Η Ορεστιάδα «κρίνει» Ολυμπιακό και Ηρακλή (vid)

Στους ρυθμούς του Κυπέλλου κινείται εδώ και λίγες ώρες η Ορεστιάδα (αποστολή Π. Λώλης).

Στους ρυθμούς του Κυπέλλου κινείται εδώ και λίγες ώρες η Ορεστιάδα. Η πόλη του βόλεϊ, ο νόμος που πρόσφερε στην χώρα μας τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος, είναι πανέτοιμοι να φιλοξενήσουν  τον 24ο τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό να φλερτάρει με την 12η κούπα του και τον Ηρακλή με την 6η. «Εμείς δεν ήρθαμε εδώ μόνο για την συμμετοχή» έλεγε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Ανδρέας Ανδρεάδης, «η ομάδα που θα κάνει λιγότερα λάθη θα πάρει την κούπα και αυτή ελπίζω να είναι ο Ηρακλής» σχολίαζε ο κάπτεν του «γηραιού» Αντρέι Κράβαρικ στην συνέντευξη τύπου που άνοιξε την αυλαία του τελικού. Ικανοποιημένος από την διεξαγωγή του τελικού δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης ενώ ο Δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Μουζάς ευελπιστεί ότι αύριο θα χρειαστούν έξτρα καρέκλες για να χωρέσουν τους φίλους του αθλήματος. Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου που φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης έχει ως εξής:

Δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς
«Τον αθλητισμό τον αγαπάμε και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Η ομάδα βόλεϊ της Ορεστιάδας έχει διαπρέψει και έχει τροφοδοτήσει με παίκτες τις υπόλοιπες ομάδες της Ελλάδας. Είναι πολλοί αυτοί που συνεχίζουν να παίζουν και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η ομάδα ανεβαίνει και πάλι στην Α2. Ο λόγος που αποφασίσαμε να στηρίξουμε την διοργάνωση είναι ότι αγαπάμε τον αθλητισμό και στηρίζουμε το βόλεϊ. Προσπαθούμε να μυήσουμε τη νεολαία της πόλης στο άθλημα. Πήραμε την μεγάλη απόφαση να προσφέρουμε αυτή τη διοργάνωση στους κατοίκους της περιοχής χωρίς εισιτήριο, χωρίς καμία επιβάρυνση. Πολύ φοβάμαι ότι αύριο δεν θα φτάσουν οι καρέκλες στο γήπεδο».

Πρόεδρος ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης
«Όταν πριν από 8 μήνες αναλάβαμε την ευθύνη της ομοσπονδίας, είχαμε ως βασικό στόχο να αναπτύξουμε το άθλημα στην περιφέρεια. Αυτό θα γινόταν με στρατηγική κα πλάνο. Η διεξαγωγή του τελικού στην περιφέρεια είναι μέρος του πλάνου μας. Το Κύπελλο γίνεται σε μια πόλη που έχει γράψει ιστορία στο άθλημα, αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας, είναι πολύ φιλόξενη η πόλη. Στόχος μας είναι να δούμε αγώνες με σωστούς φιλάθλους, χωρίς ακρότητες, χωρίς επεισόδια. Έχουμε βάσιμες ελπίδες να δούμε έναν αγώνα σε γεμάτο γήπεδο με σωστούς φιλάθλους. Ελπίζω αύριο να μην έχουμε επεισόδια»

Προπονητής Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης
«Είναι τριπλή η χαρά για μένα αυτός ο τελικός. Πρώτον βρίσκομαι εδώ με τον Ολυμπιακό και διεκδικώ το τρόπαιο. Δεύτερον βρίσκομαι στην Ορεστιάδα την οποία έχω αγαπήσει και είναι μέσα στην καρδιά μου. Τρίτον παίζω απέναντι σε μια ομάδα, τον Ηρακλή, που επίσης έχω αγαπήσει και την έχω στην καρδιά μου. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο τελικός θα έχει επιτυχία γιατί η Ορεστιάδα ξέρει από βόλεϊ και από αθλητισμό. Είναι η μητρόπολη του βόλεϊ και λίγες πόλεις ξέρουν το άθλημα σαν την Ορεστιάδα. Ελπίζω και η ομάδα να ανέβει γρήγορα στην Α1. Έχω μια μικρή διαφορά με τον Φρέντι (σ.σ. Μπρουκς) γιατί πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα σηκώσει το Κύπελλο. Είμαστε φίλοι με τον Μπρουκς αλλά μέσα στο γήπεδο δεν το σκέφτομαι αυτό. Εμείς είμαστε το αουτσάιντερ γιατί έχουμε διαφορετική δόμηση από τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής έχει δυναμώσει το ρόστερ του σε σχέση με το ξεκίνημα της χρονιάς».

Προπονητής Ηρακλής, Φρέντι Μπρουκς
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω δήμο Ορεστιάδας για την φιλοξενία. Πιστεύω ότι θα γίνει πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν δείξει στο πρωτάθλημα την ποιότητά τους. Είναι δύο ομάδες με ιστορία στο βόλεϊ. Εύχομαι να το σηκώσει ο καλύτερος και πιστεύω ότι αυτός θα είναι ο Ηρακλής. Ο κόσμος που θα είναι στο γήπεδο θα πρέπει να διασκεδάσει αυτή τη μεγάλη γιορτή. Αυτό που νιώθω όταν αντιμετωπίζω παλιούς φίλους είναι ότι όταν τους κοντράρω είναι αντίπαλοί μου. Το ίδιο θα νιώσω και τώρα που θα αντιμετωπίσω τον Γιάννη (σ.σ. Καλμαζίδη)».

Αρχηγός Ολυμπιακού, Ανδρέας Ανδρεάδης
«Είναι χαρά για μένα που παίζω στην πατρίδα μου στον Έβρο. Εδώ το 2008 σήκωσα το τελευταίο μου Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Ο τελικός είναι 50-50 και όποιος έχει μεγαλύτερη θέληση και πάθος, αυτός θα νικήσει. Ελπίζω ο αγώνας να μην έχει επεισόδια και ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να χαρεί βόλεϊ. Θα μπούμε χωρίς άγχος για να διεκδικήσουμε το Κύπελλο. Και να χάσουμε όμως δεν χάθηκε ο κόσμος. Θα κυνηγήσουμε την είσοδό μας στην τετράδα. Εμείς έχουμε τα προβλήματά μας, ο Ηρακλής είναι πιο έμπειρος αλλά και εμείς δεν ήρθαμε μόνο για την συμμετοχή».

Αρχηγός Ηρακλή, Αντρέι Κράβαρικ
«Θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πόλη της Ορεστιάδας που έχει μεγάλη ιστορία στο βόλεϊ. Δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε στην Ορεστιάδα. Η ομάδα ανεβαίνει στην Α2 και εύχομαι από την επόμενη σεζόν να παίζει και πάλι στην Α1, εκεί δηλαδή όπου ανήκει. Χαίρομαι που σε αυτή την ηλικία που είμαι μπορώ να ξαναπαίζω τελικό. Το τελευταίο κύπελλο που έχουμε κατακτήσει είναι το 2006 στην Αμαλιάδα. Χαίρομαι πάρα πολύ που θα σταθώ αύριο απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Για τον Ηρακλή είμαι σίγουρος ότι είμαστε προετοιμασμένοι. Ξέρουμε ποιους έχουμε απέναντι μας, ξέρουμε τις δυνατότητες του Ολυμπιακού. Στο πρωτάθλημα μας κερδίζει στην έδρα μας και εμείς τον κερδίζουμε στο γήπεδο του. Όποιος θα κάνει λιγότερα λάθη θα βγει νικητής. Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα σηκώσουμε το Κύπελλο. Πάντα μετράει η εμπειρία σε κάθε παιχνίδι. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι θα παίξει ρόλο αυτή  η εμπειρία. Τα λιγότερα λάθη και το πάθος θα κρίνει τον τελικό νικητή».

* Κεκλεισμένη των θυρών θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση του Ηρακλή, πριν τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.