Ξενάκη: «Θέλουμε να τα πάρουμε όλα και φέτος»

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού κατέκτησαν το 5ο τους τίτλο στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας με τη νίκη τους 11-6 επί του ΝΟ Βουλιαγμένης στον τελικό καιοι πρωταγωνίστριες, αλλά και ο προπονητής του δήλωσαν ότι θέλουν να πάρουν και φέτος όλους τους τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως πέρυσι.

Η πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) του τουρνουά Έλενα Ξενάκη δήλωσε για τη νέα μεγάλη διάκριση της ομάδας της και τη δική της:

«Η δύσκολη αρχή που κάναμε στο ματς δικαιολογείται λόγω του άγχους που υπάρχει πάντα στον τελικό. Όμως, τα καταφέραμε. Ο πρώτος στόχος που είχαμε θέσει γι αυτή τη χρονιά, το Κύπελλο Ελλάδας, το κατακτήσαμε. Για μας τώρα ξεκινάει ουσιαστικά η περίοδος, τώρα ξεκινούν τα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Και νομίζω ότι αυτό ήταν μια καλή αρχή ώστε να πάρουμε μια καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Είμαι πολύ χαρούμενη που ψηφίστηκα για άλλη μια φορά MVP. Σίγουρα είναι δουλειά ολόκληρης της ομάδας, αλλά είναι πολύ τιμητικό για μένα και μου δίνει ώθηση για να συνεχίσω».

Η γκολκίπερ του Ολυμπιακού Χρυσή Διαμαντοπούλου, που αναδείχθηκε καλύτερη τερματοφύλακας του Final-4, είπε: «Νομίζω ότι το παιχνίδι κύλησε καλά, παρά το γεγονός ότι στην αρχή δυσκολευτήκαμε. Μεγάλο μας όπλο είναι η άμυνα, όπου ήμασταν άριστες, αποτρέψαμε πολά γκολ και νομίζω ότι είχαμε πολύ καλό ρυθμό γενικά. Ήμασταν πολύ δυναμικές και στην επίθεση. Στόχος μας είναι να τα πάρουμε όλα και φέτος. Αυτή η νίκη και η κατάκτηση του τροπαίου μας δίνει δύναμη και ψυχολογική ώθηση εν όψει και του ευρωπαϊκού μας αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ (προημιτελικά) με την ισπανική Ματαρό. Είμαι ευχαριστημένη και για τον προσωπικό μου τίτλο της καλύτερης τερματοφύλακα, είμαι πολύ χαρούμενη, αλλά η δουλειά είναι ομαδική».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλεξάνταρ Τσίριτς: «Αυτή τη στιγμή εμείς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τη Βουλιαγμένη και αξίζαμε το τρόπαιο, στο μέλλον θα δούμε. Έχουμε πλέον πολύ καλή ψυχολογία εν όψει των ευρωπαίκών μας υποχρεώσεων».

Η Αυστραλή παίκτρια του ΝΟ Βουλιαγμένης Έιμι Ριτζ, που αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του Final-4, με 7 γκολ, δήλωσε: «Είμαστε απογηοητευμένες, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Δώσαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, κοντράραμε για ένα μεγάλο διάστημα, αλλά μετά κάναμε κάποια λάθη που μας στοίχισαν. Ήταν μια ακόμα σπουδαία εμπειρία για τη νεανική ομάδα της Βουλιαγμένης. Στρέφουμε το βλέμμα μας στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη (Euro Cup), όπου θέλουμε να διακριθούμε».

Η προπονήτρια του ΝΟΒ Κική Λιόση είπε: «Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος, αλλά παρόλα αυτά τίποτα δεν αναιρεί την αξία της ομάδας μας. Όλοι γνωρίζουμε την αξία του Ολυμπιακού. Τώρα στρέφουμε τα βλέμματα στο ευρωπαϊκό ματς με την Έγκερ για να πάμε στους “4” του Euro Cup.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.