VW Beach Pro Tour Future 1* της Ίου: “Πλήρωσαν” την απειρία τους οι Εθνικές μας στα προκριματικά

Παρά τον πρόωρο αποκλεισμό των Εθνικών μας ομάδων ανδρών-γυναικών και τα δυνατά μελτέμια των Κυκλάδων, το VW Beach Pro Tour Future 1* της Ίου ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Ιουνίου με τους καλύτερους οιωνούς, προσελκύοντας ξανά στην ειδυλλιακή παραλία του Μυλοπότα αθλητές και αθλήτριες, πλήν της «Γηραιάς Ηπείρου», σχεδόν από κάθε γωνιά του πλανήτη (ΗΠΑ, Κανάδα, Κίνα, Ν. Ζηλανδία, Ν. Βανουάτου κ.α).

Για τα προκριματικά του κορυφαίου τουρνουά, που διοργανώνει έπειτα από τρία χρόνια στο πανέμορφο νησί η εταιρεία Luxurios με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ιητών και τη χορηγία σημαντικών φορέων-οργανισμών, δόθηκαν συναρπαστικές μονομαχίες για τα 4 πολύτιμα εισιτήρια ανδρών – γυναικών, που θα συνθέσουν το «μωσαϊκό» των 16 ομάδων του κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Στο ντεμπούτο τους σε παγκόσμιο τουρνουά οι ελληνικές ομάδες των Ροδάνθης Μαριάτου Μεταξά/Αθηνάς Γεωργοπούλου και Ιάκωβου Καφούρου/ Χρήστου Τσιγαρίδα, παρά την προσπάθειά τους, δεν κατάφεραν να κερδίσουν την εμπειρία των αντιπάλων τους, αλλά και τους δυνατούς ανέμους, που «έβαλε δύσκολα» στο παιχνίδι των διεθνών μας.

Μαριάτου Μεταξά: Κρατάμε την πολύτιμη εμπειρία της συμμετοχής μας σε Παγκόσμιο

Στις γυναίκες το κρητικό δίδυμο των Μαριάτου Μεταξά/Γεωγροπούλου προηγήθηκε με 6-4 απέναντι στην 4η ομάδα των προκριματικών Γκριμσον/Μάμπι, αλλά στη συνέχεια κόντρα στις ψηλότερες Βρετανίδες και στα… μποφόρ κάποια λάθη κυρίως στο σερβίς έδωσαν «αέρα» σημαντικής διαφοράς στις ξένες αθλήτριες, 9-14. Τελικά από τις ελληνικές κακές επιλογές σε σερβίς και επίθεση, η ομάδα της Μ. Βρετανίας ξέφυγε 13-18 για να πάρει με μπλοκ άουτ της Γκρίμσον με 16-21, προβάδισμα στα σετ, 0-1.

Στο β’ σετ με σύμμαχο και τον άνεμο της Ίου, που δυσκόλεψε αφάνταστα το παιχνίδι των Ελληνίδων πρωταθλητριών, οι Βρετανίδες «έχτισαν» από νωρίς μία διαφορά ασφαλείας επτά πόντων,  5-12 και κυριαρχώντας στη συνέχεια απόλυτα στο φιλέ, απέκλεισαν με 10-21, 0-2 σετ τις διεθνείς μας.

Ροδάνθη Μαριάτου Μεταξά: «Κάναμε την προσπάθειά μας στο α’ σετ, αλλά το β’ σετ, ήταν θέμα ψυχολογίας. Δεν πήραμε τα side out που έπρεπε και δεν μπορέσαμε να πιέσουμε περισσότερο στο σερβίς, να περιορίσουμε τα χτυπήματά των αντιπάλων μας και να κινηθούμε καλύτερα στην άμυνα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε στην παρθενική μας συμμετοχή να τα πάμε όπως θέλαμε, αλλά πέρα από την πολύτιμη εμπειρία κρατάμε και το διαφορετικό παιχνίδι που έπαιξαν οι αντίπαλές μας, στον επιθετικό τομέα και στην ανάπτυξη, το οποίο θα προσπαθήσουμε να το χρησιμοποιούσαμε στο μέλλον».

Τσιγαρίδας: Χωρίς… αέρα θα παίζαμε διαφορετικά

Στον αντίστοιχο προκριματικό των ανδρών, το ματς των επίσης «πρωτάρηδων» διεθνών μας σε παγκόσμιο τουρνουά, Τσιγαρίδα/ Καφούρου με τους Τσέχους Ντζαβορόνοκ/Μπέρτσικ (Νο 3) είχε ανάλογη εξέλιξη, με αυτή των γυναικών.

Στο α’ σετ οι αντίπαλοί μας με αποτελεσματικό σερβίς προηγήθηκαν 8-13, στη συνέχεια τα εντυπωσιακά μπλοκ του Τσιγαρίδα και επίθεση του Καφούρου «ψαλίδισαν» τη διαφορά σε 15-12 για την ελληνική ομάδα, που έδειχνε να ανακτά την ψυχολογία και να «δαμάζει» προσωρινά τον άνεμο. «Γαλανόλευκα» λάθη σε υποδοχή και επίθεση έφεραν και πάλι μπροστά 19-12 την ομάδα του θηριώδους (1.98μ) Ντζαβορόνοκ, που με 21-14, πήρε προβάδισμα 1-0 σετ.

Αμφίρροπο ήταν το ξεκίνημα στο β’ σετ, μέχρι το 7-7 καθώς στη συνέχεια οι Τσέχοι εκμεταλλευόμενοι την απειρία και τον ελληνικό εκνευρισμό, από τα τερτίπια του αέρα ξέφυγαν με 15-11. Άσος του Καφούρου μείωσε τη διαφορά για την Εθνική μας σε 17-14, που όμως παρά την αγωνιστικότητά της, δεν κατάφερε να αποτρέψει τον αποκλεισμό, με 14-21 και 0-2 σετ.

Χρήστος Τσιγαρίδας: «Σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν η ήττα και ο αποκλεισμός, αλλά είναι το πρώτο μας τουρνουά και έχει πάρα πολύ αέρα! Είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνουμε σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα, είμαστε άπειροι, οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ πιο έμπειροι, δεν είχαμε υπομονή στο παιχνίδι, γιατί ο αέρας δεν σου επιτρέπει εύκολα να κοντρολάρεις τη μπάλα. Πιστεύω πως αν δεν φύσαγε, δεν λέω ότι θα κερδίζαμε, αλλά σίγουρα θα ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Είμαστε χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας και ανυπομονούμε για το επόμενο.»

Ιάκωβος Καφούρος: «Πιστεύω ότι μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, κάναμε πολλά λάθη απειρίας, απέναντι σε μία ομάδα που έχει δώσει πολλά περισσότερα διεθνή παιχνίδια από εμάς. Σίγουρα αυτή η ήττα και ο αποκλεισμός, αποτελούν πολύτιμα μαθήματα για το μέλλον, συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας, αλλά είναι κρίμα να χάνουμε από δικά μας λάθη».

Οι προκριματικοί γύροι στην πρεμιέρα του παγκόσμιου τουρνουά της Ίου έκλεισαν με τις 4 ομάδες ανδρών – γυναικών, που με δύο νίκες σήμερα σφράγισαν την πρόκρισή τους και από αύριο (30/6) θα παλέψουν με τις υπόλοιπες 12 ομάδες του κυρίως ταμπλό για τον τίτλο και το καλύτερό τους πλασάρισμα στην τελική κατάταξη του νησιώτικου τουρνουά.

Στους άνδρες προκρίθηκαν οι Τσέχοι πρωταθλητές που απέκλεισαν την Εθνική μας, Ντζαβορόνοκ/Μπέρτσικ, οι Νορβηγοί Ρίνγκοεν/Σολχαουγκ, οι Βρετανοί Μπετρέιν/Μπιάλοκοζ και οι Γερμανοί Κούλτσερ/Λόρεντς.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των προκριματικών των ανδρών: https://www.cev.eu/beach/tour/2022/2022-volleyball-world-beach-pro-tour-futures-ios/men/#matches

Έκαναν την έκπληξη τα κορίτσια των Νήσων Βανουάτου

Στις γυναίκες το χαμογελαστό δίδυμο Τόκο/Πάτα από τα εξωτικά νησιά του Ειρηνικού, Βανουάτου, έγινε η πρώτη ομάδα που «σφράγισε» αήττητη την πανηγυρική της πρόκριση στο κυρίως ταμπλό και ακολούθησαν ακόμη οι Σουηδέζες δίδυμες αδελφές Κ. Τούριν/Σ. Τούριν, οι Τσέχες Ντουνάροβα/Ρέζοβα και οι Ιταλίδες Ταλέβι Ντιοταλέβι/Γκοντετζόνι.

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που περάσαμε πρώτες και αήττητες στο κυρίως ταμπλό, αν και λόγω του δυνατού αέρα, που μας δυσκόλεψε, δεν δείξαμε στους αγώνες το πραγματικό μας «πρόσωπο», κάτι που ελπίζω να κάνουμε στη συνέχεια του τουρνουά. Πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο, που ήταν η πρόκριση και πιστεύω πως, αν παίξουμε βάσει των πραγματικών μας δυνατοτήτων, μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά στο εξαιρετικό αυτό τουρνουά» δήλωσε ενθουσιασμένη η Σερισίν Τόκο, που από το Νο 10 των προκριματικών, βρέθηκε με τη συμπαίκτρια της Πάτα Έρβιν Μίλερ στις «16» κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των προκριματικών των γυναικών: https://www.cev.eu/beach/tour/2022/2022-volleyball-world-beach-pro-tour-futures-ios/women/#matches

Χορηγοί του φετινού παγκόσμιου τουρνουά της LuxurIOS είναι η Gold Sponsor “Visa”, Unity και ακόμη οι Free Beach Bar, Blue Star Ferries, Iόλη, Under Armour, Pathos Lounge Bar, E-shop.gr, Κέντρο Υποστήριξης και Αποκατάστασης «Θησέας», SUI, Think plus, Black Lemon, Calilo Luxury Suites και Agalia Luxury Suites.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.