“Επρεπε να είχαν παραιτηθεί όλοι”!

Για όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό αλλά και για το θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή μίλησε ο Τάσος Τεντζέρης "ΣΤΟ ΦΙΛΕ" της nova.

Για όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό αλλά και για το θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή μίλησε ο Τάσος Τεντζέρης «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» της nova, της πρώτης ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» ήταν καλεσμένος του Παντελή Λώλη και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την ομάδα του «τριφυλλιού». Αναλυτικά η συνέντευξη του Τάσου Τεντζέρη στην εκπομπή της πρώτης ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα έχει ως εξής:

Για το χρονικό των προβλημάτων: «Το τμήμα δεν ξεκίνησε να ταλαιπωρείται από φέτος. Το κακό ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2009. Τότε δηλαδή που έφυγε από την ομάδα ο βασικός της χρηματοδότης της, ο κ. Γιαννακόπουλος. Εκείνη λοιπόν η διοίκηση δεν άφησε χρέος. Υπήρχαν 140 χιλιάδες Ευρώ τα οποία όφειλε στους ξένους εκείνης της περιόδου (Αντράε, Ερπ, Γκέριτς, Ντεπέστελε), τα οποία όμως έδωσε αλλά δεν πήγαν ποτέ εκεί που έπρεπε. Η διοίκηση αυτή έφυγε με μηδέν παθητικό. Από κει και ύστερα όταν ανέλαβε τον Ερασιτέχνη ο κ. Κίτσιος και το τμήμα του βόλεϊ ο κ. Λιακόπουλος, είπαν ότι μείωσαν το μπάτζετ για τη σεζόν 2009-2010, κάτι όμως που δεν είναι αλήθεια. Ουσιαστικά το μπάτζετ παρέμεινε το ίδιο, αυτό δηλαδή που είχαμε αφήσει εμείς όταν σχεδιάσαμε την ομάδα με τον Αλέκο Λεώνη. Το μπάτζετ ήταν περίπου στο 1.9 εκ. Ευρώ, συνεπώς μειώθηκε ελάχιστα. Από κει λοιπόν ξεκίνησε το πρόβλημα. Εμείς είχαμε τις εγγυήσεις του κ.  Γιαννακόπουλου και του κ. Έλληνα και δημιουργήσαμε μπάτζετ που έφθανε στα 2.3 εκ. Ευρώ. Υπήρχε όμως ρευστότητα στο τμήμα. Η νέα διοίκηση που ήρθε δεν είχε τα χρήματα για να τρέξει αυτό το μπάτζετ. Βρήκε τους ξένους και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις από την αρχή. Πιστεύω ότι δεν έπρεπε να τους πάρει αφού δεν είχε χρήματα. Αυτό που λέω αποδεικνύεται και από το χρέος που άφησε πέρσι που είναι 800 χιλιάδες Ευρώ. Να πούμε ότι ήταν άπειροι αυτοί που διοικούσαν; Ωραία το δέχομαι. Η ίδια όμως διοίκηση συνεχίζει και φέτος το ίδιο καταστροφικό έργο. Έχει χρέος 800 χιλιάδες από πέρσι, έχει και άλλες 700 από την δημιουργία της φετινής ομάδας και για αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει. Γιατί λοιπόν έκανε φέτος μεταγραφές; Ωραία είναι τα ονόματα αλλά για να τα έχεις πρέπει να τα πληρώσεις. Πάνω από όλα πρέπει να είσαι ειλικρινής. Έχεις χρήματα, τους πληρώνεις. Αν τώρα δεν έχεις, βγαίνεις ξεκάθαρα το λες και μετά παραιτείσαι.

Για τις παραιτήσεις από τον Ερασιτέχνη: Δύο είναι τα βασικά μέλη που παραιτήθηκαν μέχρι τώρα. Ο κ.  Πιστιόλης και ο κ. Παναγούλιας. Εκεί που έχει φθάσει ο Ερασιτέχνης έπρεπε να είχαν φύγει όλοι,. Μιλάω σαν Παναθηναϊκός γιατί  πονάω αυτό το τμήμα. Τι θα έκανα εγώ αν ήμουν στο τμήμα; Θα έπαιρνα μόνο Έλληνες, θα έφτιαχνα ένα μπάτζετ που θα είχα να το πληρώσω. Θα ξοφλούσα τα περσινά και τα προπέρσινα.

Για τα προβλήματα του τμήματος: Ο προπονητής πάει να κλείσει χρόνο απλήρωτος. Μέλος της ομάδας έτρωγε για 10 μέρες μόνο ψωμί. Στην ομάδα οι παίκτες δεν έχουν νερό να πιούν. Δεν είχαν δημιουργηθεί ποτέ αυτά που βλέπουμε φέτος στον Παναθηναϊκό. Αν δεν μπορούν αυτοί που διοικούν ας πάρουν το καπελάκι τους και να φύγουν. Οι παράγοντες που διοικούν είναι χομπίστες, είναι ερασιτέχνες. Οι αθλητές και οι προπονητές είναι επαγγελματίες. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.

Για τις εγγυήσεις της διοίκησης:Ο Στέλιος Καζάζης ζητάει εγγυήσεις για αυτόν και για τους παίκτες του. Από λόγια έχουν χορτάσει. Έχουν φουσκώσει οι κοιλιές τους. Πρέπει επιτέλους να τελειώνει αυτό το παραμύθι. Έκαναν κακό προϋπολογισμό την μια χρονιά. Τώρα για τι ανοίχτηκαν; Δεν έμαθαν; Ποτέ ο Παναθηναϊκός δεν είχε φθάσει σε τέτοιο σημείο. Δεν έχει χάσει κανένας χρήματα από τον Παναθηναϊκό αλλά αυτό το χάλι να μην έχουν νερό και μέλος της ομάδας να παρακαλάει να πάει σε ξενοδοχείο για να φάει δεν αντέχεται. Ας το κλείσουν το μαγαζί.

Για τους φίλους του Παναθηναϊκού: Εγώ περιμένω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να πάρουν την ομάδα στα χέρια τους. Την άλλη εβδομάδα υπάρχει το ευρωπαϊκό ματς με την Μπαρτσελόνα. Ας μην πιουν τον καφέ τους και αυτά τα 3 ευρώ ας τα δώσουν στο τμήμα. Θα μαζευτούν 300 χιλιάδες Ευρώ. Δεν ξέρω γιατί δεν έχει γίνει ακόμη κάποια τέτοια κίνηση. Νομίζω ότι είναι κακή οργάνωση από πλευράς διοίκησης. Μου άρεσε η ιδέα των sms αλλά μπήκαν μόλις 10 χιλιάδες ευρώ στο τμήμα. Σωθήκαμε; Όχι βέβαια. Εγώ θα ήθελα  4 εκατομμύρια sms για να πούμε ότι όντως κάτι έγινε. Ας ανοίξουν λογαριασμό στην τράπεζα για να μαζέψουν κάποια χρήματα. Παρακαλώ τον ανώνυμο φίλο του Παναθηναϊκού να μπει μπροστά. Αν σωθεί το βόλεϊ θα σωθούν και τα υπόλοιπα. Ας πάει το βόλεϊ υπό τη σκέπη της ΠΑΕ. Ας μην πάει σε κάποιον επώνυμο φίλο της ομάδας όπως είχε γίνει με τον Κ. Σταθοκωστόπουλο. Αυτός ανέβασε το τμήμα και τον ευχαριστούμε παρά πολύ. Όλοι πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτόν τον άνθρωπο.

Για την συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ: Κακώς δηλώσαμε συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ από την στιγμή που δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούμε. Σήμερα (χθες) η ομάδα κατέβηκε με 10 παίκτες στον αγώνα με την Ντιναμό. Γιατί δεν δηλώσαμε 18; Γιατί δεν βάλαμε κάποιους έφηβους; Κάθε παίκτης που λείπει ισοδυναμεί με πρόστιμο 2,4 χιλιάδες Ευρώ. Βάλτε και το πρόστιμο από την μη προσέλευση 1000 θεατών και το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο Παναθηναϊκός  φθάνει στις 6 χιλιάδες. Για ποιο λόγο να πληρώσουμε αυτά τα λεφτά; Μας περισσεύουν; Ας δηλώναμε τα ball boys. Είναι τόσο απλό.

Για τον Στέλιο Καζάζη: Τον γνωρίζω από το 1980. Έχει γαϊδουρίνη υπομονή. Αν δεν ήταν ο Στέλιος θα είχαμε διαλυθεί από πέρσι. Αν τυχόν φύγει ο Στέλιος, ο Παναθηναϊκός τελείωσε. Αυτός κρατάει την ομάδα, αυτός κρατάει όλο τον Παναθηναϊκό. Μένει γιατί έχει ξεκινήσει από την ερασιτεχνική σχολή του βόλεϊ. Δεν συμπεριφέρεται σαν επαγγελματίας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κρατάει την ομάδα στα χέρια του, την κρατάει για να μην πέσει. Αν κλείσει την πόρτα ο Στέλιος τελείωσε και ο Παναθηναϊκός. Ούτε η πόρτα δεν θα μείνει. Εύχομαι ο Στέλιος να έχει και άλλη υπομονή. Πρέπει όμως και η διοίκηση να δώσει χειροπιαστές εγγυήσεις σε όλους. Να σταματήσει τα λόγια. Ας δώσει επιταγές. Τα παιδιά θέλουν να έχουν κάτι στα χέρια τους. Να τους υπολογίζει κάποιος. Υπόσχονται και δεν βγαίνει πουθενά.

Για τον Γκόρντον Μέϊφορθ: Αυτή τη στιγμή είναι στην Αμερική. Αν μείνει εκεί θα είναι ακόμη καλύτερα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, περιμένουμε να γυρίσει. Τα δείγματα  που έχει δείξει δεν είναι αυτά που χρειάζεται το ελληνικό βόλεϊ. Χάσαμε χρόνο με την έλευσή του Μέιφορθ. Είχε καλύτερο υλικό το οποίο δεν αξιοποίησε. Από κει και ύστερα πιστεύω ότι  πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις μικρές ηλικίες. Να στήσουμε σωστά επιτέλους το ελληνικό βόλεϊ.

Για την αλλαγή προπονητή στην Εθνική: Θέλει αλλαγή προπονητή η Εθνική. Το ποιος θα είναι εξαρτάται από το οικονομικό. Μπορούμε να πάμε σε στυλ Καπράρα ή Μπερούτο. Με άλλα λόγια σε προπονητή part time…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.