Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη οι κορυφαίοι του 2022

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχθηκαν κορυφαίοι σε Άνδρες και Γυναίκες στην ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ για την ανάδειξη των κορυφαίων του 2022. Αμφότεροι πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις στη σεζόν και δικαίως απέσπασαν τις ψήφους των φίλων του στίβου.

Ο Τεντόγλου αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού, πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό, ήταν δεύτερος στο Παγκόσμιο ανοιχτού, ενώ κατέκτησε και το διαμάντι στους αγώνες της σειράς Diamond League.

Δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου και τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο του Όρεγκο ήταν ο πλούσιος απολογισμός της χρονιάς για την Ντρισμπιώτη, που στη διάρκεια του έτους σημείωσε και πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Τεντόγλου συγκέντρωσε 8.429 ψήφους και ακολούθησαν ο πρωταθλητής της σφυροβολίας Χρήστος Φραντζεσκάκης (1.378) και ο πρωταθλητής του βάδην Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (560).

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κορυφαία αθλήτρια για το 2022

Η Ντρισμπιώτη ψηφίστηκε από 5.033 φίλους του στίβου, ενώ ακολούθησε η “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη με 3.209 ψήφους και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο με 2.226 ψήφους.

Ο Γιάννης Κορακίδης κορυφαίος Άνδρας στην κατηγορία Κ20

Στην κατηγορία Κ20 ο παγκόσμιος πρωταθλητής της σφυροβολίας, Γιάννης Κορακίδης, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς με 2.912 ψήφους και ακολούθησε ο άλτης του μήκους (12ος στο Παγκόσμιο του Κάλι) Νίκος Σταματινικολός (2.046 β.) και ο τέταρτος στο Παγκόσμιο του Κάλι στη δισκοβολία, Δημήτρης Παυλίδης (1.619 β.).

Η Πολυνίκη Εμμανουήλιδου κορυφαία Γυναίκα Κ20 για το 2022

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου λίγο μετά την έλευση του νέου έτους απέσπασε έναν ακόμη τίτλο, αφού είναι η κορυφαία στις Γυναίκες Κ20 με 2.728 ψήφους. Η πέμπτη στα 200 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καλι έκανε πολύ καλή χρονιά, βελτιώνοντας το πανελλήνιο στα 200 μ. και πλησιάζοντας αυτό στα 100 μέτρα. Δεύτερη με 2.207 ψήφους ήταν η 8η στο Παγκόσμιο του Κάλι στο τριπλούν, Σωτηρία Ράπτη, και τρίτη η 8η στα στα 3.000 μ. στην ίδια διοργάνωση, Μαρία Κάσσου με 1.962 ψήφους.

Ο Παύλος Κριαράς κορυφαίος στην κατηγορία Κ18

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η ψηφοφορία στην κατηγορία Ανδρών/Γυναικών Κ18 με τον Παύλο Κριαρά και την Ηλιάνα Τριανταφύλλου να αναδεικνύονται κορυφαίοι σε Άνδρες και Γυναίκες, αντίστοιχα.
Ο άλτης από τη Ρόδο ψηφίστηκε από 6.126 χρήστες, ενώ ακολούθησε ο άλτης του ύψους Ανδρέας Μίτα (1.568) και του τριπλούν Γιώργος Γρέψιος (1.518). Ο Κριαράς στη διάρκεια της χρονιά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας στην Μπάνσκα Μπίστριτσα. Ο νεαρός αγωνίστηκε και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Ιερουσαλήμ, όπου ήταν 10ος.

Ηλιάνα Τριανταφύλλου
Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου κορυφαία στην κατηγορία Κ18

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 στο επί κοντώ, Ηλιάνα Τριανταφύλλου, συγκέντρωσε 4.602 ψήφους και αναδείχθηκε νικήτρια, ενώ δεύτερη ήταν 9η στην ίδια διοργάνωση στο επί κοντώ και χρυσή στις Ολυμπιακές ημέρες νεότητας, Εβίνα Παναγιώτου με 4.379 β. Η τριάδα της κατηγορίας συμπληρώθηκε από την Νικολέττα Αντωνίαδη με 2.458 βαθμούς.

Οι κορυφαίοι ανά κατηγορία θα βραβευθούν στη γιορτή βράβευσης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ΣΕΓΑΣ, για να τιμήσει όσες και όσους ξεχώρισαν εντός και εκτός στίβων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.