Κωνσταντινούπολη 2023: Έτοιμα για τη διάκριση τα μέλη της εθνικής μας ομάδας

Λίγα μόλις 24ωρα έχουν απομείνει για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου και τα μέλη της εθνικής μας ομάδας είναι έτοιμα να διεκδικήσουν τη διάκριση στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου μετέχει για έκτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, τις περισσότερες από κάθε άλλο μέλος της ομάδας και προσδοκά σε μία ακόμη καλή παρουσία. Η “χάλκινη” πρωταθλήτρια του 2019 στη Γλασκόβη μπορεί να μην είναι όσο καλά θα ήθελε, ωστόσο έχει ως στόχο την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

“Αυτό που σίγουρα θα επιδιώξω είναι μια καλή εμφάνιση καλύτερη απ΄ ότι στους υπόλοιπους δυο αγώνες στη σεζόν. Θα είναι ο τρίτος μου φετινός αγώνας κι ελπίζω να είναι αυτός που θα μου δώσει το εισιτήριο για να μπω στον τελικό, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και μετά όλα είναι ανοιχτά. Έρχομαι εδώ και με λίγους διασκελισμούς, που δε με βοηθάνε, ωστόσο αυτό δε μπορούσαμε να το αλλάξουμε λόγω της θλάσης. Να είμαι υγιής θέλω και να ολοκληρώσω χωρίς προβλήματα τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση”, είπε η πρωταθλήτρια του επί κοντώ.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και ευελπιστεί σε συμμετοχή στον ημιτελικό των 60 μ. εμπόδια.

“Μακάρι να πάνε όλα καλά και να τερματίσω υγιής. Θέλω να επιδιώξω έναν ημιτελικό. Θεωρώ πως η επίδοση που έκανα αυτή τη σεζόν ήταν μια καλή ανάσα για να συνεχίσω, γιατί ενώ είμαι σε καλή κατάσταση, πάντα κάτι μου φταίει δεν πετυχαίνω αυτό που μπορώ. Το φετινό μου ρεκόρ δεν ήταν η τέλεια κούρσα για εμένα και θεωρώ πως μπορώ να τρέξω ακόμη πιο κάτω”, αναφορικά με το επίπεδο στο αγώνισμα είπε: “Είναι μια οχτάδα όπου τρέχει σταθερά κάτω από 8.00 , οπότε το να κυνηγήσω τελικό θα είναι εντελώς η υπέρβαση. Αντίθετα ο μέσος όρος είναι στις δυνατότητες μου και πιστεύω πως μπορώ να βρεθώ στον ημιτελικό”.

Ο Αντώνης Μέρλος, λίγους μήνες από την καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου θα συμμετάσχει και στο Ευρωπαϊκό κλειστού. “Είμαι σταθερός στα άλματα, θα ήθελα να είχα σταθεροποιηθεί στο 2,20. Τεχνικά έχω βελτιωθεί, στη δύναμη και την ταχύτητα έχω βελτιωθεί ωστόσο ακόμη δεν έχει βγει αυτό που μπορώ. Ελπίζω να βγει σε αυτή τη διοργάνωση. Το γεγονός ότι στους περισσότερους αγώνες που έχω συμμετάσχει το έδαφος ήταν ξύλο δεν με ευνόησε. Νομίζω πως αυτός ο αγωνιστικός χώρος θα με ευνοήσει καλύτερα. Το γήπεδο είναι γούρικο και γνώριμο, έχουμε κι ένα μετάλλιο εδώ”, είπε ο άλτης με φετινό ρεκόρ 2,17 μέτρα.

“Είμαι πολύ ικανοποιημένη που ήρθε η πρόκριση χωρίς να το επιδιώξω πάρα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σε αυτή τη διοργάνωση είμαι καλά και ευελπιστώ να βγει αυτό που έχω στα πόδια μου. θεωρώ πως έχω τη δυνατότητα να περάσω ένα γύρο”, είπε η πρωταθλήτρια των 400 μ. Ειρήνη Βασιλείου.

“Τον τελευταίο καιρό έχω μια ανοδική πορεία, παρόλο που η σεζόν δεν ξεκίνησε πολύ καλά, οπότε ελπίζω σε μια καλύτερη παρουσία στη διοργάνωση της Τουρκίας. Πιστεύω πως με επιδόσεις στα 13,80 μ. θα μπορέσω να βρεθώ στον τελικό του αγωνίσματος”, είπε η Σπυριδούλα Καρύδη που θα συμμετάσχει στον προκριματικό του τριπλούν με στόχο μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος.

Ντεμπούτο στη διοργάνωση κάνει ο Χρήστος Κοτίτσας, που ευελπιστεί να πετύχει ατομικό ρεκόρ.

“Πρώτη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Κλειστού. Θα επιδιώξω ένα ατομικό ρεκόρ, εξάλλου πάντα αυτός είναι ο στόχος και ελπίζω με αυτό να έρθει και μια πρόκριση αν είναι δυνατόν, κάτι που ξέρω εξ αρχής πως είναι δύσκολο”.

“Η πρόκριση στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Το 2022 το κυνήγησα πάρα πολύ και για μία θέση έμεινα εκτός πρόκρισης στο Μόναχο. Τώρα δε θα μπορούσα να πως όχι σε μια τέτοια συμμετοχή. Λόγοι προσωπικοί με έναν φέτος να μην κατέβω στον κλειστό στίβο. Παρόλα αυτά ήρθε η πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση και την αποδέχθηκα με χαρά. Δεν είμαι φορμαρισμένη γι΄ αυτό τον αγώνα, ωστόσο θα μπω να το χαρώ και να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό”, είπε η Ανδριάνα Φέρρα, που στην Κωνσταντινούπολη θα κάνει την πρώτη της κούρσα στη σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.