Αμφίβολος ο Κοκκινάκης, για το «5 στα 5» η Εθνική

Με την συμμετοχή του αρχηγού Μενέλαου Κοκκινάκη να κρίνεται την τελευταία στιγμή η Εθνική παίζει απόψε (21.30, TV-23.30 ΕΡΤ2) στην Κροατία για να κρατήσει το αήττητο σερί και στο πέμπτο της παιχνίδι, πρώτο μακριά από την Ελλάδα.

Με την συμμετοχή του αρχηγού Μενέλαου Κοκκινάκη να κρίνεται την τελευταία στιγμή η Εθνική παίζει απόψε (21.30, TV-23.30 ΕΡΤ2) στην Κροατία για να κρατήσει το αήττητο σερί και στο πέμπτο της παιχνίδι, πρώτο μακριά από την Ελλάδα.

Ο «Κόκκι» εγκατέλειψε την προπόνηση, αφού ένιωσε πόνους στη μέση και στον δεξί ώμο και η κατάσταση της υγείας του θα εκτιμηθεί σήμερα στην προπόνηση και η συμμετοχή του -που είναι πλέον ιδιαίτερα αμφίβολη- θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Αν στο πρόβλημα του Κοκκινάκη προσθέσετε αυτά που κουβάλησε από την Ελλάδα (Φράγκος, Γκαράς, Αρμενάκης) τότε γίνεται αντιληπτό ότι το έργο της ομάδας του Δρίκου για την Πέμπτη συνεχόμενη νίκη στο Ρόβινι της Κροατίας γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο στον β’ όμιλο της διοργάνωσης με τέσσερις «καθαρές» νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και 12 πόντους κόντρα σε Ρουμανία και Τουρκία στο ΔΑΚ Ευόσμου. Την θέση των απόντων στην αποστολή πήραν οι Κώστας Ταμπουρατζής, Παναγιώτης Πελεκούδας και ο Νίκος Παλέντζας. Η 12άδα: Φιλίποφ, Μαρούλης, Τζιουμάκας, Παλέντζας, Πετρέας, Τακουρίδης, Πελεκούδας, Πρωτοψάλτης, Κοκκινάκης, Κουμεντάκης, Δαλακούρας, Ταμπουρατζής.

Κροατία όπως …Ελλάδα
 
Τα παιχνίδια κόντρα στην Κροατία θεωρούνται «κλειδί» για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Οι Κροάτες είναι μια ομάδα που διαθέτει σημαντικές μονάδες. Πέντε παίκτες της είναι γνωστοί στο ελληνικό κοινό. Πρόκειται για τους Ράιτς (διαγώνιος), Μίχαλ (Κεντρικός), Άντριτς (διαγώνιος) που πέρασαν από τον Εθνικό με τον τελευταίο να συνεχίζει και φέτος στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης. Επίσης βρίσκονται στην ομάδα και οι Γκάλιτς (πρώην Παναθηναϊκού), Κοβάσεβιτς (πρώην Φοίνικα).
 
«Κλειδί για την πρόκριση μόνο η απόδοση»

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Σωτήρης Δρίκος δήλωσε: «Πρέπει να δούμε το πώς θα παρουσιαστεί η Κροατία, διότι στο Ευρωπαϊκό Λιγκ οι ομάδες έχουν αλλαγές. Έπειτα θα δούμε τι πρέπει να προσέξουμε. Περισσότερο έχει σημασία να βλέπουμε το δικό μας παιχνίδι. Το αγωνιστικό κίνητρο είναι ο μεγαλύτερος στόχος που έχουμε. Κοιτάμε κάθε ματς, συγκεκριμένα τώρα το αυριανό ματς. Για την πρόκριση το «κλειδί» είναι μόνο η απόδοση των ομάδων. Ουσιαστικά είναι γνωστό ότι πολλά εξαρτώνται και από τον άλλο όμιλο. Δεν στεκόμαστε στα σενάρια, εστιάζουμε σε κάθε ματς και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε». Για το αρχικό σχήμα: «Να ευχηθούμε αρχικά βίον ανθόσπαρτον στον Απόστολο Αρμενάκη και στη σύζυγο του. Νομίζω εκφράζω όλη την ομάδα. Ο Αποστόλης κάνει μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα και αυτό το έδειξε ακόμα και αυτή την εβδομάδα που έκανε προπόνηση για να είναι έτοιμος για τα επόμενα ματς. Για το σχήμα θα δούμε στην προπόνηση την τακτική μας». Ο ακραίος Θανάσης Πρωτοψάλτης επεσήμανε: «Είναι δύο παιχνίδια όπως τα προηγούμενα. Πρέπει να τα δούμε με συγκέντρωση από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο. Όλα τα παιχνίδια τα βλέπουμε με σοβαρότητα».

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής 
Παρασκευή 24/7
19:00, Τουρκία – Ρουμανία
Σάββατο 25/7
19:00, Τουρκία – Ρουμανία
20:00 Λευκορωσία – Σλοβενία
21:30, Κροατία – Ελλάδα
Κυριακή 26/7
20:00, Λευκορωσία – Σλοβενία
21:30, Κροατία – Ελλάδα

Η βαθμολογία
1.Σλοβενία (12-1) 12
2.Ελλάδα (12-3) 12
3.Ρουμανία (7-7) 6
4.Κροατία (4-10) 3
5.Λευκορωσία (5-10) 3
6.Τουρκία (3-12) 0


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.