σχεδόν οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο, πόντο. Ο Ηρακλής από 0-2, προηγήθηκε 3-2 και είχε το προβάδισμα μέχρι το 19-18, που έγινε όμως 19-21 με λάθος του Εφραιμίδη και άσο του Ντεσπέιν. Από εκείνο το σημείο και μετά είχαμε ένα ρεσιτάλ λαθών από τις δύο ομάδες (κυρίως χαμένα σερβίς) με τον Γιόχαν Εστράδα όμως να μην κάνει λάθος στο 23-24 και με επίθεση πρώτου χρόνου να ‘καθαρίζει’ και το δεύτερο σετ.

Στο τρίτο σετ το σκηνικό έμοιαζε αρκετά με το δεύτερο, με τον Ηρακλή να ξεφεύγει για πρώτη φορά σε όλο το ματς με δύο πόντους διαφορά στο 14-12 (κόντρα επίθεση Όουενς), αλλά στο 17-15, μια επίθεση του Ντεσπέιν κι ένα μπλοκ του Κουβανού στον Κιρόγκα έφερε και πάλι το ματς στα ίσια.

Οι κυανόλευκοι έφτασαν και πάλι στο +2 (20-18 με κόντρα επίθεση του Μπίλινγκς), αλλά το ματς γύρισε ανάποδα με τα σερβίς του Τζούριτς που δυσκόλεψε την υποδοχή του Ηρακλή και το σκορ έγινε 22-23 (άουτ Κιρόγκα, μπλοκ Γιαμπλόνσκι σε Μπίλινγκς).

Ο Κιρόγκα έσωσε το πρώτο ματς μπολ (24-24), ο Όουενς ισοφάρισε 25-25, ο Μπίλινγκς κράτησε όρθιο τον Ηρακλή κάνοντας το 26-26 και έφερε μπροστά την ομάδα του με 27-26, αλλά ο Ηρακλής δεν εκμεταλλεύτηκε τα δύο σετ μπολ κι ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά με 28-29. Ο Ηρακλής με μπλοκ του Σμαραγδή στον Τζούριτς προηγήθηκε 31-30, αλλά μπλοκ του Εστράδα στον Κιρόγκα έγινε το 31-32. Ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να πάρει ξανά το προβάδισμα και τελικά με μπλοκ του Ανδρεάδη στον Μπίλινγκς διαμορφώθηκε το τελικό 33-35 μετά από 41 δραματικά λεπτά! 

Τα σετ: 17-25, 23-25, 33-35

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπρουκς): Όουενς 9 (9/18 επ., 50% υπ. – 38% άριστες), Κράβαρικ 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Προύσαλης 1, Κιρόγκα 9 (9/17 επ., 57% υπ. – 39% άριστες), Μπίλινγκς 21 (20/34 επ., 1 άσο), Κανέλλος 5 (2/7 επ., 2 μπλοκ), Εφραιμίδης Ν. -λ 68% υπ. – 52% άριστες) / Γκόρτσανιουκ, Σμαραγδής 2, Μπαμπαλιούτας, Χαραλαμπίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 20 (13/27 επ., 4 άσοι, 3 μπλοκ, 42% υπ. – 33% άριστες), Φιλίποβ 4 (2 άσοι, 2 μπλοκ), Εστράδα 8 (4/4 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Τζούριτς 22 (21/37 επ., 1 άσο), Γιαμπλόνσκι 6 (5/9 επ., 1 μπλοκ, 48% υπ. – 27% άριστες), Κουζούνης -λ 71% υπ. – 57% άριστες) / Κοκκινάκης, Φράγκος, Χαριτωνίδης.

Δηλώσεις
Αμέσως μετά τη λήξη του 2ου τελικού της Α1 ανδρών στο βόλεϊ και τη νίκη του Ολυμπιακού με 3-0 μέσα στη Μίκρα, οι πρωταγωνιστές δήλωσαν:

Φρέντι Μπρουκς (προπονητής Ηρακλή): «Δεν πίστευα ότι η πρώτη ήττα θα μας κόστιζε τόσο πολύ και θα δημιουργούσε τόσο άγχος στην ομάδα. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό, υπήρχε βιασύνη στις κινήσεις μας και κάναμε πολλά λάθη, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ήρεμος. Δεν κρατήσαμε την τακτική, μας σκότωσε το άγχος και δεν δώσαμε αυτά που έπρεπε. Μέχρι τον τελευταίο πόντο θα παίζονται όλα, αρκεί να βγάλουμε δύναμη και να αντιδράσουμε μετά τις δύο ήττες».

Αντρέι Κράβαρικ (Ηρακλής): «Θα θέλαμε πάρα πολύ να κρατήσουμε την τακτική μας, αλλά πάλι δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε σωστά, γιατί δεν κάναμε αυτά που έπρεπε. Ο Τζούριτς με απλά χτυπήματα περνούσε την μπάλα από το μπλοκ και δεν πηγαίναμε στη σωστή θέση στην άμυνα. Αυτές είναι μικρές λεπτομέρειες που δίνουν τη νίκη. Κάποια παιδιά ήθελαν πάρα πολύ τη νίκη και αυτό λειτούργησε αρνητικά, αφού δεν έχουν την εμπειρία για να κουμαντάρουν το άγχος. Τα πάντα γυρίζουν όμως κι όπως το έκανε ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό έτσι κι εμείς έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε. Είναι πολύ δύσκολο αλλά θέλω να γυρίσουμε ξανά εδώ για τον 5ο τελικό»

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής Ολυμπιακού): «Ήταν ένα ακόμη δυνατό παιχνίδι, που έγινε ακόμη πιο δύσκολο με αυτό που πέρασαν τα παιδιά με την τροφική δηλητηρίαση. Φοβήθηκα γιατί υπήρχαν από ένα σημείο και μετά αδικαιολόγητα νεύρα, αφού κερδίζαμε, αλλά δικαιολογημένα με αυτό που είχαμε περάσει. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Στην Ελλάδα μπορεί να μην έχει γίνει τέτοια ανατροπή, αλλά αν πιστέψουμε ότι τελείωσε θα έχουμε πρόβλημα».

Δημήτρης Τζούριτς (Ολυμπιακός): «Σήμερα ο Ηρακλής δεν έδειξε ότι μπορεί να μας νικήσει και ήμασταν καλύτεροι. Εμείς από την αρχή θέλαμε το πρωτάθλημα, αυτός ήταν ο στόχος, αλλά είναι νωρίς για να πούμε ότι τελείωσε. Και ο Ηρακλής μπορεί να μας κερδίσει, αλλά εξαρτάται από εμάς. Αν εμείς παίζουμε όπως στους δύο πρώτους τελικούς τότε δεν φοβάμαι».

Η εξέλιξη του αγώνα…

33-35 Το ματς λίγο έλειψε να γίνει μπάσκετ, η… μπίλια κάθισε τελικά στο κόκκινο και ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις νίκες του στη Θεσσαλονίκη επί του Ηρακλή

16-14 Εκμεταλλεύομενος τα “ερυθρόλευκα” λάθη, ο Ηρακλής ξέφυγε για πρώτη φορά με 2…

12-11 Ο Ηρακλής διατηρεί προβάδισμα ενός πόντου όμως αδυνατεί να ξεφύγει στο σκορ…

7-7 Πόντο πόντο και στο τρίτο σετ, Ηρακλής και Ολυμπιακός…

3-2 Μετά από ένα 0-2 του Ολυμπιακού, ο Ηρακλής αντεπιτέθηκε και προηγείται…

2ο σετ


23-25 Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη δεύτερο σετ, ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε νικητής, προηγείται πλέον με 2-0 και χρειάζεται ένα ακόμα για να διπλασιάσει τις νίκες του απέναντι στον γηραιό

15-14 Εδώ και αρκετή ώρα οι δύο ομάδες συμβαδίζουν στο σκορ…

4-6 Έκτος άσος για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι και “ερυθρόλευκο” προβάδισμα…

1ο σετ


17-25 Οι “ερυθρόλευκοι” με άσο του Ντεσπέιν, φτάνουν με χαρακτηριστική ευκολία στην κατάκτηση του πρώτου σετ και προηγούνται πλέον 1-0…

15-22 Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να επιβάλλει το ρυθμό του και προηγούμενος με επτά πόντους διαφορά, οδεύει προς την κατάκτηση του πρώτου σετ…

13-16 Προβάδισμα τριών πόντων για τους “ερυθρόλευκους”, με πόντους του Τζούριτς

10-11
Mετά το νωθρό ξεκινημά του, που τον άφησε πίσω στο σκορ, ο Ηρακλής βελτίωσε την υποδοχή του και κυρίως το μπλοκ του και μείωσε στον πόντο…

Οι αρχικές επτάδες:

Προύσαλης, Μπίλινγκς, Όουενς, Κιρόγκα, Κράβαρικ, Κανέλλος, με λίμπερο τον Εφραιμίδη το βασικό σχήμα του Ηρακλή αφού ο Μπαμπαλιούτας είναι ανέτοιμος.

Φιλίποφ, Τζούριτς, Ανδρεάδης, Ντεσπέιν, Γιαμπλόνσκι, Εστράδα και λίμπερο ο Κουζούνης οι βασικοί παίκτες του Ολυμπιακού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.