Πάνε Euro οι Παίδες

Μπορεί οι άνδρες μετά από τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες να απέτυχαν παταγωδώς τον προηγούμενο Σεπτέμβριο να προκριθούν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ωστόσο την σημαία της Ελλάδας στην γηραιά Ήπειρο θα σηκώσουν οι Παίδες μας.

Μπορεί οι άνδρες μετά από τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες να απέτυχαν παταγωδώς τον προηγούμενο Σεπτέμβριο να προκριθούν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ωστόσο την σημαία της Ελλάδας στην γηραιά Ήπειρο θα σηκώσουν οι Παίδες μας.

Η Εθνική ομάδα του Μάκη Δημητρίάδη νίκησε το απόγευμα 3-0 σετ (25-18, 26-24, 25-19) την διοργανώτρια του προκριματικού ομίλου, Αυστρία και προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων που θα φιλοξενηθεί το διάστημα 16-24 Απριλίου στην Τουρκία.

Η ελληνική ομάδα έφτασε στους 9 βαθμούς σε τέσσερις αγώνες και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα του Σαββάτου κόντρα στην Πορτογαλία, εξασφαλίζει την 2η θέση, καθώς νωρίτερα οι Πορτογάλοι ηττήθηκαν με 3-1 σετ από τους Τσέχους με αποτέλεσμα οι Ίβηρες να μην μας φτάνουν ακόμα και με νίκη 3-0. 

Ακόμα και οι Τσέχοι, όμως, που έφτασαν τους 6 βαθμούς ακόμα και αν νικήσουν 3-0 τη Δανία και εμείς χάσουμε στο τελευταίο ματς, θα ισοβαθμήσουν μαζί μας, αλλά θα έχουν ηττηθεί στο μεταξύ μας παιχνίδι (3-0), ενώ και πάλι θα έχουμε καλύτερη διαφορά στα σετ.

Η σύνθεση της Εθνικής:
Ελλάδα (Δημητριάδης): Λιόντας 5, Κοκκινάκης 16, Χριστόφας 1, Δαλακούρας 13, Κουμεντάκης 6, Στίγγας 7, (λίμπερο Ζήσης, 69% υποδοχή), Πρωτοψάλτης 7, Χατζόπουλος, Τζιουμάκας 1, Σκαρλατίδης.

Πάρτι στην Αυστρία
Μετά τη λήξη της νικηφόρας αναμέτρησης με τους Αυστριακούς στη σάλα του «Mehr Sport Center» στήθηκε ένα μικρό πάρτι με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Μάκη Δημητριάδη να δηλώνει, φανερά ικανοποιημένος: «Οι αρχικές ενδείξεις ότι αυτή η φουρνιά έχει λαμπρό μέλλον, τώρα έχουν και αποδείξεις. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, ούτε το χρυσό στο Βαλκανικό, ούτε το χρυσό στο διεθνές τουρνουά της Ισπανίας πριν από λίγες ημέρες, ούτε η σημερινή πρόκριση» ήταν τα πρώτα λόγια Μάκη Δημητριάδη ο οποίος συμπλήρωσε:

«Εδώ και δυο χρόνια παλεύουμε για αυτό το σκοπό. Είμαστε όλοι ευτυχισμένοι που τον πετύχαμε, αλλά προσωπικά πιο πολύ είμαι χαρούμενος για τη δικαίωση αυτών των παιδιών. Ήταν ένα πολύ δύσκολο τουρνουά, ένας μαραθώνιος που ξεκίνησε με την τεράστια νίκη την πρώτη ημέρα κόντρα στην Τσεχία και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε σήμερα με άλλη μια μεγάλη νίκη σε έναν αγώνα που έκρινε τα πάντα. Αυτή η ομάδα διαθέτει ποιότητα, σοβαρότητα και κυρίως προσωπικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι επτά από αυτά τα παιδιά παίζουν ήδη με τις ομάδες τους στην Α1 και εύχομαι αυτή η επιτυχία να τους εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να πιστέψουν ακόμα περισσότερο οι ομάδες επάνω τους. Το τελευταίο που έχω να πω είναι ότι αυτή η φουρνιά πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, να βοηθηθεί από όλους για να δούμε επιτέλους ξανά μια μεγάλη Εθνική ομάδα ανδρών. Είμαι σίγουρος ότι με την κατάλληλη υποστήριξη θα τα καταφέρουν μια χαρά και στην τελική φάση».

Εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και τις εμφανίσεις των πιτσιρικάδων εμφανίστηκε και ο αρχηγός αποστολής, Γιώργος Μανωλόπουλος, ο οποίος έβαλε την δική του χιουμορισιτκή πινελιά στην πρόκριση της «γαλανόλευκης». «Μόνο αν χάσουμε τον δρόμο για το γήπεδο αύριο δεν θα πάμε στην Τουρκία για τα τελικά. Μπράβο στα παιδιά, μπράβο στον προπονητή, μπράβο σε όλους για αυτή τη μεγάλη επιτυχία που χαρίζει στο ελληνικό βόλεϊ μια νότα αισιοδοξία που την έχει μεγάλη ανάγκη».

Τα συγχαρητήρια του στην ομάδα, στον Ομοσπονδιακό προπονητή και στον αρχηγό αποστολής, μετέφερε τηλεφωνικά και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Παντελής Λώλης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.