Kαλμαζίδης: “Υπάρχει θέληση και ικανότητα”

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης, μίλησε στο "Sentra 103,3".

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης, μίλησε στο “Sentra 103,3”.

Για τις νίκες επί του Παναθηναϊκού, ενώ η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ: “Έτυχε να είναι περίπου το ίδιο σκηνικό στα τελευταία παιχνίδια. Δεν είναι φυσικά  κάτι που το θέλουμε και το επιθυμούμε. Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Στο πρώτο δεν ξεκινήσαμε καλά και μπήκαμε μετά στο παιχνίδι, στο δεύτερο ήμασταν καλοί στην αρχή, αλλά δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε τα δυο πρώτα σετ. Έχουμε δυνάμεις και ικανότητες και αυτό φαίνεται, και στο τέλος μπορούμε και κερδίζουμε. Σίγουρα είναι κάτι που δίνει αυτοπεποίθηση και δυναμώνει την ομάδα και την πίστη στις ικανότητές μας, αλλά είναι και λίγο επικίνδυνο. Γιατί αν παίζουμε με την φωτιά μπορούμε  να “καούμε”, αλλά όπως φάνηκε δεν “καήκαμε”. Υπήρχε φοβερή θέληση και ικανότητα και σιγά σιγά γυρνούσε το παιχνίδι προς το μέρος μας”.

Για την κακή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: “Αυτό δίνει και μεγαλύτερη άξια σε ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής. Είναι μια χρονιά δύσκολη για όλους απλώς εμείς το βιώσαμε πολύ έντονα. Είχαμε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ και σε πολλά επίπεδα, αλλά καταφέραμε και κρατήσαμε τη δύναμη και το πιστεύω και φτάσαμε εδώ”.

Για τον αντίπαλο της ομάδας του στον τελικό, τον Ηρακλή: “Ο Ηρακλής είναι η πιο ολοκληρωμένη και σκληρή ομάδα του πρωταθλήματος. Είναι το φαβορί και έχει τον πρώτο λόγο. Αλλά όπως δείξαμε και στο κύπελλο, δεν σημαίνει ότι αν παίξει 100% και αυτό που μπορεί δεν μπορούμε εμείς να τον κερδίσουμε”.

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: “Η ομάδα γι’ αυτό λέγεται ομάδα, γιατί αποτελείται από πολλά διαφορετικά άτομα και στοιχεία. Χωρίς τους παίκτες, τη θέληση, το πείσμα και τη διάθεση για διάκριση δεν γίνεται τίποτα, όσο και να το θέλω εγώ. Εμείς πήραμε μια απόφαση, ότι και να γίνει ό,τι προβλήματα και να έχουμε είπα στους παίκτες ότι “αυτό που θέλω από εσάς, όταν έρχεστε στην προπόνηση να τα δίνουμε όλα”. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και μετά και άλλες κάποιες λεπτομέρειες και τακτικές. Όλοι πρέπει να λειτουργήσουν με κοινό στόχο”.

Για τις νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό: “Τους έχουμε πάρει τον αέρα. Πάμε καλά. Πιστεύω πως υπάρχει και ένα μικρό κόμπλεξ. Όπως είναι δομημένες οι ομάδες φαινότανε ότι δεν το πιστεύανε οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Όταν κερδίζεις συνεχόμενα παιχνίδια υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι ίσως γυρίσει και πάλι και αυτό φαίνεται στα πρόσωπα των παικτών”.

Για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού και για το αν μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα: “Έχουμε κάνει κάτι συζητήσεις με τον Γιάννη Νικολάκη. Σίγουρα είναι τελείως διαφορετικά. Είναι καλή ομάδα ο Ολυμπιακός  και ελπίζω να καταφέρουν να κερδίσουν με καθαρό σκορ και να γίνουν πρωταθλήτριες”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.