SuperBowl 50: Αξίζει να το δεις…

Το αγωνιστικό σκέλος του 50ού τελικού της NFL, ανάμεσα στο Ντένβερ και την Καρολάινα, είναι και το πλέον πολυεπίπεδο της όποιας ανάλυσης για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός. Το Novasports.gr κάνει μία προσπάθεια σύγκρισης και διαφοροποίησης των φιναλίστ Μπρόνκος και Πάνθερς.

Το αγωνιστικό σκέλος του 50ού τελικού της NFL, ανάμεσα στο Ντένβερ και την Καρολάινα, είναι και το πλέον πολυεπίπεδο της όποιας ανάλυσης για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός. Το Novasports.gr κάνει μία προσπάθεια σύγκρισης και διαφοροποίησης των φιναλίστ Μπρόνκος και Πάνθερς.

Η Nova, μέσω του Fox Sports HD, φέρνει στις οθόνες των συνδρομητών της ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά events του πλανήτη. Το 50ό SuperBowl, ανάμεσα στους Ντένβερ Μπρόνκος και τους Καρολάινα Πάνθερς, πέραν των προεκτάσεών του και το μεγάλο εκτόπισμα που φέρει αποτελεί αγωνιστικά έναν γρίφο για δυνατούς λύτες. Ο μεγάλος αγώνας θα μεταδοθεί σε περιγραφή Δημήτρη Καρύδα τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/2).

Τα προφίλ των δύο φιναλίστ είναι αρκετά διαφορετικά. Το Ντένβερ στηρίζεται περισσότερο στην άμυνά του, κάτι λογικό με την παρουσία του Ουέιντ Φίλιπς στη θέση του defensive coordinator. Από την άλλη, οι Πάνθερς είναι η ομάδα με τους καλύτερους αριθμούς σκοραρίσματος στη σεζόν, με την επίθεσή της να καθοδηγείται μαεστρικά από τον quarterback Καμ Νιούτον. Καλή άμυνα με καλή επίθεση. Ενδιαφέρουσα κόντρα…

Ο Νιούτον μπορεί να έχει όλο το μέλλον εμπρός του και δικαιολογημένα συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας ως top prospect του σπορ, όμως ο παλιός είναι αλλιώς! Και ο λόγος για τον Πέιτον Μάνινγκ των Μπρόνκος, ο οποίος ίσως δίνει το τελευταίο παιχνίδι καριέρας λίγο πριν κλείσει τα 40! Ο πασαδόρος του Ντένβερ είναι μάλλον πιθανότερο να μην συνεχίσει, άρα το ματς με την Καρολάινα αποκτά ιστορική σημασία και τον χαρακτήρα του «last ride» γι΄ αυτόν.

Ο Μάνινγκ είναι κλασικός quarterback που βάσιζε το παιχνίδι του πάντα στην καλή κι έξυπνη πάσα. Ο Νιούτον, αντίθετα, δεν διστάζει να εφαρμόσει rushing παιχνίδι και να χρησιμοποιήσει και ο ίδιος με το τρέξιμό του το έδαφος. Για τους άριστους γνώστες του σπορ ο QB των Πάνθερς είναι ικανός ν΄ αλλάξει το προφίλ της θέσης στο σπορ τα επόμενα χρόνια! Πέραν της σύγκρισης, λοιπόν, άμυνας Ντένβερ με επίθεση Καρολάινα, υπάρχει και η προοπτική σε μία δεκαετία από τώρα ο Νιούτον να είναι ο νέος Μάνινγκ μα με άλλο στυλ παιχνιδιού.

Δίχως περιττά στοιχεία αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι για ν΄ αποσπάσει το αγωνιστικό ενδιαφέρον του θεατή το 50ό SuperBowl που θα διεξαχθεί στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια. Δεν λείπουν οι κορυφαίες ομάδες, οι μεγάλοι αθλητές, οι ανερχόμενοι ομόλογοί τους, το πάντα απαραίτητο show κι όλα αυτά σε τέσσερις περιόδους των δεκαπέντε λεπτών… Αξίζει, ομολογουμένως, να το δείτε!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.