Οι καλύτερες στιγμές στην ιστορία του SuperBowl (pics)

Η 50ή έκδοση του σπουδαιότερου αγώνα της σεζόν στη National Football League αποτελεί σημείο αναφοράς στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Η επίσημη ιστοσελίδα της NFL ξεχώρισε ορισμένες από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του σπορ και το Novasports.gr τις αναδημοσιεύει.

Η 50ή έκδοση του σπουδαιότερου αγώνα της σεζόν στη National Football League αποτελεί σημείο αναφοράς στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Η επίσημη ιστοσελίδα της NFL ξεχώρισε ορισμένες από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του σπορ και το Novasports.gr τις αναδημοσιεύει.

Ένας εκ των σημαντικότερων δημοσιογράφων του nfl.com, ο Τζιμ Ρέινεκινγκ, επέλεξε τις στιγμές που χαρακτήρισαν τον μισό αιώνα SuperBowl, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες εποχής. «SuperBowl memories» τιτλοφορείται το αφιέρωμά του, τα σημαντικότερα αποσπάσματα του οποίου αναδημοσιεύει το Novasports.gr με αφορμή τον 50ό τελικό – ανάμεσα στους Ντένβερ Μπρόνκος και τους Καρολάινα Πάνθερς – που θα προβληθεί από τη Nova, μέσω του Fox Sports, τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/2) στη 01.30.

SuperBowl XLIX: Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς – Σιάτλ Σίχοκς 28-24
Το interception του Μάλκολμ Μπάτλερ στην πάσα του Ράσελ Ουίλσον 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα έδωσε στη Νέα Αγγλία τον τίτλο, επιβραβεύοντας για μία ακόμη φορά την παρουσία του προπονητή Μπιλ Μπέλιτσικ και του quarterback Τομ Μπρέιντι. Οι Πάτριοτς μπήκαν στο τελευταίο 15λεπτο με διαφορά 10 πόντων πίσω στο σκορ, ωστόσο ο Μπρέιντι έδωσε 2 TD passes στην τέταρτη περίοδο και μαζί τη νίκη στην ομάδα του.



SuperBowl XLV: Γκριν Μπέι Πάκερς – Πίτσμπουργκ Στίλερς 31-25

Από τους τελικούς που το σημείο αναφοράς δεν ήταν στο τέλος του αγώνα, αλλά σχετικά νωρίς στο παιχνίδι. Με την Γκριν Μπέι να προηγείται με 7-0 ο Νικ Κόλινς έκανε το interception σε μία κακή, μακρινή, πάσα του πασαδόρου των Στίλερς Μπεν Ρέτλισμπεργκερ που παρεμποδίστηκε από τον Χάουαρντ Γκριν. Έτσι οι ιστορικοί Πάκερς πήραν το τέταρτο SuperBowl τους στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι το 14-0 που προέκυψε με το σκοράρισμα αυτό.

SuperBowl XLIV: Νιου Ορλίνς Σεντς – Ιντιανάπολις Κολτς 31-17
Έναν τίτλο έχουν οι «άγιοι» της Νέας Ορλεάνης κι αυτός είναι απέναντι στα «πουλάρια» από την Ιντιανάπολις. Το 2009 οι Κολτς είχαν βασικό quarterback τον Πέιτον Μάνινγκ, νυν φιναλίστ του SuperBowl 50 με τους Ντένβερ Μπρόνκος. Από το 1967 που υπάρχουν οι «black and gold» αυτό είναι το μεγαλύτερό επίτευγμά τους.

SuperBowl XLIII: Πίτσμπουργκ Στίλερς – Αριζόνα Κάρντιναλς 27-23
Οι Στίλερς έφτασαν τα έξι SuperBowls, με το catch του Σαντόνιο Χολμς 35 δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το παιχνίδι και με την Αριζόνα να προηγείται με 23-20 πριν απ΄ αυτό. Ο παίκτης του Πίτσμπουργκ σκόραρε ένα απίθανο, οριακό, touchdown, δίνοντας στο Πίτσμπουργκ το «Vince Lombardi Trophy».

SuperBowl XX: Σικάγο Μπέαρς – Νιου Ίνκλαντ Πάτριοτς 46-10
Τα προηγούμενα που επιλέχτηκαν από το αφιέρωμα του nfl.com είναι σχετικά πρόσφατα. Αυτή η νίκη των Μπέαρς επιστρέφει την ιστορία του αμερικάνικου ποδοσφαίρου πίσω στο 1985. Το Σικάγο έβαλε 46 πόντους, έκανε επτά sacks κι επέτρεψε ισάριθμες γιάρδες εδάφους στους Πάτριοτς! Ο defensive lineman Ουίλιαμ Πέρι – λόγω σωματοδομής το παρατσούκλι του ήταν «Το ψυγείο» – σκόραρε rushing touchdown… Εκείνη τη χρονιά, βέβαια, το είχε κάνει ξανά ο Πέρι, αλλά το όλο σκηνικό δεν ταίριαζε με τη δομή του σπορ πριν τριάντα περίπου χρόνια. Γι΄ αυτό κι εκείνο το Σικάγο πάντα αναφέρεται ως μία από τις πιο ελκυστικές κι απρόβλεπτες ομάδες που αγωνίστηκαν ποτέ στην NFL.

SuperBowl III: Νιου Γιορκ Τζετς – Μπάλτιμορ Κολτς 16-7
Η Βαλτιμόρη ήταν το μεγάλο φαβορί, στην τρίτη έκδοση του SuperBowl. Η Νέα Υόρκη κατάφερε ν΄ ανατρέψει τα προγνωστικά κι έτσι έλαβε χώρα μία από τις πρώτες σημαντικές εκπλήξεις στην ιστορία του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, η οποία μνημονεύεται δεκαετίες μετά και ειδικά όταν ένα αουτσάιντερ φτάνει στην τελική επικράτηση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.