Με τρεις ομάδες ο όμιλος της εθνικής, αποσύρθηκε το Βέλγιο

Προβλήματα και στο χάντμπολ δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς η εθνική ομάδα χάντμπολ του Βελγίου αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή της από τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Προβλήματα και στο χάντμπολ δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς η εθνική ομάδα χάντμπολ του Βελγίου αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή της από τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργήθηκε ανισορροπία στον πρώτο όμιλο, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) να ετοιμάζει αλλαγές στο πρόγραμμα.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε σήμερα (9/2) η Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, στην οποία αναφέρει:

«Με επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, η οποία κοινοποιήθηκε στις Ομοσπονδίες Ελλάδας, Γαλλίας και Σερβίας, η Ομοσπονδία του Βελγίου ενημέρωσε για την απόσυρση της από τα προκριματικά του ΕURO 2022.

Η κατάσταση της πανδημίας του covid-19 στην χώρα δεν επιτρέπει στην Εθνική ομάδα του Βελγίου να προετοιμαστεί για τους επίσημους αγώνες και ως εκ τούτου ο 1ος όμιλος θα συνεχιστεί με τρεις ομάδες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Ελλάδα εξασφαλίζει την 3η θέση στον όμιλο και θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για πρόκριση στα εναπομείναντα παιχνίδια με Γαλλία και Σερβία.

Την πρόκριση -και μαθηματικά πλέον την 1η θέση- έχει εξασφαλίσει η Σερβία. Στην τελική φάση θα προκριθεί επίσης η 2η ομάδα του ομίλου, ενώ προκρίνονται και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των 8 ομίλων, βάσει των αποτελεσμάτων που έχουν με τους δύο πρώτους. 

Η ΕHF όπως ενημέρωσε πως θα επικοινωνήσει με τις ομοσπονδίες Ελλάδας, Γαλλίας και Σερβίας, ώστε να καταρτίσει έναν νέο πρόγραμμα για τους αγώνες: Ελλάδα-Γαλλία, Ελλάδα-Σερβία και Γαλλία-Ελλάδα.

Βαθμολογία 1ου ομίλου

1. Σερβία 5 (3 ματς)

2. Γαλλία 1 (2 ματς)

3. Ελλάδα 0 (1 ματς)».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.