Απέναντι στον Ζμουντένκο αρχίζει την προσπάθειά στο Singapore Smash ο Γκιώνης

Τον αντίπαλό του στην έναρξη των αγώνων του στο Singapore Smash 2023 της World Table Tennis, έμαθε το πρωί της Δευτέρας 06/03 ο Παναγιώτης Γκιώνης

 Κληρώθηκε στη βάση του ταμπλό και στον 1ο γύρο των προκριματικών (σ.σ. των «64») καλείται ν’ αντιμετωπίσει τον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ζμουντένκο, που είναι 2ο φαβορί στο συγκεκριμένο ταμπλό. Το WTT Smash στη Σιγκαπούρη αρχίζει αύριο Τρίτη 07/03 με τα προκριματικά σε άνδρες και γυναίκες και θα διαρκέσει μέχρι τις 19/03. Είναι από τα κορυφαία events της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF), συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές της παγκόσμιας σκηνής και ο Γκιώνης συμπεριλήφθηκε στη λίστα των συμμετεχόντων στο απλό με βάση την καλή θέση του στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης (νούμερο 86). Ο αγώνας του με τον Ζμουντένκο γίνεται αύριο στη 1μμ ώρα Ελλάδας (7μμ τοπική) στο τραπέζι 3 και μεταδίδεται απευθείας από το κανάλι της WTT στο youtube στο λινκ LIVE! | T3 | Qualifying Day 1 | Singapore Smash 2023 | Session 2. Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο εξωτερικό είναι από την Κυριακή 05/03 στη νησιωτική χώρα μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή των ανδρών Κώστα Βατσακλή και σήμερα ολοκλήρωσε την προετοιμασία του.

Η προκριματική διαδικασία στο απλό του Singapore Smash 2023 περιλαμβάνει 3 γύρους. Προχωρώντας από τα νοκ άουτ των «64» δηλαδή, θα μείνουν 8 αθλητές, οι οποίοι θα προκριθούν στο κυρίως ταμπλό, το οποίο θ’ αρχίσει στις 11/03 κι επίσης θα είναι των «64». Παράλληλα θα διεξάγονται τα υπόλοιπα ατομικά αγωνίσματα (τα διπλά σε άνδρες και γυναίκες και το διπλό μικτό), όπου ο Γκιώνης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Αν ο τοπ αμυντικός αποκλείσει τον Ζμουντένκο (νούμερο 60 σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη), τότε στους «32» των προκριματικών θα συναντήσει τον νικητή από τον αγώνα Μάρκος Μαδρίντ (Μεξικό)-Κέι Στούμπερ (Γερμανία). Αν περάσει και στους «16» τότε στους πιθανούς αντιπάλους του για το καθοριστικό ματς πρόκρισης στον 1ο γύρο είναι ο Τσέχος Τόμας Πολάνσκι, ο Σενεγαλέζος Ιμπραχίμα Ντιαό (σ.σ. τον νίκησε πριν λίγες ημέρες για τη γαλλική λίγκα ο Σγουρόπουλος με τη φανέλα της Ενεμπόν), ο Ινδός Σεχίτ Σουραβατζούλα και ο Αυστραλός Σαβιέ Ντίξον. Δεν υπάρχει κάποιος αντίπαλος φόβητρο, ξεκάθαρα συνεπώς η πρόκριση στο κυρίως ταμπλό είναι ο πρώτος στόχος του Γκιώνη.   

Στην OCBC Arena του Singapore Sports Hub είναι όλα έτοιμα για τους αγώνες-γιορτή του αθλήματος κι έχοντας και την εμπειρία του Singapore Smash 2022 οι διοργανωτές θέλουν να παρουσιάσουν οργάνωση και θέαμα, που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο άθλημα. H WTT, η εμπορική οντότητα της ITTF, ανέφερε χαρακτηριστικά σε ένα από τα σημεία της προαναγγελίας της για το τουρνουά: «Η διοργάνωση του 2022 σηματοδότησε την έναρξη μιας μεγάλης νέας κληρονομιάς για την επιτραπέζια αντισφαίριση. Το WTT Grand Smashes αποτελεί τη βάση της σειράς WTT και το Singapore Smash είναι ο πρώτος από τους τέσσερις νέους πυλώνες του επαγγελματικού πινγκ πονγκ. Το Singapore Smash είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, τη World Table Tennis, το Sport Singapore και την Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης της Σιγκαπούρης και η φετινή διοργάνωση υπόσχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη και καλύτερη από την εναρκτήρια έκδοση του 2022. Με συνολικό χρηματικό έπαθλο 2 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων και μια εντυπωσιακή σύνθεση παικτών από όλο τον κόσμο, οι θιασώτες του αθλήματος μπορούν να ανυπομονούν για δύο εβδομάδες πλούσιας δράσης από αθλητές παγκόσμιας κλάσης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.