«Ποδαρικό» στο 2023 με τρία παγκόσμια κύπελλα U20

Το Ούντινε και η Βουδαπέστη θα φιλοξενήσουν τις επόμενες ημέρες παγκόσμια κύπελλα U20 και στα τρία όπλα και η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση από 7 νέες γυναίκες.

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως / ξίφους μονομαχίας U20 2Ούντινε (Ιταλία) – 5-8/1

Η ιταλική πόλη του Ούντινε θα φιλοξενήσει στις 5-6/1 παγκόσμιο κύπελλο νέων στο ξίφος ασκήσεως και θα ακολουθήσει στις 7-8/1 παγκόσμιο κύπελλο νέων στο ξίφος μονομαχίας. Στο ξίφος ασκήσεως η μοναδική ελληνική συμμετοχή μεταξύ 171 αθλητριών θα είναι αυτή της Σταυρίνας Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) η οποία ανήκει ακόμα στην κατηγορία των νεανίδων (Νο1 στην ευρωπαϊκή κατάταξη νεανίδων). Το παγκόσμιο κύπελλο U20 του Ούντινε θα είναι το 5o από τα 8 παγκόσμια κύπελλα U20 της FIE για τη σεζόν 2022-2023 και το πρώτο με ελληνική συμμετοχή στο ξίφος ασκήσεως νέων γυναικών. Έπονται τα κύπελλα του Ζάγκρεμπ (Κροατία), της Ιένα (Γερμανία) και του Μέντλινγκ (Αυστρία). Η Γαρυφάλλου βρίσκεται ήδη στην Ιταλία για προετοιμασία.

Την σκυτάλη στο Ούντινε θα πάρουν 4 νέες αθλήτριες του ξίφους μονομαχίας: η Χριστίνα Μπορονκάι (Λύγκας Πεντέλης), η Βασιλική Βουτσινά (Λύγκας Πεντέλης), η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) και η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας). Θα είναι κατά σειρά το 5ο από τα 8 παγκόσμια κύπελλα U20 της σεζόν, ενώ ακολουθούν αυτά του Μααλότ (Ισραήλ), της Κωνσταντινούπολης (Τουρκία) και του Μποβέ (Γαλλία) Και οι 4 αθλήτριες είχαν συμμετάσχει στις αρχές Δεκεμβρίου στο 3ο κατά σειρά κύπελλο στο Λαουπχάιμ της Γερμανίας όπου είχε ξεχωρίσει η Ροδοπούλου (21η) και η Θεοδωροπούλου (60η). Συνολικά στο Ούντινε έχουν δηλωθεί 195 αθλήτριες ξίφους μονομαχίας από 37 χώρες. Δίπλα στις αθλήτριες θα είναι οι προπονητές Σωτήρης Σωτήρας (Λύγκας Πεντέλης) και Γιώργος Πασσάς (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) αλλά και ο συνοδός Δημήτρης Δημητρακόπουλος (ΑΟΦΙΨ Ίριδα).

Παγκόσμιο κύπελλο σπάθης U20 Βουδαπέστη (Ουγγαρία) – 7/1

Η Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΠΦ) και η Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων) θα αγωνιστούν κόντρα σε 137 ξιφομάχους από 28 διαφορετικές χώρες στο 5ο παγκόσμιο κύπελλο από τα συνολικά 8 της αγωνιστικής σεζόν. Η μοναδική ελληνική συμμετοχή στα πρώτα 4 κύπελλα της αγωνιστικής σεζόν ήταν αυτή της 16χρονης Γαβριέλλας Κοκκώση Στεργίου στο Ντόρμαγκεν της Γερμανίας στις 17/12 (142η θέση). Η Κουρούση η οποία θα είναι η μικρότερη σε ηλικία από όλες τις αθλήτριες που έχουν δηλωθεί στο παγκόσμιο κύπελλο U20 θα μεταβεί στη Βουδαπέστη την Παρασκευή 6/1 από την Ορλεάνη της Γαλλίας όπου βρίσκεται για πενθήμερη προετοιμασία (2-6/1) μαζί με τον προπονητή της, Γιάννη Νοταρά (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων). Πέρα από τον Νοταρά, στη Βουδαπέστη θα βρίσκεται και ο προπονητής της Γαζεπίδη, Γιώργος Τσουρούτας (ΟΣΦΠ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.