Ρεκόρ Ευρώπης στην άρση βαρών από την 15χρονη Στρατουδάκη και πέντε πανελλήνια ρεκόρ

Eνα ρεκόρ Ευρώπης και πέντε πανελλήνια ρεκόρ από κορίτσια σε μικρές κατηγορίες ήταν ο απολογισμός της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος άρσης βαρών στο Λιτόχωρο, αποδεικνύοντας ότι το άθλημα των δυνατών έχει λαμπρό μέλλον.

Το ρεκόρ Ευρώπης κατέρριψε η  15χρονη πρωταθλήτρια της άρσης βαρών Μαρία Στρατουδάκη που συνεχίζει να επιδεικνύει το τεράστιο της ταλέντο.

Στο αρασέ της κατηγορίας των 49 κιλών, σήκωσε 71 κιλά που είναι νέο ρεκόρ Ευρώπης. Το προηγούμενο κατείχε η ίδια, από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων και Νεανίδων που έγινε τον Ιούλιο στο Κισινάου της Μολδαβίας, με 70 κιλά.

Φυσικά, τα 71 κιλά της Στρατουδάκη αποτελούν πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων και νεανίδων. Η 15χρονη σπουδαία πρωταθλήτρια, σήκωσε 88 κιλά στο αρασέ και ολοκλήρωσε τον αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 158 κιλά στο σύνολο, κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια.

«Πάντα είναι ωραίο όταν πετυχαίνεις ρεκόρ. Στο αρασέ τα πήγα καλά, αλλά όχι όσο θα ήθελα, στο ζετέ ένιωσα μία ενόχληση και δεν μπόρεσα να είμαι το ίδιο δυνατή. Συνεχίζουμε δυνατά το 2024», είπε η Μαρία Στρατουδάκη που μέσα στο 2023 έχει κατακτήσει μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κορασίδων.

Τρία πανελλήνια ρεκόρ κορασίδων πέτυχε η Παρασκευή Καραθανάση του Πύρρου Γλυφάδας στην κατηγορία των 55κ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών.

Στο αρασέ σήκωσε 75 κιλά, στο επολέ ζετέ 92 κιλά και στο σύνολο έφτασε τα 167 θριαμβεύοντας στην κατηγορία της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.