Καραλής για προπονητή στην Ελλάδα: «Mου έλεγε να πάω στη χώρα μου, οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ»

Τι είπε για τις ρατσιστικές συμπεριφορές που έχει βιώσει...

Αντιμέτωπος με ρατσιστικές συμπεριφορές είχε έρθει ο Εμμανουήλ Καραλής στο παρελθόν, λόγω της καταγωγής του από την πλευρά της μητέρας του.

«Είμαι Έλληνας αλλά μαύρος. Στο σχολείο δεν υπήρχαν άλλοι μαύροι, εκτός από εμένα και την αδελφή μου. Υπήρχαν κάποια παιδάκια στην Α’ Δημοτικού που μίλαγαν άσχημα, έλεγαν: τα μαυράκια. Όλα αυτά ξεκινούν από την οικογένεια. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τον ρατσισμό», δήλωσε σε συνέντευξη του στο περιοδικό «ΟΚ» ο δευτεραθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο.

«Στη συνέχεια, μπαίνοντας στον στίβο και κάνοντας επιδόσεις, υπήρχε ένας προπονητής που όταν με έβλεπε να πηγαίνω καλά, ξεκινούσε και έλεγε: οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ, να πας στη χώρα σου εσύ κι η μάνα σου. Τραγικά σχόλια για έναν 15χρονο. Το καταγγείλαμε. Έκανε μια πρώτη καταγγελία η μητέρα μου, όταν ήμουν ανήλικος, και στα 18 μου έκανα μόνος μου την καταγγελία, γιατί παρατράβηξε.

Από τα 13 μέχρι τα 21 μου ήταν μία διαρκής ενόχληση. Ήταν προπονητής άλλου αθλητή και πολύ καλού. Φτάσαμε στα δικαστήρια, κατηγορήθηκε στην Ομοσπονδία. Η Επιτροπή Φιλάθλου τον έβγαλε από τα στάδια για κάποιον καιρό και μας πήγε στα ανώτατα αθλητικά δικαστήρια, όπου τον καταδίκασαν και εκεί. Κρίθηκε ρατσιστής, είναι ρατσιστής», κατέληξε ο Καραλής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.