«Ο τελικός είναι 50-50%»

Αποστολή στην Σάμο: Π. Λώλης
Κάτι από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του MEGA «50-50» θα θυμίζει ο Σαββατιάτικος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ γυναικών.

Κάτι από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του MEGA «50-50» θα θυμίζει ο αυριανός (15.00 TV-ΕΤ1) τελικός της Σάμου. Ολυμπιακός και ΑΕΚ σύμφωνα με τους προπονητές τους, Νικολάκη και Καμπερίδη αλλά και τις αρχηγούς Κόλεβα και Κουτουξίδου, μοιράζονται τις πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου στην πρώτη τους κοινή συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου. Αρχικά οι τέσσερις εκπρόσωποι των ομάδων αλλά και οι «άρχοντες» της Σάμου είχαν την πρώτη τοποθέτηση για τον αυριανό τελικό…

Στέλιος Θάνος (Δήμαρχος Σάμου): «Καλωσορίζω τον γενικό γραμματέα της ΕΟΠΕ, κ. Σιδέρη, τους εκπροσώπους της ΕΟΠΕ και των δύο ομάδων και τους εύχομαι καλή διαμονή στο νησί μας. Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε την απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός εδώ. Ο τελικός αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός για το νησί αφού και το βόλεϊ αποτελεί το τρίτο δημοφιλέστερο άθλημα. Ως δήμος στηρίζουμε την αποκέντρωση των μεγάλων διοργανώσεων ώστε κι οι κάτοικοι της περιφέρειας να απολαμβάνουν μεγάλους αγώνες και ιδιαίτερα οι νέοι. Έχουμε δείξει μεγάλη προσοχή έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και να αποφευχθούν τυχόν παρατράγουδα. Δεν μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες, το γήπεδο είναι 400 θέσεων και γι αυτό το λόγο επιλέξαμε να βάλουμε νέους και παιδιά. Ευχαριστώ την ΕΟΠΕ και όλους όσους βοήθησαν την Τοπική Επιτροπή της Σάμου τον Αντίδημαρχο κ. Λίγκο κι όλους τους υπαλλήλους του Δήμου και τους εθελοντές».
 
Παναγιώτης Σιδέρης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΠΕ): «Ο τελικός είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της ΕΟΠΕ και το ελληνικό βόλεϊ γενικότερα και η συμμετοχή δυο ιστορικών ομάδων όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός δίνει μεγαλύτερη  στην διοργάνωση. Η πολιτική της ΕΟΠΕ είναι να δώσει τις διοργανώσεις αυτές στην περιφέρεια και είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, προκειμένου να αναπτύξουμε το άθλημα εκεί που αξίζει και χρειάζεται…

Συμβάλουμε με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη του βόλεϊ στην ακριτική Σάμο, αφού το άθλημα εδώ εκφράζεται μέσα από 7 σωματεία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους κατοίκους του νησιού και τις αθλητές να δουν αθλητές πρότυπα και τα κέρδη θα είναι σημαντικά. Νιώθαμε ηθική υποχρέωση στους κατοίκους του νησιού, αφού η ιδέα άρεσε ιδιαίτερα σε όλα τα μέλη Η επιλογή μας αυτή γνωρίζω αμφισβητήθηκε καθώς οι αθλητικές υποδομές του νησιού δεν είναι και οι καλύτερες ιδιαίτερα όσον αφορά χωρητικότητα. Αυτή είναι όμως η πολιτική μας και παίρνουμε το κόστος αφού θέλουμε τα μεγάλα γεγονότα να είναι στην περιφέρεια έστω κι αν οι υποδομές δεν είναι απόλυτα επαρκείς. Σημαντική είναι η πρόθεση μας.

Η φετινή χρόνια χαρακτηρίσει από έντονα κοινωνικά φαινόμενα που μέσα στον αθλητισμό μετατρέπεται σε φαινόμενα βίας. Κάτι που προσέξαμε ιδιαίτερα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κυπέλλου προκειμένου να αποφύγουμε τους κινδύνους. Τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί και στον τελικό.».

Κυριάκος Καμπερίδης (Προπονητής ΑΕΚ): «Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Σάμου για την εξαιρετική φιλοξενία και ευχόμαστε να γίνει ένας καλός τελικός. Εμείς, είμαστε χαρούμενοι που στην επιστροφή μας στην Α1 είμαστε στον τελικό και ήρθαμε για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας, ελπίζοντας ότι αύριο θα είναι μια χαρούμενη μέρα για τους οπαδούς μας».

Νικολέτα Κουτουξίδου (Αρχηγός ΑΕΚ): «Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Όσον αφορά το παιχνίδι είμαστε έτοιμοι για τον τελικό κι είμαι χαρούμενη που θα διεκδικήσω για μια ακόμη φορά το τρόπαιο. Είναι ο πρώτος τελικός της ΑΕΚ και θα είμαι χαρούμενη αν τα καταφέρουμε. Θεωρώ ότι το αξίζουμε, αφού κάναμε μια πολύ καλή πορεία όλη τη σεζόν και νομίζω ότι δικαιούμαστε ένα τίτλο».

Γιάννης Νικολάκης (Προπονητής Ολυμπιακού): Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τους τοπικούς φορείς και την Ομοσπονδία που επέλεξε τη Σάμο. Εμείς είμαστε για δεύτερη φορά στον τελικό, μετά τον περσινό τελικό της Κρήτης και ήρθαμε εδώ ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τον τίτλο
 
Έλενα Κόλεβα (Αρχηγός Ολυμπιακού): Έρχομαι πρώτη φορά εδώ και εύχομαι να προσφέρουμε ποιοτικό βόλεϊ. Ελπίζω να γίνει ένας καλός αγώνας και κυρίως να μου μείνει αξέχαστο το νησί για όλη τη ζωή μου.

Στην συνέχεια ξεκίνησαν οι ερωτήσεις για το αυριανό ματς.

-Υπάρχει κάποιο φαβορί;
Γιάννης Νικολάκης: Είναι ένα παιχνίδι ανοικτό, δεν υπάρχει Παναθηναϊκός και κανείς μας δεν έχει κατακτήσει κούπα. Είναι ένα παιχνίδι που όλοι θέλουν να κερδίσουν. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για τις δύο ομάδες. Αύριο θα παίξουν ρόλο τα λάθη και το ποιος το θέλει περισσότερο.
Κυριάκος Καμπερίδης: Συμφωνώ ότι είναι μοιρασμένες. Η ομάδα που θα κρατήσει την ποιότητα της στα τεχνικά στοιχεία θα κερδίσει.

-Έχετε ξεπεράσει την απώλεια του πρωταθλήματος
Γιάννης Νικολάκης: Σίγουρα όταν χάνεις έναν τίτλο δεν είσαι ικανοποιημένος, αλλά εδώ είναι ένας άλλος τίτλος και δεν τον έχει κατακτήσει ποτέ η ομάδα. Αρα είναι θέμα δικό μας να παρουσιαστούμε έτοιμοι.

-Σε ποια θέση θα παίξει η Κόλεβα
Γιάννης Νικολάκης: Δεν υπάρχουν μυστικά. Μόνο πάσα δεν θα παίξει αυτό είναι το σίγουρο.
Έλενα Κόλεβα: Δεν με νοιάζει σε ποια θέση θα παίξω εγώ είμαι έτοιμη να προσφέρω στην ομάδα

-Πιστεύετε ότι το αποτέλεσμα θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στις ομάδες σας;
Κυριάκος Καμπερίδης: Στην ΑΕΚ οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν ένα όραμα μακροπρόθεσμο και αν έρθει ο τίτλος θα δώσει ένα κίνητρο για μεγαλύτερη προσπάθεια.
Γιάννης Νικολάκης: Μια πιθανή κατάκτηση πέρα από χαρά θα είναι και μια επιβράβευση των προσπαθειών που γίνονται εδώ και χρόνια

-Σας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι των δύο ομάδων στο γήπεδο;
Νικολέτα Κουτουξίδου: Σίγουρα θα θέλαμε τον κόσμο αφού μας έχει βοηθήσει, αλλά τα παιδιά θα δώσουν ενέργεια με την παρουσία τους και πάλι μπορεί να λειτουργήσει θετικά. Το ιδανικό θα ήταν να συνυπάρχουν οπαδοί και των δύο. αλλά κι έτσι θα είναι όμορφα
Έλενα Κόλεβα: Σαν μητέρα σας λέω ότι είναι καλύτερο που θα έχει παιδιά γιατί θα είναι μια μεγάλη εμπειρία γι’ αυτά. Σίγουρα βλέποντας τον κόσμο που μας υποδέχθηκε θα τους ήθελα στο γήπεδο, αλλά θα τους έχουμε ελπίζω στο τέλος του αγώνα κοντά μας. Γενικά όμως η απόφαση της Ομοσπονδίας είναι σωστή γιατί τα παιδιά θα κερδίσουν πολλά από ένα τέτοιο ματς.

-Το 2002 κύριε Καμπερίδη είχατε χάσει το Κύπελλο από τον προκάτοχό σας στην ΑΕΚ, κ. Σαμαρά. Πιστεύετε ότι σας χρωστάει κάτι η ιστορία; 
Κυριάκος Καμπερίδης: Δεν πιστεύω ότι μου χρωστάει τίποτα κανένας. Απλά διεκδικώ αυτά που μου αναλογούν με βάση τη δουλειά που κάνω»
 
-Τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόμενη στον Παναθηναϊκό ξεκινούσες ως φαβορί τους τελικούς. Τώρα θα είναι διαφορετικά από τη στιγμή που οι πιθανότητες Ολυμπιακού και ΑΕΚ είναι μοιρασμένες;
Νικολέτα Κουτουξίδου: Η δική μου ψυχολογία είναι η ίδια σε όλα τα παιχνίδια. Δεν αλλάζει κάτι. Εγώ ανυπομονώ να ξεκινήσει το παιχνίδι.

-Που πιστεύετε ότι θα κριθεί ο τελικός;
Νικολέτα Κουτουξίδου: Υπολογίζουμε τον Ολυμπιακό αλλά δεν το φοβόμαστε. Ξέρουμε τις αδυναμίες του και τα θετικά και τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε.
Έλενα Κόλεβα: Πάντα είναι έντονα τα ματς με την ΑΕΚ. Έχουμε παίξει αρκετές φορές και ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Δεν υπάρχει φόβος.
Γιάννης Νικολάκης: Οι πιθανότητες σας είπα είναι 50-50, αλλά σημαντικό είναι κομμάτι της τύχης. Όλα παίζουν ρόλο.
Κυριάκος Καμπερίδης: Πάντα σε ένα παιχνίδι υπάρχει η τύχη, αλλά τέτοια ματς τα κρίνει η ποιότητα των αθλητριών.

-Γιατί είναι τόσες λίγες οι προσκλήσεις;
Παναγιώτης Σιδερής: Δεν υπήρχε δυνατότητα για μεγαλύτερο γήπεδο. Ήρθαμε πολύ νωρίς είδαμε και τα 3 γήπεδα του νησιού. Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές και κρίναμε το συγκεκριμένο γήπεδο ως το ασφαλέστερο με βάση τις προδιαγραφές του. Είναι σίγουρα λίγες οι 15 προσκλήσεις, όμως εμείς θέλαμε να αποτρέψουμε τη μεταφορά των οπαδών που όλοι ξέρουμε τι προβλήματα δημιουργούν. Το βόλεϊ πρέπει να αποκτήσει τους δικούς του φιλάθλους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.